Ralph Lauren lekoppintotta saját magát

Az izgalmakban és újdonságokban szegény New York-i divathét utolsó napján mutatta be kollekcióját Ralph Lauren, akinek a korábbi tervezőkhöz hasonlóan nem sikerült idén megváltania a divatvilágot. Nehéz elképzelni az amerikai divatot a tervező nélkül, hiszen neve egyet jelent a kék farmer és kockás ing fogalmával. Ralph Lauren évtizedek óta megkerülhetetlen része a nemzeti identitásnak.

Valószínűleg ez az identitástudat teszi annyira egysíkúvá a tervező munkáját, hogy a kollekciók meglehetősen hasonlítanak egymásra évről-évre – írja a vogue.com. Persze vannak témabeli és esztétikai változtatások, de a 73 éves designer mégsem sokat vacakolt, kifutóra tette 2007-es tavaszi kollekciójának itt-ott átvariált mását, úgyis elkel majd ez is.

A hat évvel ezelőtti kollekcióra kísértetiesen hasonlító 2014-es tavaszi-nyári gyűjteményben a modelleken elegáns és férfias nadrágkosztüm, rikkancs-sapka, térdzokni, iskoláslány ruha, nyakkendő, illetve élénk színű – narancssárga, smaragdzöld, kobaltkék, sárga –, nőies ruhák voltak láthatóak. A New York-i divathéttől nem estünk hasra, így kíváncsian várjuk, hogy mivel készülnek a londoni divatházak a ma kezdődő bemutatókra. Addig is nézze meg, hogy mit tervezett Ralph Lauren a nyárra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek