Mikor ciki vagy veszélyes tűsarkúban tipegni?

A magas sarkú cipő nem túl kényelmes és nem is annyira egészséges viselet, mégis szívesen hordjuk, mert csinosabbá tesz, nagyobb lesz tőle az önbizalmunk. Persze nem szabad túlzásokba esni, vannak helyzetek, amikor ugyanis kifejezetten röhejesen nézhet ki, ha egy cuki kis tűsarkú van rajtunk, azokról a szituácikról nem is beszélve, amikor saját testi épségünket veszélyeztetjük vele. Mivel a celebek is emberek, sőt, nekik létfontosságú, hogy állandóan dögösen nézzenek ki, ezért róluk szinte le sem lehet robbantani az ilyen lábbeliket. Így viszont könnyű őket elrettentő példaként felhasználni, ezt tettük mi is. Részletek a hajtás után!

Strandoláskor

Azt megértjük, ha valaki egy medencés bulin a lehető legjobb formáját szeretné mutatni, ezért itt-ott kivágott fürdőruhában és tűsarkú szandálban szürcsölgeti a hűsítő koktéloket, de ez a szett nem igazán állja meg a helyét a vízparton. Az ember belesüpped a homokba, így nem tud rendesen menni és közröhej tárgyává válik. Ezt pedig csak tetézni lehet azzal, ha olyan pornós cipőben illegetjük magunkat, mint Shauna Sand, az egykori playmate. A pasik többsége állítólag nem is kedveli a kurvás cipőket, de hát kivételek ugye mindig akadnak.

Sport közben

Egy eseményre illik szépen kiöltözni, erre a legtöbb híresség ügyel is. De mi a teendő akkor, ha a rendezvényen valamilyen sportot is ki kell próbálniuk? Váltócipő? De azzal hogyan néz majd ki a gondosan összeválogatott szett? Nem marad más, így kell pályára lépni, és számolni kell azzal, hogy olyan vicces képek készülnek rólunk, mint Katalin hercegnéről gyephokizás közben. Egy golfpályán persze már lehet, hogy nem engedtek volna meg neki ilyen mutatványt. Az elegáns hölgyek szerencséje, hogy az ascoti derbi szervezői nem szívbajosak, és bárki mászkálhat tűsarkúban a gyepen. Igaz, ez is elég érdekes sport.

Sétához és utazáshoz

Mint írtuk vannak helyzetek, amikor nem ciki magassarkút hordani, csak kicsit kellemetlen. Például, ha macskakövön kell futnunk, órákat kell ülnünk a repülőn vagy tömegközlekedéssel kell eljutnunk A pontból B-be. A lépcsőzés is egy külön művészet, főleg, ha annyira be vagyunk tintázva, mint Lily Allen a Glamour magazin Év Nője díjkiosztó gálán még 2008-ban. Az énekesnő egy idő után fel is adta a harcot, és inkább levette a cipőjét. Így tett Carmen Electra is, aki ugyan nem volt részeg a Max Factor egy évekkel ezelőtti divateseményén, de a csúszós padló így is kibabrált vele. Persze erről a kifutón dolgozó modellek is sokat tudnának mesélni. Valaki egyszer biztosan a nyakát szegi.

Hóban és esőben

Ha minden tényezőt figyelembe vennénk, akkor persze csak ünnepnapokon hordhatnánk tűsarkút. De ez nem így működik, ha ki kell öltözni, akkor ki kell öltözni, és az sem számít, ha úgy esik, mintha dézsából öntenék. Persze ilyenkor még jobban figyelni kell arra, hogy hova lépünk, különben úgy járunk, mint Donatella Versace Elton John 60. születésnapi buliján. Nem elég, hogy ruhája túl hosszú volt, még a lépcsők is csúsztak a nedvességtől. Az életösztönt pedig teljesen felülírja, ha valaki kap egy meghívót a New York-i divathétre. Ilyenkor az ember lánya ugyanis hajlamos figyelmen kívül hagyni azt, hogy éppen esik a hó és repkednek a mínuszok, és csak azért is a legszebb magassarkúját veszi fel, persze harisnya nélkül. Nézzék csak meg a mellékelt galériát! Biztos, ami biztos alapon, mi magunkba is döntöttünk egy nagy adag C-vitamint, már a látványtól is didergünk.

Várandósan vagy gyerekként

Nem, nem kell lemondanunk az élet örömeiről csak azért, mert várandósak vagyunk, de azért nem árt, ha ilyenkor még jobban vigyázunk a testi épségünkre, arról meg nem is beszélve, hogy ilyenkor úgy dagad a láb, hogy csak na. Persze van, akit ez egyáltalán nem zavar. Ott van például Kim Kardashian, aki ugyan képet is közölt arról, mit művelt a lábfejével egy pántos magassarkú, mégsem hajlandó stílust váltani. Azt is nehéz értelmezni, hogy van, aki rendszeresen magas sarkú cipőt ad kiskorú lányára, és még a strandon is ilyenben játszik vele.

Egyéb

Ugyan jól is elsülhet, ha valaki a megszokottól eltérően keveri a színeket, a mintákat és a stílusokat,  de egy Rózsaszín Párduc jelmezt párosítani egy vészesen magas sarkú platform cipővel, azért meglehetősen forradalmi. De lehet, hogy nem Lily Allen készülékében, hanem a miénkban van a hiba.

Mikor visel magassarkút?

Persze ez az összeállítás nem egy olyan szabálygyűjtemény, amit mindig, minden körülmények között be kell tartani. Bár vannak extrém esetek, amelyeket nehéz józan paraszti ésszel értelmezni, mindenki cselekedjen belátása szerint. Azért kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére is. Vajon vannak-e köztünk igazi fetisiszták, akik még főzőcskézni is tűsarkúban szoktak, akárcsak Dolly Parton vagy olyanok, akiknek már évek óta csak a szekrényében porosodnak a szebbnél szebb magas sarkú cipői?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek