Forradalmi újítás az évszaktól független utazóruha?

Aki sokat utazik, jól tudja, milyen nehéz kényelmes és egyben praktikus, nem mellesleg a különböző időjárási viszonyoknak is megfelelő utazószettet összeállítani. Nem mindegy, mit veszünk fel, ha hidegből melegbe, például Londonból Korzikára utazunk, hogy odafelé ne fagyjunk halálra, megérkezve viszont ne süljünk szét, arról már nem is beszélve, hogy a repülőn alapból hűvös van. Ilyenkor mit csinál az ember? Bepakolja szépen a rövidnadrágot és a szandált a kézipoggyászba, majd a reptér WC-jében átöltözik, a bundakabátot és az extra pulcsikat meg cipelheti kézben a szállodáig, közben pedig arra sem árt odafigyelni, hogy minél többféle, lehetőleg könnyű darabot pakoljunk a bőröndbe, hiszen túlsúly esetén pótdíjat kell fizetni.

Egy utazási iroda, a Travel Supermarket felmérései szerint az utazók 57%-a nem megfelelő ruházatban hagyja el a repülőt, ami arra enged következtetni, hogy vagy kényelmi szempontból döntenek rosszul, vagy pedig teljesen más éghajlatú országból érkeznek. Az idegtépő problémára most úgy tűnik, megszületett a megoldás, méghozzá a Winter Sun Travel Outfit (téli nap utazószerelés) keretében – írja a Daily Mail. A koncepció nem más, mint egy lecipzározható részekből álló kapucnis kabát, amit könnyedén pántnélküli ruhává vagy miniszoknyává lehet alakítani, így télen-nyáron, a célország időjárásától függetlenül utazhatunk benne.

Az első opció egy kényelmes téli viselet, a kapucnis dzseki kesztyűvel. Ez még akár Londonban is megállná a helyét, egy hosszú nadrágot viszont mindenképpen javasolt felvenni alá, anélkül aligha tartana melegen. Tegyük fel, hogy tényleg Korzika az úticél, felszállunk a gépre a meleg szerelésünkben, majd az egyik monitoron kiírják, hogy Korzikán 25 fok van. Ne pánikoljunk! A kabát ujjainak lecipzározásával, aljának összehúzásával máris miniruhát kreáltunk, az ujjrészeket pedig seperc alatt válltáskává lehet alakítani. Ha a miniruha nem tetszik, csinálhat szoknyát is.

Ez még nem minden, a tervezők, úgy tűnik elég komolyan a szívükön viselik a kényelmes utazást, mert egy felfújható, színben passzoló párnával is ellátták a ruha gallérját, így a jól bevált, valószínűleg helyigényes sajátunkat akár otthon is hagyhatjuk.

Az anyukák dolgát megkönnyítve a picikre is gondoltak, az ő téli-nyári verziójukat neonzöld színben álmodták meg és a szülők legnagyobb örömére még egy GPS nyomkövetővel is ellátták, így nem kell attól félni, hogy meglógnak a kölykök. Mind a felnőttek, mind a picik ruhái hőszigeteltek és állítólag nagyon kényelmesek is, azzal viszont vitába szállnánk, mennyire néznek ki jól. Bár a női verzió kék-narancs színkombinációja meglehetősen gagyi, a régi plüssmelegítők hatását kelti, és a gyerekek zöldje is csak egy fokkal jobb, ettől függetlenül maga az alapötlet tényleg jó.

Ön utazna ilyen ruhában?

Mivel a ruha még csak prototípus, így becsült árat sem tudunk mondani, elegendő érdeklődő esetén viszont úgyis piacra fogja dobni a Travel Supermarket. Kíváncsiak vagyunk, mennyit kérnek majd érte, de gyanítjuk, hogy az árából bőven be tudnánk újítani pár alapdarabot minden szezonra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek