Furcsa szépségtrükkök a '40-es évekből

A szépségért nemcsak az elmúlt húsz-harminc évben szenvednek meg a nők. A modern, 21. századi praktikák, mint a Botox, vagy a kémiai bőrhámlasztás előtt is léteztek olyan szélsőséges kezelések és eljárások, melyeknek hajlandóak voltak alávetni magukat a nők a szépség és jólápoltság érdekében.

A tökéletes szépséget kereső nők mindig ki merték próbálni a legfurcsább és legbuggyantabb módszereket, hogy szépnek érezzék magukat. Nem volt ez máshogy a háború előtti időkben sem, amikor a legelkötelezettebb szépségmániások szokatlanabbnál szokatlanabb gépeket és technikákat vettetek be a jó alak vagy a tartóshullám érdekében – írja a dailymail.co.uk.

Csőrös napszemüveg és vibrációs tréning a harmincas években

A harmincas években az ígéretes foltmentes és sima bőr érdekében egy szívógép alá feküdtek a hölgyek, ami vákuumszivattyúként működve tisztította ki az arcot. Szintén a harmincas években Los Angeles-i tervezők dobták piacra azt a brutális kinézetet kölcsönző, csőrrel ellátott napszemüveget, aminek célja az volt, hogy viselőjének ne égjen le az orra a nyaralás alatt.

A narancsbőrt csökkentő vibrációs tréning ismert volt már jóval a Power Plate térhódítása előtt, a húszas évek egyik nagy innovációja volt a Vibro-Slim. A rezgő súlycsökkentő készülék stimulálta az izom-összehúzódásokat és elméletileg elégette a felesleges kalóriát.

A harmincas években jelent meg az evezőgéphez hasonló, a lábat és nyakat egy vastag fémrugóval összekötő szerkezet. A nyolcvanas években is használatos tárggyal a felüléseket lehetett hatékonyabbá tenni annak idején.

Bőrfeszesítés és dauer a negyvenes években

A negyvenes években Glamour Bonnet fejlesztett ki egy olyan sisakot, mellyel csökkentett légköri nyomással fokozta a bőr feszességét. A kezelés után olyan rózsás arcszíne lett a hölgyeknek, mintha egy nagyot sétáltak volna a hegyekben.

A negyvenes években már rendelkezésre álltak olyan fogyasztó szalonok, ahol mindenféle súlycsökkentő kezelést ki lehetett próbálni, köztük azt a fém görgőkkel felszerelt széket is, amin testmasszírozás közben akár kötögetni is lehetett.

A negyvenes években, főleg a gyakorta másnapos hollywoodi sztárok körében nagy népszerűségnek örvendett a Max Factor jégkockás arcpakolása, melyet meg kellett tölteni vízzel és a fagyasztóba tenni, mielőtt arcunkra helyeztük.

Karl Nessler még a háború előtt feltalálta fent látható, félelmetes szerkezetét, mely a dauer elődje volt. A hullámosító gépre több fűtött hajcsavarót szerelt, ezekkel aztán órákig is eltartott egy tartóshullám elkészítése. A feltaláló első kísérleti alanya a felesége volt, akinek Nessler leégette haját és fejbőrét is, de a találmány mégis óriási sikert aratott a nők körében.

A napkrém elterjedése előtt a negyvenes években egy ijesztő, vízhatlan pelerint találtak fel a fürdőzők. A beépített napszemüveggel ellátott, 'Frecleproof Cape' névre keresztelt  pöttyös köpeny védelmet nyújtott leégés ellen a nyaralóknak. Nézze meg a galériában, milyen őrült trükköket vettetek be a nők a hetven-nyolcvan évvel ezelőtt a szépségük megőrzése érdekében!

Oszd meg másokkal is!
Mustra