no

280 ezer forintos öltönnyel sokkol a Marks & Spencer

Itthon kevésbé, külföldön viszont rendkívül népszerű a fiatalok körében a Marks & Spencer. A márka jó áron kínálja öltönyeit az első állásinterjúra vagy a formális viseletet megkövetelő pozíciókhoz. 20, de inkább 30 ezer forintért bárki minőségi zakót és hozzá passzoló nadrágot talál az üzletekben, ezért is meglepő a cég közelmúltbeli bejelentése: több mint negyedmillió forintos szettel bővítené a kínálatát.

Az új kollekció abszolút brit lesz, hiszen ott születtek a tervek, ott is készítik majd el - természetesen ott termesztett gyapjúból. Négyféle verzió készül az öltönyökből, mindegyiket 150 példányban készítik el és csak 5 boltban kaphatóak majd.

A Best of British kollekció idén októberben kerül a boltok polcaira, köztük találhatjuk majd a 800 fontos, tehát majdnem 300 ezer forintos öltönyöket. Érdekesség, hogy a márka eddigi legdrágább együttesei 500 fontba, tehát 170 ezer forintba kerültek. "Az ugyanolyan minőségű termékek a Savile Row-ban másfélszer ennyibe kerülnek, ezzel is versenyelőnybe kerülünk majd" – nyilatkozta Tony O'Connor, a cég vezető tervezője.

A márkát többször érte kritika az átláthatatlan bolti elrendezések és az igazi leárazások hiánya miatt. Nem csoda, hogy valahogy vissza szeretnék nyerni a vásárlókat, de a legfontosabb kérdés az, hogy a felsrófolt árak milyen hatással lesznek a vevőkre: a magasabb végösszeg miatt úgy gondolják, hogy tényleg a minőséget fizetik meg és befektetésként tekintenek a ruhákra vagy az még jobban elriasztja majd őket.

Ön mit gondol a 280 ezres öltönyökről?

A öltönyökhöz felhasznált gyapjút két cég állítja majd elő: az 1837-ben alapított Abraham Moon és az 1915-ös Alfred Brown. Maguk az öltönyök egy Cheshire-i üzemben készülnek majd, hetente összesen 30 darabos kapacitással. A kollekciót online, illetve Angliában, Párizsban és Sanghajban vásárolhatják meg majd az érdeklődők.

Oszd meg másokkal is!
no

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek