A nők már 6 héttel a buli előtt a ruhán gondolkodnak

Egy nemrég készített felmérésből kiderült, hogy a legtöbb nő már hetekkel a céges karácsonyi parti előtt azon gondolkodik, hogy mit vegyen fel. A nők átlagosan 12 órát töltenek gondolatban a koktélruha és a hozzá passzoló cipő kiválasztásával, ami jóval hosszabb idő, mint maga az esemény.

A felmérés szerint minden ötödik nőnek két nap kell a tökéletes ruha, kiegészítő, frizura és smink kiválasztásához, 11 százalékuk hat héttel a buli előtt, 3 százalékuk már októberben elkezdi megtervezni karácsonyi outfitjét. A nők átlagosan 68.79 fontot, 24000 forintot költenek ruhára, de van aki a 200 fontot, 69700 forintot sem sajnálja egy céges bulira való ruháért.

Ön mennyi időt szán a ruha kiválasztására?

A megkérdezett kétezer nő nagy része beismerte, hogy legalább három órán át gondolkodott azon, hogy mit vegyen fel, 13 százalékuk öt órát vagy annál is többet szánt a céges karácsonyi ruha kiválasztására, attól függetlenül, hogy nem randevúra mentek, hanem csak a munkatársakkal szórakozni. A sokat gondolkodók leginkább Glasgow, Liverpool és Leeds környékéről származnak – írja a dailymail.co.uk.

stockfresh 2136071 man-and-woman-in-party-clothes sizeM

Legtöbbjük magazinokat és honlapokat bújt, hogy felkutassa a legújabb trendeket, mielőtt ténylegesen vásárolni indult volna. Átlagosan négy ruhát kellett ahhoz felpróbálniuk, hogy megtalálják a megfelelőt, illetve minden tizedik nő több mint nyolc ruhát nézett meg magán, mielőtt döntött volna.

„Ez egy nagyszerű esély számunkra, hogy jó benyomást keltsünk. Remek alkalom, hogy lenyűgözhessünk valakit vagy szerencsések legyünk a fagyöngy alatt. Néha az estére való készülődés sokkal jobb, mint maga a tényleges esemény” – osztotta meg tapasztalatait egy ízig-vérig brit nő, bizonyos Lorna a Twitteren.

stockfresh 224291 party-girls sizeM
Oszd meg másokkal is!
Mustra