Talán egyszer kaphatóak lesznek a Sexy Sweaters pulóverei

Alec Weitl nem más, mint a "világ legszexibb pulóvereinek", a Sexy Sweaters-nek a megálmodója: ő a különleges képeket nem vászonra, hanem pulóverre festi, egyelőre csak virtuálisan. A Walt Disney kastélyon át, Lady Gagától a részeg Lindsay Lohanig mindenféle motívum előfordul a felsőkön, amik a valóságban sajnos nem léteznek. Addig legalábbis biztosan, amíg Weitl meg nem találja a megfelelő gyártót. A Dazed Digital interjúzott a leginkább Tumblr-en népszerű tervezővel, aki a valóságban nincs is különösebben oda a pulóverekért.

Mióta vagy pulcsimegszállott?

Igazából nem vagyok nagy rajongójuk, megszállottja pedig csak az igazán kreatív divatnak vagyok. A pulcsik véletlenül kerültek a koncepció középpontjába.

Mikor készítetted az első darabot?

Az első pulcsi mintájaként Damien Hirst gyémántkoponyáját használtam fel, a kreáció pedig a "For the Love of God" nevet kapta. Talán a leggyönyörűbb darab lett, amit valaha láttam. Egyébként Poulsboban nőttem fel és jelenleg is itt élek. Seattle körülbelül egy órára van innen, és oda is ráadásul csak komppal lehet eljutni. Poulsboban a legnagyobb látványosság egy Walmart Bevásárlóközpont. A Sexy Sweaters ötlete még a főiskola alatt jutott eszembe, mert mást sem csináltam egész nap, csak lógtam és füveztem.

ss

Megszállottan egész nap a Tumblr-t nyomkodtam, elképesztő, micsoda művészi alkotásokra bukkanhat ott az ember. Aztán teljesen véletlenül rátaláltam Alex Gibson pulcsiterveire és eszembe jutott "én miért ne csinálhatnék hasonlót?" Szóval megcsináltam. Alapvetően az egész úgy kezdődött, hogy olyan ruhákat terveztem, amiket magam is hordanék.

Hány pulóvered van?

Körülbelül hét.

Nem szeretnél igazi pulcsikat készíteni?

De igen, most is épp a megfelelő gyártót keresem hozzá. Beszéltem már pár emberrel Oroszországból és Kínából is, de mikor New York-ban jártam, Nicola felajánlotta, hogy keres nekem egy helyet, ami megfelelő lehet erre a célra.

Van még valami, amiről esetleg tudnunk kell?

Igen, azt akarom, hogy Brooke Candy is Sexy Sweatersben járjon.

ss2
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek