Vicces lenne, ha mindenki így öltözne

Egymást érik a bemutatók ősszel, és míg a Marie Claire Fashion Days-en és a most hétvégén tartandó Budapest Fashion Weeken már a nyári kollekciókkal rukkolnak elő a tervezők, a Budapest Fashion Night szervezésében a 20 éves Manier még az őszi-téli kollekcióját mutatta be. Nem minden tervező tud fél évvel a szezonok előtt járni, és talán még a hazai közönség is könnyebben befogadja októberben a kabátok látványát, mint a vidám nyári ruhákat. Amúgy míg a magyar divat egyre jobban követi a nyugatot a bemutatók időzítésével, New Yorkban már azt találgatják, hogy talán pont az a jövő, amit most a Manier is csinál...

Az őszi-téli kollekció mellett eleinte azt furcsálltuk kicsit, hogy egyetlen márkának rendeznek nagyszabású divatshowt a New York palotában, a közelmúlt hazai és külföldi eseményein hozzászoktunk a show-dömpingekhez. Pedig pont ez volt a legjobb az egészben: így a modellek sminkje, haja a Manier ruhák stílusához igazodott, a bemutató performansszal kezdődött, a zene a ruhák stílusához volt igazítva, nem kellett órákat várakozni, tolongani, minden ki volt találva, tehát egy valódi élményt kapott a néző, nem csak sima ruhaszemlén vett részt, igaz a fesztiválhangulat is elmaradt.

A bemutató első harmadában a márka kabátait vonultatták fel: ezek közül némelyik kicsit erős látvány lenne a 4-6-oson, de a legtöbb sokkal jobb, mint egy átlag fast fashion pufidzseki. Szerintünk szórakoztató lenne, ha mindenki designer-kabátban, stílusának megfelelőlen öltözve mászkálhatna a városban. A kabátok után bemutatott, hétköznapinak szánt ruhák közt már jóval több volt az olyan szett, amit csak bolondos, művészlelkű bölcsészasszonyokon, vagy munkájuktól megcsömörlött, forróvérű könyvelőnőkön tudnánk elképzelni, de az összhatás jobb volt, mint fél éve. Vagy a lódobogással kevert zene és a sejtelmes fények olyan hangulatot teremtettek a ruhák köré, amely a legjobbat hozta ki belőlük. Sok a nemzetközi trendeket követő, szőrmével, csipkével kombinált darab, a kockás minta is előkerül, meg pár kabát és szőrgallér a tavalyi és tavalyelőtti kollekcióból.

Ha a show feléig nem lett volna elég pszichedelikus a buli a sámándobokat idéző zenékkel és különleges szabású ruhákkal, legkésőbb akkor kikerekedett a nézők szeme, amikor egy jelmezes estélyiruhás nő elkezdett operát énekelve vonulni a kifutón. Az sajnos nem derült ki sehonnan, hogy ki volt az énekeső, és az sem világos, hogy az extrém szettekkel a közelgő Halloweenre, vagy már az Operabálra készült-e a Manier tervezője, Németh Anikó. Az utolsó ruha, ami hagyományosan az egyik legfontosabb ruhája adott márkának – külföldi bemutatókon gyakran esküvői ruha, vagy estélyi – a Manier esetében egy műlovarnőbe oltott sellőnek való zöld strasszokkal kirakott hálószoba-szett volt, amit tényleg nem tudunk elképzelni, ki venne fel és hova, egy burleszk-táncoson kívül.

Az utolsó etap fantáziadús szettjeit abszolút magyarázza, hogy Németh Anikó 20 éve azért hozta létre márkáját, hogy behozza a mese világát bevállalós és kalandvágyó vásárlóinak ruhatárába. Aki magáénak érzi a tervezőnő mottóját, miszerint „van manírom és merem viselni”, az biztos tudja, hogyan hordjon egy-egy merészebb kreációt is, aki meg nem érzi magáénak az efféle feltűnő dolgokat, az legfeljebb nem vásárol Némethtől. Nekünk tetszett a bemutató, kicsit be tudtunk lépni a Manier világába és többet értünk belőle. Nézze meg a galériában, miket talált ki a tervező idén télre, aztán döntse el, beválallná-e valamelyik szettet?

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek