11 milliárddal olcsóbban árulják a meggyilkolt Gianni Versace házát

50 millió dollárral, azaz több, mint 11 milliárd forinttal olcsóbban árulják a Versace alapítóatyjának, Gianni Versace-nek egykori otthonát, melynek lépcsőin 1997-ben hidegvérrel meggyilkolták a tervezőt. A Miamiben található luxusapartmant, a 'Casa Casuarina'-t maga a tervező renoválta, így a divattörténelmi hagyatéknak is felfogható, 10 extravagáns szobából és 11 fürdőszobából álló apartmanért még így is csaknem 18 milliárd forintnak megfelelő dollár a kikiáltási ár.

Az ingatlant 1992-ben, 10 millió dollárért vásárolta meg a tervező, aki állítólag első látásra beleszeretett annak antik, art-deco hangulatába. A harmincas években épült házra közel 33 milliót költött még a renoválási munkálatok miatt, melyeket tervező létére természetesen ő maga vezényelt. Az antik villát egy teljes, 6100 négyzetméteres déli szárnnyal bővítette ki, nem beszélve a 24 karátos arannyal körbevont medencéről. Az udvart több ezer, egyedi mozaikdarabokból kirakott járólap díszíti, míg a villa falait és plafonjait is körülményes freskók teszik olaszosan antikká.

tk3s xposure 06062013 xpusjp 0511 
Pazar látvány: a mozaik-medencét 24 karátos arannyal díszítették.

A gyilkosság után a jelenlegi tulajdonos, Peter Loftin 19 millió dollárért vásárolta meg az ingatlant, amit néhány évig saját rezidenciájaként használt, majd 2009-ben butikká, szállodává és exkluzív klubbá alakított. Miután terve nem igazán jött be, tavaly 125 millió dolláros irányárral piacra dobta a luxusingatlant, de miután a vevők nem igazán kapkodtak érte, kétszer is kénytelen volt engedni az árból: először novemberben, 25 millió dollárral vitte lejjebb, mostanra pedig újabb 25 millióval csökkentett, ami összességében 50 millió dolláros, azaz 11 milliárd forintnyi engedményt jelent a tervező egykori otthonából, ami még így is az egyik legdrágábbnak számít a piacon. A holteként is funkcionáló luxusvillát a tervező halála óta újradekorálták, miközben igyekeztek stílusához hűek maradni. A Casa Casuarina Versace szeme fénye volt, ironikus, hogy pont annak lépcsőin gyilkolták meg a tervezőt.

Hogy a pazar villa mikor talál vevőre, egyelőre kérdéses, a Wall Street Journal szerint viszont jobb időpontban nem is dobhatták volna piacra, mivel a nemzetközi vásárlók befolyása miatt Miamiben eddig sosem látott ingatlanárak mozognak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra