no

Az arcfelgyújtás után itt az arcfagyasztás

Nemrégiben beszámoltunk a kínai nők elképesztő ránctalanító módszeréről, miszerint úgy próbálnak fiatalabbnak tűnni, hogy nyílt lánggal serkentik a sejtek regenerálódását. Ennek ellenére a Daily Mail cikke szerint az arcfelgyújtás helyett sokkal eredményesebb a másik véglet, az arcfagyasztás!

Már régebben is lehetett hallani arról, hogy a hideg hőmérséklet még jót is tehet az arcbőrnek – természetesen megfelelő hidratálás mellett –, azonban a legújabb trend ezt extrém mértékben alkalmazza. Dr. Preema Vig, a Beyond MediSpa igazgatója szerint ugyanis a hideg fokozza a vérkeringést, ami által lényegesen több oxigén és tápanyag tud a sejtekhez jutni, így a bőr nemcsak puhává, hanem feszessé, ránctalanná is válik, emellett halványodik a narancsbőr. Az eljárásnak már becenevet is adtak: frotox.

Maga a kezelés 20 percet vesz igénybe. Ez alatt folyékony nitrogénnel töltött eszközt helyeznek az idegek közelébe, ami a botoxhoz hasonlóan kontrollálja az ott lévő izmok mozgását, így ugyanolyan porcelánbőrt, ám kifejezéstelen arcot kaphat a fiatalodni vágyó.

Dr. Yannis Alexandrides plasztikai sebész elmondása alapján a folyékony nitrogén szó szerint lefagyasztja a célzott idegeket a homloknál, illetve a szemöldök között. Állítása szerint annyiban jobb, mint a botox, hogy míg az injekciós kezelés hatása csupán 4 nap múlva jelentkezik, addig a fagyasztás már azonnal szemmel látható javulást hoz, ráadásul semmilyen idegen anyagot nem kell hozzá bejuttatni a szervezetbe, mivel a nitrogén eleve megtalálható az emberi testben.

Ön szerint az arcfagyasztás...

A frotox-nak már több celeb is a rabjává vált, például Jennifer Aniston, Natalia Imbruglia és Jessica Alba is ezzel szépül, bár vannak, akik szerint mégsem tesz annyira jót a bőrnek, mint azt mondják. Mervyn Patterson kozmetológus szerint ugyanis a kezelés hosszútávú hatásairól még nem sokat tudni, így nem mondhatni 100%-ig biztonságosnak és eredményesnek. Bár az igaz, hogy a műtétek utáni regenerációban nagy szerepe van a hideget használó terápiának, de hogy mennyire jó ránctalanító, azt egyelőre nehéz megmondani.

Ön melyiket választaná a két módszer közül? Az arcfelgyújtást, vagy az arcfagyasztást?

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek