no

Aboditól Konsánszkyig: melyik ruha a legjobb?

Összeszedtük a magyar tervezők őszi ruhái közül azokat, melyek nekünk legjobban tetszenek, és most önön a sor, szavazza meg az abszolút győztest! A két részes cikk első felében az A betűs Abodi Dórától a K betűsökig nézzük a tervezőket: viszonylag könnyű dolgunk volt, mert majd' mindenki felvonultatta ruháit a Fashion Days-en, vagy – a nyári kollekciók mellett – az egy napos Fashion Weeken. Aki mégsem, attól katalógusfotót választottunk. A hajtás után következik a hat tervező két-két őszi-téli szettje: ha jól megnézte a galériát, szavazzon: Benus Dani szürke férfiruhái, a Je suis belle korallszín estélyije, vagy valaki más munkája tetszik önnek legjobban?

Abodi Dóra

A tervezőnő, akit külföldön is egyre jobban elismernek a Fashion Days-en vonultatta fel őszi-téli kollekciója legérdekesebb darabjait. A színes bundák tényleg a külföldi divathetek hangulatát idézték, de nekünk a kövekkel kirakott, merev búraruha tetszett a legjobban. Igaz, hogy nyomokban emlékeztet Alexander McQueen 2010-es tavaszi nyári kollekciójának pár darabjára, illetve kicsit Mary Katrantzou búraszoknyájára is, de attól még gyönyörű ruha. Másik galériánkban található műve egy egyszerűbb szett: a lila maxiszoknya és fekete garbó párosa nem nagy különlegesség, de a csillogó nyaklánc az egészet feldobja.

Anh Tuan

A táskáiról ismert tervező ruhakollekciókat is tervez, mi most mégis inkább a táskákra koncentrálunk: végülis a külföldi divatházak javarészt kiegészítőikből élnek, az embereknek több kedve van dizájnertáskára költeni, mint dizájnerruhára. A képen látható szegecses táska 200 ezer forint körüli áron kapható, tehát nem egy hétköznapi darab. A geometrikus szegecselés egyébként a tervező szezonális kollekciójának fontos eleme, de a visszafogottabb dolgok kedvelői érdekében betettünk a galériába egy egyszerű, barna steppelt táskát is. Ha jobban tetszenek az igényes kiegészítők, mint a köves búraruha, szavazzon Tuanra!

Benus Dani

A tervező eléggé egyedül van a férfiruhák magyar tervezői piacán, ami előny: a Fashion Days-en egyedüliként mutatott be férfikollekciót, igaz, inkább a hordhatóságra, eladhatóságra koncentrált, mint az extrém megoldásokra. Nekünk a képen háttal látható kabát megoldásai tetszettek nagyon: mostanság amúgy is nagy divat az anyagok, színek keverése egy ruhadarabon belül, Benus ízlésesen oldotta meg, ráadásul úgy, hogy kabátját simán el lehet képzelni átlagférfiakon is. A másik Benus képen egy egyszerű fekete öltöny látható, végülis olyan is kell minden pasinak.

Je suis belle

A Je suis belle kötött ruhákat, kardigánokat, pulóvereket vonultatott fel a Budapest Fashion Weeken, de a laza tunikákon kívül volt pár jól szabott ruhájuk is. A Tenki Réka színésznőn látható narancs estélyui a kifutón is megállja helyét, nagyon drámai darab. A színes, lazán elegáns estélyi mellé egy érdekesen szabott kis feketét is választottunk, valamelyik biztos elnyeri olvasónik tetszését: ha az estélyi, vagy a hullámos kisruha a kedvence, szavazzon a JSB-re!

Kepp Showroom

A Kepp Showroom bohókás, fiatalos ruhákat vonultatott fel. A nyomott mintás selyemruha a képen például ideláis választás egy szaladgálós napra, amikor mégiscsak normálisan kell kinézni, a galériában látható, sárga inge, szürke szoknyás szett pedig bármelyik munkanapot feldobhatja.

Konsánszky Dóra

A tervezőnő képen látható szettje kicsit merész, de tökéletes irodai viselet, és színházban, elegáns vacsorán is megjelenhetünk benne. A széles, szürke övet külön is jól ki lehet használni, és ad a szettnek egy kis dominás jelleget. Finoman erotikus, épp amennyire kell. A galériában látható összeállítás azonban a KIrály új ruháját idézi: a modellen olyan vékony tüllfelső van, mintha meztelen lenne. A fekete zakóval, kék nadrággal nagyon szexi, mégis valahogy kimért az áttetsző felső: ha önnek is tetszik Konsánszky stílusa, szavazzon rá!

Melyik tervező szettje a kedvence?

Reméljük, megnézte az összes képet, mielőtt szavaz, hogy rendesen véleményt tudjon nyilvánítani. Abodi Dóra merész, díszes búraruhája, vagy Anh Tuan szegecses luxustáskája tetszett jobban? Benus Dani szürke, de ötletes férfigöncei, vagy a Je suis belle éteri korallruhája érdemel szavazatot? Esetleg odáig van Konsánszky stílusáért, és alig várja, hogy beszerezhessen egy szexis ruhát a tervezőtől? Vagy a Kepp bohókás, kislányos stílusa az önnek való? Szavazzon a kedvencére! Jövő héten pedig jön a következő adag, makány Mártától a USE unused flitteres estélyijéig!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek