Nemzetközi trendek érvényesültek a hongkongi divathéten

Huszadik alkalommal rendezték meg Hong Kong Fashion Week-et a város konferencia-és kiállítási központjában. A négy napos programsorozaton a divatbemutatók mellett neves stylistok, ígéretes tervezők, márkák és új tehetségek is bemutatkoztak a közönségnek, előadásokat tartottak a legújabb nemzetközi trendekről és betekintést engedtek a kulisszatitkaikba is.

A szakmai szempontból egyre népszerűbb rendezvényen a kínai tervezők mellett helyet kaptak olasz, japán, lengyel, orosz, angol, francia és tajvani designerek is, mellyel globális szintre kívánták emelni a showt a rendezők – írja a vogue.it.

A 2014-es tavaszi-nyári trendeket felvonultató tervezők követve a nagy divatházak által megjósolt vonalat, könnyed, színes, romantikus, mintás és futurisztikus kollekciókat tettek kifutóra. Nem volt hiány türkiz, rózsaszín, narancssárga színű, illetve csíkos és kockás darabokból sem.

Holly Fulton fiatal generációt megcélzó kollekciót képzelt el a következő szezonra, míg a Marangoni Institute of Milan-on tanult pekingi származású Chi Zhangot a motorosok és a punkok világa ihlette meg. A javarészt fekete színből álló kollekcióban nem volt hiány bőr szerelésekből, flitteres rövidnadrágokból és combcsizmákból sem.

Nana Aganovich és társa, Brooke Taylor az ellentétekre összpontosított a kollekció tervezésénél. Strukturált darabjaikat selyemmel és más, elegánciát kölcsönző anyagokkal párosították. A márka szerint jövő nyáron fehérben, feketében, sötétzöldben és halvány rózsaszínben járunk majd. Kedvenceink az aszimmetrikus, fekete szegéllyel elkészített fehér ruhák és a bohóccipőkre emlékeztető bakancsok voltak.

Az elitnek számító Central Saint Martinsban tanult, kötött darabokban erős Johanna Ho-t a kamasz Lolita története ihlette meg, nőies gyűjteményében a fátylak mellett helyet kaptak a lágy színek, mint a kék, a rózsaszín, a fémes türkiz, a lila és az arany. Rendkívül érdekes húzás volt a tervezőtől, hogy magassarkú cipőit fehér csipkezoknival kombinálta.

Kína egyik legígéretesebb fiatal tervezője, Lai Sam dolgozott már együtt néhány neves nemzetközi divatházzal, például Yohji Yamamotóval, Jil Sanderrel, a Chloéval és a Cerruttival. Ennek fényében nem meglepő, hogy Lai Sam és társa, Marc Ascoli egy merész és modern kollekcióval rukkolt elő, világos színű darabjaik egyszerre idézték az amerikai és a mongol nők öltözködését. Világos színű ruháihoz a tervező narancs, türkiz és piros színű harisnyákat párosított.

Lee Pak Ho-t a reneszánsz kor, Oroszország és Ázsai inspirálta a tervezésnél. Vastag szöveteket, gyapjút tartalmazó, szürke, fekete és fehér kollekciója inkább téliesnek mondható, mint nyáriasnak, de fejdíszei és kalapjai nagy sikert arattak a divatrajongó közönség körében.

Cheung Ming Hau modelljei úgy festettek a kifutón, mintha épp most szálltak volna ki egy űrhajóból. A jövőbe tekintő kollekció tele volt rojtokkal, itt-ott kivágott ruhákkal és csillogó anyagokkal. Hau-hoz hasonlóan gondolkodott Lai Chi Ho is, akit a Star Wars figurák ihlettek meg. A fekete, sárga és türkiz ruhákba öltöztett modellek úgy festettek, mintha keresztezték volna őket Lady Gagával és egy robottal.

La Po Chung egy fantáziadús, kissé bonyolult stílusú kollekciót mutatott, mellyel szinte teljesen átértelmezte a tizenhatodik századot. A Chand3lle tervezőit a hetvenes évek, New York és a drag quenn életstílus inspirálta a tervezésnél. Érdekes és titokzatos kollekciójuklegjobb darabjai fekete és arany színekben pompáztak. Az M-Cin szigorú, minimalista kollekciója tervezésénél a keleti kultúrából merített inspirációt, elegáns selyem darabjai, rojtos, térdig érő ruhái fekete, szürke és fehér színeket kaptak a következő szezonra. Nézze meg a galériában, hogy hogyan képzelik el 2014 nyarát Hongkongban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra