A brit nők évente 170 ezret költenek manikűrre

Már-már úgy tűnhet, a brit nőknek tényleg rengeteg szabadideje (és pénze) van: újabban épp Rihanna stílusát koppintják, évente nem kevesebb, mint 3,5 milliárdot költenek cipőre, és ha ez még nem lenne elég, egy legutóbbi felmérés szerint ezen felül még 170 ezer forintot manikűrre is lazán kidobnak. Nem akarunk a pénztárcájukban turkálni, de utánajártunk a dolognak, és megnéztük mi a helyzet magyar viszonylatban.

Egy szépségipari szakértőkből álló csoport, az Original Additions 1500 húsz és negyven év közötti nőt, valamint 2000 szépségszalon-tulajdonost kérdezett ki felmérésük apropójából. A végeredmény? Kiderült, hogy egy átlagos brit nő hetente legalább kétszer manikűröztet, általában klasszikus francia manikűrt kér, a kezelések ára pedig 2300 forinttól egészen a csillagos égig ível. A felmérés annyira alapos volt, hogy egyértelműen kimutatták: a londoni nők a pirosra festett körmöket részesítik előnyben, míg a más városokban élők szeretnek és mernek is kísérletezgetni.

Míg a nők egy része teljesen jól megvan a "házilag", ergo saját magának gyártott körmökkel, másik felük kizárólag a szalonokra és a műkörmökre esküszik, amit már nem csak bulizáshoz, hanem egy állásinterjúra is simán felrakatnak. Itt – milyen meglepő – szintén példaképeik, Rihanna és Beyoncé, a durung karmok verhetetlen viselőinek példáját követik, bár nekik valószínűleg nem kell házimunkát végezniük.

Hogy a körmök mekkora jelentőséget kaptak az utóbbi időben, azt Victoria Bekcham esete is jól példázza, aki kész volt magángépet küldetni kedvenc brit manikűröséért, hogy New York-i divatbemutatójára felkészítse modelljeit. "Az utcai manikűrbároknak köszönhetően drasztikusan megnőtt a körömápolást igénylő nők száma, a könnyű elérhetőség miatt pedig szerves része lett a napi rutinjuknak is. A körmök a nők egyedi stílusának eszközévé váltak, lassan már fontosabb kiegészítők, mint egy táska vagy egy gyűrű" – nyilatkozta az Original Additions sajtósa.

A magyarázatban van valami, elég csak a Rita Ora védjegyévé vált hosszú piros, vagy Beyoncé műalkotással felérő körmeire gondolni. Nem csoda, ha az őket másoló britek is rákaptak a szokásra.

"A nők rájöttek, hogy a körmük sok mindent elárul róluk, így vagy otthon, vagy pedig szalonokban igyekeznek tökéletesíteni őket" – tette hozzá. A felmérés szerint 10-ből 7 nő nem menne el randizni tökéletes körmök nélkül, 86%-uk pedig festetlen karmokkal még egy állásinterjúra se tenné be a lábát.
Sőt, a nők 96%-a bevallottan jobban érzi magát a bőrében egy kiadós kézápolás után.

Hogy az itthoni helyzet miért különbözik olyan drasztikusan, szerintünk nem kell részletezni: 10 nőből valószínűleg csak 1-2 engedheti meg magának a heti manikűrt, egyszerűbb és olcsóbb otthon karbantartani magunkat. A francia manikűrt sablonokkal mi is megcsinálhatjuk, már ha jó kézügyességgel és elegendő türelemmel rendelkezünk, viszont a műkörmökkel kár és felesleges kockáztatni, sokkal egyszerűbb, ha profikra bízzuk magunkat.

Általában 3-4 hetente, a köröm növekedésétől függően érdemes menni töltetni, ez átlagban 4 ezer forintba kerül itthon, de persze lehet sokkal drágábban is, ez szalonfüggő. Ha az ember havonta töltet, akkor ez átlag évi 48 ezer forintjába kerül, ami sehol nincs a britek éves 170 ezréhez képest, amiben nem csak a konkrét manikűrök, hanem az eldobható műkörmök, a kaviár manikűr és egyéb finomságok is benne vannak.

Milyen gyakran manikűröztet?

Mindenestre a köröm-láz nem csillapodik, így mindenki elgondolkodhat azon, vajon tényleg ennyire fontos-e a körmeinkkel is a trendket követni? Mi megelégszünk azzal, ha tiszta és ápolt a körme, hiszen a Rihannáéhoz hasonló karmokkal aligha tudnánk rendesen mosogatni, de még gépelni sem.

Ön mit gondol, kell ennyi pénz manikűrre, vagy túlzásnak és értelmetlennek találja a brit nők szokását? Szavazzon! Milyen gyakran jár manikűröztetni? Szereti egyáltalán, vagy inkább letudja otthon?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek