Parndorf vs. Premier: a komolyabb világmárkákért utaznunk kell

Ismét elnéztünk Parndorfba, de most a karácsonyi nagy felhajtással és kínálattal ellentétben, elsősorban olyan üzletek felhozatalát néztük meg, amelyek megtalálhatóak itthon, a Premier Outletben is. Összehasonlítottuk a boltokat, az árakat és a ruhákat is, Biatorbágy győzött, szóval senkinek nem kell 500 kilométert és minimum 10000 forintot elkocsikáznia ha jó darabokra szeretne szert tenni. Akkor azért kocsiba kell ülni, ha nem Mango, Levi's, vagy Benetton ruhákra vágyik, hanem Desiugalt, Guccit, Michael Korst, vagy Tommy Hilfigert szeretne jó áron venni.

Mango, Parndorf

Elég nagy csalódás volt a parndorfi McArthurGlen Designer Outletben a Mango üzlete. Mintha összement volna és a kínálat is elég gyér volt. Alig voltak tavaszi-nyári színek, sokkal inkább földszínek és fekete, ami ugye már egy kicsit unalmas. Elvétve persze van egy-két ilyenkor is hordható darab nagyon jó áron: citromsárga és hupikék gatya 15,99 euró (4788 forint), színes pólók 6,99 euró (2093 forint), virágos hosszú ruha 54,99 euró (16 466 forint). Jó, utóbbi egyáltalán nem olcsó és ha nem nádszálkarcsú, már felejtheti is el, ugyanis elképesztően szörnyen néz ki ha éppen nem 20 kiló. A galériában megnézheti mennyire.

Mango, Premier Outlet Center

Az elmúlt időben már inkább lemondtunk a Premierben lévő Mangóról, mintsem, hogy tűkön ülve várjuk mikor költhetünk itt el egy kis pénzt. Nos, ez most szerencsére megváltozott és azt kell mondanunk, hogy nagyban veri az osztrák tesóját. Nem csak, hogy olcsóbb, de a választék is legalább háromszor akkora Biatorbágyon. Rengeteg maxiruha van, szoknya, póló, tavaszi hosszú szárú gatyák és sortok, mindemellett színekben sincs hiány.

995 forintért vannak a megszokott spagettipántos felsők 5-6 féle színben, kardigánt már találtunk 1995 forintért, csinos maxiruha 7995 forint, hasonlók rövidben 4995, ingek/blúzok 2995, színes farmerszoknyák pedig 3995 forintért vannak. Szerencsére méretből sincs hiány, viszont egy dolgot nagyon szívesen elhagytunk volna: a hosszú percekig tartó sorbaállást a próbafülkékhez.

Levi's, Parndorf

Elég lehangoló volt az üzlet, ráadásul az is fejtörést okozott, hogy mi mennyibe kerül. Szerencsére szemfüles fotós kollégánk kiszúrta, hogy a cseles osztrákok a lopásgátló műanyagbilétákra ragasztották az árakat és nem a ruhán lógó címkékre. Sajnos a biléták agadnak, koszosak, szóval egyáltalán nem menő ez a megoldás.

Na, de a kínálat: farmereken kívül nagyon sok dolog nincs, de farmerből van rengeteg. 40 eurótól (11985 forint) már bárki vehet „standard” fazont, kicsivel drágábban, 70 euróért (20 974 forint) a „Bold curve” is elvihető. Utóbbi fazont próbáltuk mi is, igaz, emlékeink szerint teljes áron a budapesti üzletben nem sokkal kerülnek ezek a gatyák többe, mint az osztrák outletben... Találtunk még elég jó bőrdzsekit 200 euróért (59 926 forint), ami eredeti áron 289 euro, azaz 86 593 forint volt. A márkát meg kell fizetni, ez van.

Levi's, Premier Outlet Center

Hasonlóakat mondhatunk el a biatorbágyi Levi's-ről is, bár kétségtelenül valamivel több portékájuk van. Itt is sok a gatya, de találtunk nyári ruhát, ami felvéve inkább bizonyult tehenészlány szerkónak, mintsem lenge nyári ruhának, de nyilván ez alkatfüggő is. Persze itt is találtunk bőrkabátot 64990 forintért, szóval eléggé bosszús lehet az, aki teljes áron, 90990 forintért jutott hozzá a márkaboltban. Megtaláltuk itt is azt a fehér inget, amit Ausztriában is próbáltunk, bár M-esnél nagyobb nem volt belőle.

Benetton, Parndorf

Nagyon kicsi az üzlet és sokkal több gyerekruha van benne, mint felnőtt. Azért sikerült összeválogatnunk egy tavaszi szettet, kabáttal, pólóval és nadrággal, amit körülbelül 150 euróért (44944 forint) vihettünk volna magunkkal, így hát otthagytuk. Ami feltűnt, hogy az aprócska boltban legalább három eladó dolgozott, akik között volt magyar nyelvű is. Készségesek voltak és kedvesek, de sajnos ez vajmi kevés ahhoz, hogy ide járjunk vásárolni.

Benetton, Premier Outlet Center

Biatorbágyon rengeteg a felnőttruha, de amellett egy rahedli gyerekcucc is van. Árban is jobb, mint a külföldi verzió, itt már körülbelül 26000 forintból kihozható egy szett. Mintás trikókat 3500 forint körül lehet venni, gatyákat és ingeket már 6000 forintért lehet találni. Jók az anyagok és a színek is, egy bajunk azért mégis akadt itt is: a számozás.

Történt ugyanis, hogy azonos méretű nadrágokat vittünk be a próbafülkébe, viszont a négyből csak egynek volt tényleg az a mérete, ami bele volt írva. Megkérdeztük az eladót, hogy miért nem jönnek ránk a 38-as ruhák, mire ő elmagyarázta, hogy azért, mert ezek olasz számozás szerint vannak méretezve, így két mérettel többet kell számolnunk. Ez nem lenne baj, az már viszont zavaró, hogy egyes darabokból a 38-as jó, másokból meg a 42-es. Gyerekruhákért is érdemes benézni, csecsemőtől egészen tiniméretig vannak jó holmik és nem is drágák. Pólók már 2000 forinttól, gatyák 3-4000 forinttól vihetők.

Tommy Hilfiger, Parndorf

Állítólag hazánkban sokan kedvelik ezt a márkát, bár egyelőre saját márkaboltja nincsen Budapesten és nem is tartozik az olcsó kategóriás üzletek közé. Nyilván osztrák szomszédainknak azért nem annyira megerőltető 60 eurót (17977 forint) kiadni egy egyébként rohadt jó fazonú és anyagú nadrágért, mint nekünk, és nyilván a a 140 eurós (41948 forint) tengerészcsíkos szoknya árától sem rohannak hazáig.

Egyszerűbb inggalléros pólókért 40 eurót (11985 forint) kell kiperkálni, egy sima vékony pamutpóló meg 28 euró (8389 forint). Hatalmas a választék, dizájnos, nagyon menő: ha önnek akad felesleges 4-500 eurója, itt pár perc alatt el tudja költeni.

MIchael Kors, Gucci, Desigual

A Gucciban sajnos egy fotót sem sikerült készítenünk, ugyanis több az eladó/biztonsági őr, mint a vásárló, így hát esélyünk sem volt még a kicsi gépet sem elővenni. Azért az árakat megnéztük és az semmiben sem tér el a tavalyihoz képest, sőt még a felhozatal is nagyon hasonló volt, mind a ruhák, mind a táskák terén. A maxiruhák 280000 forint körül vannak, az olcsóbb táskákért meg legalább 40 ezret kérnek. A topánok még mindig ugyanazok, ezen a téren sem történt változás. Úgy néz ki, vagy nagyon sok maradt ezekből árukészleten, vagy csak alig-alig váráról valaki az olasz márkájú üzletben, mert fél év alatt nem cserélődött az akciós kollekció.

A Michael Korsban 249 euróért (74608 forint) már igazán komoly bőrtáskákat lehet kapni (ezekről szerencsére készült fotó), aki viszont megelégszik a vászonnal is, 109 euró (32659 forint) ellenében már viheti is.

A Desigualban közel 60 eurót (17977 forint) kell kicsengetni egy sima pamutpólóért, viszont kabátot már 122 euróért (36555 forint) láttunk (sőt, még ön is megnézheti a galériában). Igaz, ez nem a téli vastagabb anyagból van, de ahhoz képest, hogy a Desigual hazai üzleteiben 80 ezer körüli összeget kérnek az ilyesféle kabátokért, ezért megéri kiutazni (még benzinpénzzel együtt is).

Összegzés

Parndorfban a Tommy Hilfigerben és a Michael Korsban tudtunk volna rengeteg pénzt elkölteni, bár a Desigualt is nagyon kedveljük, most egyáltalán nem tetszett a felhozatal. Túl fekete volt minden, ez a szín pedig egyáltalán nem menő a jövő hétre prognosztizált 29 fokban. A Premier olcsóbb és akár 20000 forintból is fel lehet öltözni nagyon csinosan, lezseren. És ami még mellette szól: Biatorbágy közelebb van, mint Ausztria.

Oszd meg másokkal is!
Mustra