Íme a H&M-nek készített Maison Martin Margiela kollekció első darabjai

Szeptember elején a francia Elle szellőztetett ki egy képet a november 15-én debütáló Maison Martin Margiela és a H&M közös kollekciójából. Akkor az aszimmetrikus piros ruha nem aratott osztatlan sikert a divatrajongók körében, többen pedig azzal gyanúsították a belga designert, hogy saját márkájának elő-őszi kollekciót vitte át a H&M-be.

Holott csak arról van szó, hogy a kollaboráció legtöbb együttese a luxusdivatház régebbi, 1998 óta tervezett kollekcióinak egy-egy erősebb darabját tartalmazza új kiadásban. A ruhákon külön címkén fel is tüntették, hogy melyik évben és melyik szezonban dobták piacra az adott darabot – írja a brit GQ magazin.

Önnek hogy tetszik a Margiela és a H&M kollekciója?

Alig egy hónappal a gyűjtemény megjelenése előtt láttak napvilágot a brit származású fotóművész, Sam Taylor Wood elegáns kampányképei a különös konfekcióruhákról, melyekből azt is megtudtuk, hogy a Margiela darabok elérhető áron lesznek kaphatóak az ősszel Lana Del Rey-el és Anna Dello Russoval is kollaboráló svéd márkánál. Az árak 200 jüanról, 7000 forintról indulnak majd, egy fekete denevérujjas kabátért 1490 jüant, 51900 forintot kérnek, egy ultraszéles-vállú kabát 1290 jüanba, 44900 forintba, egy klasszikus, de modern fehér kabát pedig 399 jüanba, 13900 forintba kerül majd a kijelölt üzletekben. Ha érdekli a kollekció, november 15-én menjen tolongani a Vörösmarty téri H&M-be – érzésünk szerint az lesz a kijelölt üzlet, mint mindig. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra