Péntek: most megtudjuk, mi az a hideg légpárna

Divat- és időjárásügyi sorozatunkban minden nap adunk egy tippet, mit vegyen fel. Ez alkalommal egy csinos pesti járókelőt mutatunk önöknek. Természetesen nagyon szívesen látjuk az ön fotóját is: erre az e-mail címre elküldheti kedvenc őszi szettjét, de akár bikinis képekkel is bombázhat, legfeljebb eltesszük őket jövő nyárig. Nézzük, mire számíthatunk pénteken!

Orsi

Pénteken az ország nagy részén a borongós, párás, helyenként tartósan ködös, ennek megfelelően hűvös idő lesz meghatározó – írja az Időkép.hu. Csak helyenként süt ki a Nap, csapadék nem várható. A napsütéses részeken 7-8 fok lehet délután, a hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4 fok körül alakul, napközben maximum 2-8 fokra számíthatunk.

A napokban egyébként egy hatalmas kiterjedésű anticiklon telepszik Közép-Európa, mely ebben az időszakban jó kiindulópontnak számít egy úgynevezett hideg légpárna nevű időjárási jelenség kialakulásának. Ezt egyrészt a számottevő légmozgás hiánya, másrészt a magasban bekövetkező melegedés is jelentősen elősegíti, mely úgymond konzerválja a talaj közeli légrétegekben megrekedő hidegebb levegőt – áll az Időkép sajtóközleményében. A hét végétn tehát mindenhol szürkeség lesz, tartósan ködös tájakkal, lehangoló borúval. A nagyvárosok környékén komolyabb szmog is kialakulhat. A hideg légpárna csak jövő hét vége felé oszolhat fel az előrejelzések szerint.

És ha már itt a szürke november, itt az ideje, hogy amúgy is szürke ruháinkat valami élénk színnel, például pinkkel dobjuk fel, mint Orsi. A fiatal nő szettje a szürke 50 árnyalatában játszik, egy kis feketével vegyítve, de sála mégis jó hangulatot ad az összeállításnak. A pink egyedül a táskán lógó díszről köszön vissza, de ez pont elég a jókedvhez, ha több szín lenne Orsin, már talán hivalkodó lenne szettje. Nézze meg a galériában a szett részleteit is!

Kabát, ruha és sapka: Pyton

Sál: Pimkie

Táska: H&M

Csizma: Stradivarius

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek