Sminkeljen úgy, mint a celebek!

A celebek elég könnyen elérik a lehengerlő vörös szőnyeges megjelenést, mivel fodrászok, sminkesek és stylistok hada áll rendelkezésükre a nap 24 órájában, míg nekünk, egyszerű földi halandóknak már egy picivel kevesebbel, saját magunkkal kell beérnünk, hiszen saját kezűleg kell hollywoodi dívát rittyentenünk magunkból, ha éppen úgy tartja kedvünk. A továbbiakban egy olyan sminktippet mutatunk be, ami a vasárnap este lezajlott 85. Oscar-gála nem egy hírességének kedvence volt, és amit otthon ön is könnyedén elkészíthet magának a bulisabb napokra. Olvasson tovább és böngésszen a galériában!

A január–februári időszak egyértelműen a díjátadókról szól, ami nekünk azért is jó, mert hétről-hétre kedvünkre bírálhatjuk a legkülönbözőbb celebeket, ugyanakkor 1-2 hasznos tippre és trükkre is fény derül – számolt be róla a Daily Mail. Bár egy komplett szépségszalon továbbra sem áll majd rendelkezésünkre, ettől függetlenül bizonyos sminktippeket nagyon könnyen el lehet lesni a nagyágyúktól, amik még akkor is jól mutatnak, ha nem feltétlen a világ legdrágább termékeivel dolgozunk. A Dramatic eyes receptjéről rántjuk le a leplet, amit a díjátadók nagyágyújának számító Oscar gála résztvevőivel illusztrálunk.

Amire szükségünk lesz:

• egy megbízható alapozó /lehet folyékony illetve por állagú is/

• szemhéjpúder - lehet két különböző színű, akár világos és sötét árnyalatú is

• fekete szemceruza

• vizes alapú, szénfekete szemhéjtus

szempillaspirál (lehetőleg vízálló)

• pirosító

• szájceruza

• szájfény

Hidratálás

Bőrtípus és évszak függő a hidratálás fontossága: a szelesebb évszakokban illetve alapjáraton száraz bőr esetében nem árt hidratálni az arcbőrt az alapozás előtt, hiszen a kiszáradt bőrről könnyedén lepereghet a festék, innentől kezdve pedig már bukta is a tökéletes sminkhatást. Vigyen fel egy kis hidratáló krémet az arcára a nagy sminkelés előtt, majd ha ez beszívódott, neki is állhat alapozni.

Alapozás

Az alapozás rendkívül fontos lépés, hiszen ahogy azt a neve is sugallja, ez adja a smink alapját. Olyan, akár a festészetben a vászon: ha nem tökéletes, valószínűleg a végeredmény is katasztrófa lesz. Lehetőleg természetes fénynél kezdjünk hozzá, használhat hozzá alapozótól függően ecsetet vagy szivacsot, attól függ, folyékonyat vagy por állagút választ-e. Figyeljünk oda arra, hogy egységesen alapozzunk és ne csak az arcunkat fedjük, hanem a nyakat is – elég kellemetlen tud lenni, ha egy bronzbarna archoz nyaktól lefelé hófehér test párosul.

Púderezés

Egy nagyobb ecset segítségével vigye fel a púdert az orcákra, az állra, a homlokra és az orrára - így biztosítja, hogy a későbbiekben használt sminktermékek is tartósan fent maradjanak az arcon.
A púderezés azért is szükséges, mert az alapozás után bőrünk nagyon fényes, ragadós lehet - persze alapozótól függően, a por állagú készítményekre ez nem igazán jellemző. Ha az alapot egy színben hozzá passzoló púderrel fixáljuk, sokkal természetesebb hatást fogunk elérni, valamint az alapot is megszilárdítja, ami később így garantáltan nem fog "lefolyni" az arcunkról.

Drámai szemek

Fogjuk a szemhéjpúdert – egy matt és csillogó változat ötvözése biztosan jól mutat – és egy applikátor segítségével vigyünk fel belőle az alsó szemhéjunkra, majd kintebbre, a szem széléhez is. Utána fogjuk ugyanezt a színű szemhéjport és egy puhább ecset segítségével a szemhéjak fölé is vigyük fel a színt, lehetőleg úgy, hogy a megrajzolt alsó-felső ívek a szemzugnál találkozzanak. Ha két különböző színnel dolgozik, akkor az első szín felvétele után a másodikat a szemhéj felsőbb, kinti oldalára vigye fel és próbálja összekeverni az elsővel. A két színt egy harmadik, a két színárnyalat közötti színnel lehet a legjobban összedolgozni, itt viszont ügyeljen arra, hogy mindkét szemhéja egységes színt kapjon!
Nyugodtan válasszon a ruhája színéhez passzoló árnyalatú szemhéjpúdert, ha viszont bátortalanabb, maradjon a barnánál vagy a feketénél, azokkal nem lehet hibázni.

Szemceruza

A még intenzívebb hatás érdekében fekete szemceruzával rajzoljunk egy félkörívet szemhéjunk felsőbb részére - körülbelül oda, ahol szemgolyónk ívét érezzük, ezt kössük össze a felső szemhéjunk kontúrvonalával, ami egészen a szemzugig tart, majd egy fülpiszkáló segítségével satírozzuk szét őket. Miután ezzel megvagyunk, fogjuk ismét a szemhéjport, és dolgozzuk össze az előbb szétsatírozott résszel, így fogjuk elérni a kívánt drámai hatást. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az alsó szemhéjra is vigyünk fel a szemceruzából, és ezt is satírozzuk szét, különben egyenletlen lenne a hatás. Ezek után erősítsük felső szemhéjunk kontúrvonalát magabiztos ívvé, hogy ezt a következő lépésben tusvonallal kiemeljük.

Salma Hayek fejedelmien fest, a smink és a ruha is telitalálat
Salma Hayek fejedelmien fest, a smink és a ruha is telitalálat

Tusvonal és szempillaspirál

Hogy a korábban szemceruzával megrajzolt kontúrvonalat még jobban kiemeljük, határozott mozdulattal menjünk végig rajta fekete szemhéjtussal is. Így sokkal élesebb és pontosabb ívet adhatunk a szemünknek, így pedig a smink is sokkal feltűnőbb lesz. Ha ezzel megvagyunk, fogjuk a vízálló szempillaspirált és emeljük ki a pillákat.

Fixálás

Ha azt szeretné, hogy a szemöldöke hangsúlyos legyen, szemceruzával finoman satírozza őket végig, de csak finoman, ugyanis a rajzolt hatás egyáltalán nem néz ki jól. Ha nincs szemceruzája, fogjon egy vékonyabb ecsetet, finoman mártsa bele a kívánt szemhéjporba, és satírozza végig, viszont itt is ügyeljen arra, hogy ne legyen túlságosan szembetűnő a hatás.

Pirosítás

Ennek a sminknek a fókuszpontjában egyértelműen a szemek állnak, mégis az üde és friss hatás érdekében használnunk kell egy kis pirosítót - lehetőleg tényleg csak keveset, sajnos könnyedén túlzásba lehet esni, akkor viszont úgy fog kinézni, mint egy cirkuszi bohóc.

Tipp: A pirosító felvételekor mosolyogjon, hiszen így jobban láthatóvá válnak az úgynevezett ,,almácskák" amiket ki kell emelnie.

Szájceruza

A szánk kiemelése előtt kontúrceruzával emeljük ki a száj ívét - nagyon halványan, vigyázzon, nem a 90-es évekre jellemző szájtetoválás imitálása a cél! Lehetőleg olyan ceruzával dolgozzunk, ami illik ajkaink színéhez. Ha ez megvan, ujjbegyünkkel vigyünk fel egy kis szájfényt a fényes hatás érdekében, és már el is készültünk!

A smink kb. 20-30 perc alatt elkészíthető, a hozzá szükséges sminktermékek legalapabb darabjaihoz pedig már igazán potom áron, a legközelebbi drogáriában is hozzájuthat. Reméljük kedvet kapott és kipróbálja egyszerű tippünket, amivel garantáltan megszínesíti hétköznapjait!

Oszd meg másokkal is!
Mustra