Oscar de la Renta berágott Michelle Obamára

Eddig azt hittük, hogy az estélyi ruhák egyik koronázatlan királya, Oscar de la Renta elsősorban az előkelőségek és a hírességek kedvenc tervezője. Az elegáns ruhakölteményeivel a vörös szőnyeges események egyik főszereplőjévé váló designer a hatvanas évek óta forog a divatvilágban. Nevére akkor figyelt fel jobban a szakma, mikor Jacqueline Kennedy is megjelent couture ruhájában a nagyközönség előtt, mellyel szinte azonnal a befolyásos hölgyek elsőszámú tervezőjévé vált.

Az 1932-ben született de la Renta azonban cáfolja, hogy ő kizárólag a hollywoodi dívák sztártervezője lenne: „A mindennapi, átlagos nők befolyásolják a divatot, nem pedig az elnökfeleségek és filmsztárok. Az utca névtelen asszonya az a nő, aki hatással van a mai divatra” – nyilatkozta a Daily Mailnek a designer, aki tervezett már ruhát többek között Betty Fordnak, Nancy Reagannek, Laura Bushnak és Hillary Clintonnak is, de lajstromából még a számos jól öltözöttségi listán fentlévő Michelle Obama neve hiányzik.

Ön szerint neheztel a tervező Michelle Obamára?

Az állítólag sokat beszélő tervező nehezményezte,hogy a First Lady a kínai elnökkel való találkozóra a népszerű brit divatház, Alexander McQueen piros ruháját választotta az övé helyett 2011-ben, holott szerinte az elnökfeleségnek egy amerikai tervezőtől kellett volna ruhát választania az eseményre. „A kínai elnök látogatásának célja az amerikai-kínai kereskedelem előmozdítása volt. Akkor miért európai tervező ruhájában jelent meg?” – értetlenkedett akkoriban de la Renta.

Azonban nemrég tett nyilatkozatába kissé erőltetetten, de úgy hangzott, nem érdekli túlzottan, hogy mit visel Obamáné. „Van ez bármilyen hatással is az én üzletemre? Vajon a dubai ügyfélköröm elpártol tőlem, ha nem én öltöztetem Michelle Obamát? Én nem hinném" – mondta a tervező.

Az esetről a Good Morning America című műsorban megkérdezték az áprilisi Vogue címlapra felkerült Michelle Obamát, aki így kommentálta a tervező támadását: „Olyan ruhákat viselek, amiben jól érzem magam, ez pedig független a márkától. A nők általában azt hordják, amit szeretnek. Ez az én mottóm is."

A designer egyébként valóban nyitott az olcsóbb, hétköznapi emberek számára elérhető darabokra. A közelmúltban dobta piacra tavaszi-nyári kollekcióját az Outnet nevű online üzletben, ahol a 24 darabból álló, ötvenes éveket idéző gyűjteményből egy fekete-fehér színű, klasszikus szabású nyári ruha 883 euróba, 268 ezer forintba, egy bőrből és pvc-ből készült magassarkú szandál pedig 800 euróba, 242500 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek