13 kilót nyom a világ egyik legdrágább ruhája

Míg a párizsi divathéten Lagerfeld és Westwood mutatja meg, melyek lesznek a jövő nyár slágertermékei, az ukrán divathét is tartogat különlegességeket: itt mutatták be ugyanis a világ egyik legdrágább ruháját, melyet az angol designer, Debbie Wingham tervezett – írja a huffingtonpost.com. Nekünk, akik a legtöbb esetben a H&M-ből és Zarából töltjük fel ruhatárunkat, tátva maradt a szánk az 50 fekete gyémánttal díszített estélyi ruha láttán, ami mögött Kelly Osbourne 267 karátos fekete gyémántlakkja egyértelműen elbújhat. A kézzel varrt, csillagszóróra emlékeztető fekete peplum szabású ruha súlya 13 kiló, és az árazásban sem volt visszafogott a tervezőnő, ugyanis 3,5 millió fontra, 1 milliárd 190 millió forintra taksálja alkotását.

Az autodidakta brit designer Ukrajnában bemutatott kollekciója javarészt a harmincas évekre emlékeztető darabokból áll, ami várhatóan a Raf Simons féle Dior ruhák mellett a vörös szőnyeges események nagy slágere lesz majd a szezonban. Wingham a 2005-ös BAFTA-n tűnt fel ruhájával, melyről akkor egy jól ismert divatrovatvezető így nyilatkozott: „Az idei BAFTA legjobb ruháját egy ismeretlen tervező készítette el.” A 18 éves kora óta ruhákat gyártó designer azóta már olyan hollywoodi hírességeket öltöztet, mint Dita von Teese, Kate Winslet, Hillary Swank vagy a mégsem terhes Beyoncé, illetve sorra jelennek meg munkái a Vogue-ban, a Vanity Fairben és az Elle-ben is.

Debbie Wingham 13 kilós méregdrága ruhája
Debbie Wingham 13 kilós méregdrága ruhájaCb2/zob

A The World Record Academy felvette listájára Wingham hat hónap alatt elkészített ruháját, mellyel bekerült a világ legdrágább ruháinak klubjába. A listán eddig olyan darabot kaptak helyet, mint az a 15 millió dolláros koktélruha, amit 85 gyémánttal díszítettek fel – ez a legdrágább koktélruha címet birtokolja. Néhány évvel ezelőtt pedig egy malajziai designer, Faisol Abdullah tervezett egy „Kuala Lumpur Csalogánya” elnevezésű ruhát, melyre 30 millió dollár értékben varrt fel körte formájú gyémántokat: a 751 darab követ a neves közel-keleti ékszerház, a Mouwad biztosította számára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra