no

Ellepték a várost az olcsó balerinacipők

Most, hogy ilyen gyorsan beköszöntött a jó idő, útra keltünk és feltérképeztük, hol, milyen balerinacipőt lehet kapni ötezer forint alatt. Szerencsére a választék hatalmas: van neon, virágos, elegáns, szegecses, és még egy csomó jópofa dolog. Jó, persze senki ne gondolja, hogy bőr tipegőket lehet ennyiért beszerezni, de egy szezont simán túl lehet élni bennük. Sőt, még jól is néznek ki.

Asia Center

Az Asia Center az olcsó balerinacipők Mekkája, ráadásul követik a trendeket, és nagyon olcsók a cipők. Van jó pár akciós cipő 1500 forintért. Ezek tökéletesek, ha egy eseményre készül, és csak egy alkalomra keres valamit. Itt neont sajnos nem találtunk, de azon kívül minden van, ami a CCC-ben is. Nem csodálkoznánk, ha előbb-utóbb megjelennének a nagyon élénk színek az Asiában is –ők tudják, mi kell a népnek…

Üzletenként nincsen óriási árdifferencia a balerinacipők között, és ugyanez mondható el a választékról is. 1500-3500 forint között vannak az árak, cserébe kényelmes, egy szezont tuti kibíró cipőkre lehet szert tenni. Csak ajánlani tudjuk a tető alá hozott kínai piacot. Nem ciki itt egynyári balerinát vásárolni, és még meg is éri.

Tesco

Egészen lehangoló most a választék a Bécsi úti Tescóban. Összesen 6-7 különböző változatot találtunk, és az igazat megvallva nem kifejezetten voltunk elájulva egyiktől sem. Persze ha odáig van a párducmintáért és a rózsákért, itt a helye! Egy jó dolog azért van ezekben a cipőkben is: mindegyik árából 30 százalékot elengednek, így már 1950 forintért választhat is közülük. Feltéve, ha talál megfelelő méretet…

Auchan

A Szentendrei úti Auchanban a cipős szekció leginkább egy raktárra hasonlít. Összevissza találhatók a balerinák, és korántsem biztos, hogy a megfelelő cetlik mögött nyugszanak. Szóval, ha úgy dönt, hogy itt veszi meg a tavaszi topánt, először gondosan ellenőrizze az árát, ha nem akar meglepődni a kasszánál, mert a vártnál esetleg egy ezressel többe kerül a kinézett cipő.

A felhozatal egyébként nagyon gyér. Na, azért nem annyira, mint a Tescóban. Ami viszont meglepő, hogy egy hónappal ezelőtt – amikor még nem is volt annyira jó idő – egymás hegyén-hátán álltak a balerinacipő-halmok, most meg alig van pár. 1790 forinttól egészen 3990 forintig adják őket; van pár színes, de inkább az alapszínek mennek: bézs, fekete és pasztell.

H&M

Mielőtt elmentünk volna megnézni, milyen a kínálat az óbudai H&M-ben, online feltérképeztük a kínálatot. Valamennyien szinte egyszerre csaptunk le a cicás változatra, és alig vártuk, hogy fel is próbálhassuk. Később kiderült, erre azért még várnunk kell. Hogy mennyit? Jó kérdés, sajnos ezt nem sikerült megtudnunk az eladóktól…

Stop Shopban lévő H&M az egyik kedvenc üzletünk, most mégis egy kicsit csalódtunk benne. Jó, nem a cuccok miatt; az eladók hervasztották le a mosolyt az arcunkról. Összesen ketten voltak az alsó szinten. Az egyik a kasszában, a másik „terepen”. Csakhogy a „másik” éppen telefonált, miközben a napszemüvegeket pakolgatta vissza a helyükre, ezért azt mertük feltételezni: ő is egy vásárló. A pénztárnál lévő lánytól kértünk segítséget, aki közölte, hogy keressük a kolléganőjét, és rámutatott a mobilozó csajra. Hm…, már ez fura volt.

Aztán, amikor megkérdeztük, hogy lesz-e ebből a cicás balerinából, és mikor, a válasz csak annyi volt: „Ööö, ez az első napom itt, nem tudok a kérdésre válaszolni.” Erre a kasszából odaszólt neki elég flegma stílusban a másik eladó: „Mit akarnak?!”, természetesen mintha mi ott sem lettünk volna. Ezt egy kicsit kellemetlennek éreztük, de nem adtuk fel a keresést. A pénztárgép mögött álló eladó sem tudott semmit a cicás cipellőről, így ennyiben maradt a dolog.

Az üzletben lévők egészen jól néznek ki, és nem is drágák: 2990 forinttól 3990 forintig vannak klassz darabok. A képeket megnézheti a galériában!

CCC cipőbolt

Az Asiához közeli Pólus Centerben találtunk rá erre a boltra. Vannak benne elég klassz bőr cipők és természetesen szintetikus surranók is. Annak ellenére, hogy rengeteg balerinacipő van, mi csak néhányat vennénk meg, de hát nyilván nem mindenkinek egyforma az ízlése. Ami teljesen pozitív: a felsorakoztatott cipők a szivárvány minden színében megtalálhatók, és igen, még az idén oly' divatos neonokat sem hagyták ki a palettáról.

Vannak „komolyabb” darabok, amiken semmi csicsa nincsen, legfeljebb egy kis masni, vagy valami finom aranyminta, szóval semmi hivalkodó. Utóbbi ára 4000 forint körül mozog, a teljesen sima konszolidáltabbakért 3300 forintot kell fizetni.

Aztán vannak a fiatalos, de nem kizárólag a fiatal korosztályt megcélzó, halálfejes Ed Hardy-mintára hajazó cipők, amiket mi annyira nem kedvelünk, viszont nem kérnek sokat értük: 4200 forintért már viheti is.

Ugyanennyiért vannak tavaszias, virágos lábbelik és a már annyira nem divatos, de talán még menő szegecsesekért is ugyanennyit kell perkálni. A neonosok 3400 forintos ára nagyon jó, viszont a minőségük már korántsem annyira. Kár, mert tényleg nagyon ütős darabok!

Szumma szummárum, nagyon bírtuk ezt az üzletet, de azért vannak kétségeink a minőséggel kapcsolatban. Persze, ne is várjunk el évekig hordható darabokat ennyi pénzért, de azért azt nem bánnánk, ha legalább egy szezont kibírnának.  

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek