Mary Katranzou romantikus nyárról álmodik

A londoni divathét harmadik napján mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját a görög származású designer, Mary Katrantzou, aki 2009-es debütálása óta a divathét egyik fénypontjának számít Londonban.

A tervező tavalyi, baljósabb hangvételű gyűjteménye után visszatért a romantikusabb vonalhoz és egy színesebb; flureszkáló rózsaszín, kék, zöld és sárga árnyalatokban gazdag kollekcióban gondolkodott, melyet idén hímzett selyemmel és Swarovski kristályokkal kombinált cipőkkel fejelt meg.

A mesébe illő lábbeliket – melyek első ránézésre Marie Antoinette és Hamupipőke fűzős cipőire emlékeztetnek – valószínűleg hamar elkapkodják majd a saját irányítószámmal rendelkező cipőosztályon a manhattani Saks Fifth Avenue üzletházban. Főleg annak fényében, hogy kevés divatház rukkolt elő a nyárra motoros bakancsokon és tűsarkún kívül más ötlettel.

A digitális nyomatokban erős, művészlélekkel megáldott Katranzou másik nagy meglepése a 3D hatást keltő neoprén darabjai, túlméretezett kabátjai, koktélruhái mellett az apró virágokkal díszített teáscsésze-formájú, kristályokkal és fodrokkal megpakolt ruhák voltak, melyek merész ötletnek számítanak a korábbi, New York-i és londoni bemutatók minimalista és monokróm kollekcióinak tekintetében. Nézze meg a galériában, hogy milyen kreatív ötleteket vetett be Katranzou a nyárra!

Oszd meg másokkal is!
Mustra