4+1 nyári trend a férfidivatban

A divat örökké változik, trendek jönnek és mennek, mire hozzánk eljut valami, addig az külföldön már lejárt lemez. Soha nem lehet biztosan tudni, hogy mi az, ami még "bent" van és mi az, amit már kerülnünk kell, de mi összegyűjtöttünk 5 olyan trendet, ami idén nyáron fellelhető a férfidivatban.

Az elmúlt évek military szezonjai után nem csodálkozunk azon sem, ha a katonák nagy kedvence, a terepminta is az utcakép szerves része lett és sajnos most már nem úszhatjuk meg jól szabott öltöny nélkül – a nagy favorit a tengerészkék.

1. Terepminta

A városi bujdosóknak jó hírrel szolgálhatunk: a táskától kezdve a kabátokon át egészen a nadrágokig és a cipőkig mindent megtalálhatunk terepmintával. Az állat- és geometriai printek mellett az egyik legnépszerűbb minta a barna, zöld, szürke és néha a kék keveredése.

Tipp

Ha Önnek tetszik a terepminta, de nem szeretné nagyobb felületen viselni, válasszon kiegészítőt, az is megteszi: egy zsebdísz a zakóban például kellően visszafogott, mégis izgalmas.

Természetesen a nagy divatházak sem maradhatnak ki az őrületből – elvégre nekik köszönhetjük a trendeket –, Valentino például a szezon kedvencével, a sportcipővel kombinálta. Michael Bastian pedig a GANT számára álmodott meg terepmintás nadrágokat. Vigyázni kell, hiszen nagyon hamar válhatnak olcsóvá ezek a ruhadarabok, a minta mellett a szabásra is érdemes odafigyelnünk!

2. Csíkok

Minden mennyiségben. A nyári trendek közé minden évben befészkelődik a matrózstílus, ennek pedig nélkülözhetetlen összetevője a széltében csíkos felsőruházat. Idén a népszerű duplagombos zakókat is megtaláljuk csíkos verzióban, nadrágok terén viszont kicsit nehezebb dolgunk akad, a Zarán kívül sehol nem találkoztunk férfiaknak készült mintás alsókkal.

A cipőnk is nyugodtan lehet csíkos, de akkor inkább egyszerűbb nadrágot és felsőt vegyünk fel hozzá. Ez a minta is visszaköszönhet kiegészítőkön, a leglátványosabb például egy vékony nyári pamutsálon. Az uniformisokról elsőre Tommy Hilfiger jut eszünkbe, idén nyáron nála is válogathatunk a csíkos ruhákból, de ha kicsivel több pénzénük van, akkor a J. Crew és a Dior kínálatából is szemezgethetünk.

3. Neon

Idén nyáron a kötelező pasztell árnyalatok mellett a neonszínek is felütötték a fejüket és habár inkább nők viselik, egyre több bevállalós férfin is viszontlátni. A Burberry a retinaszaggató metálos fényű ballonkabátjaival a szezon egyik kulcsmotívumává emelte a szövegkiemelők színeit, viszont ez is egy olyan trend, ami a nálunk megtalálható üzletekben annyira nincs jelen.

4. Baseball/bomber dzseki

A tavalyi ősz az úgynevezett "varsity jacket" szezonja volt, idén ezt a baseball és a bomber dzsekik váltották. Hölgyek részére készült darabokat hazai tervezők kínálatában is találunk, a férfi verziók sajnos a neonhoz hasonlóan vagy csak később, vagy soha nem jutnak el hozzánk. Ezért is bátorítjuk a divatra éhes férfiakat, hogy rendeljenek online, mert így sokkal többféle termék közül válogathatnak és biztos, hogy nem maradnak ki semmiből. A luxusházak közül az Hermès-nél, a Diornál és a Guccinál találkoztunk vele, hazai boltok közül a H&M-ben biztos, hogy lehet kapni, ráadásul most akciósan!

+1. A tengerészkék zakó

Arról már írtunk itt, a Díványon, hogy a tengerészkék színű zakó milyen kulcsdarab a féfri szekrényében. Sokkal szebb, mint egy fekete és ugyanazokat tudja: szinten mindenhez megy és egy jól szabott öltöny mindenkit szexisebbnek mutat. A külföldi, divattal foglalkozó oldalak arra buzdítanak, hogy nyugodtan viseljünk extrémebb (például lime, neon vagy rózsaszín) színű összeállításokat, főleg akkor, ha kreatív területen dolgozunk. És milyen igazuk van, nemde?

Oszd meg másokkal is!
Mustra