Fizetésük ötödét költik a nők irodai ruhatárukra

Korábban már írtunk vásárlásmániás nőkről, akik azért vernek el vagyonokat a ruházati üzletekben, mert ettől jobban érzik magukat a bőrükben.

tk3s 9061243

Egy új felmérés szerint azonban vannak olyan lányok, asszonyok, akik teljesen más okból hagyják fizetésük felét a boltokban, hanem azért, hogy a munkahelyükön jobban tudjanak érvényesülni, ők zsebeljék be a jobb pozíciót, a nagyobb bónuszt, jutalékot. Részletek a hajtás után.

A Daily Mail egyik cikke szerint a nők kétharmada úgy érzi, hogy csak a megfelelő külsővel, öltözékkel tudnak kitűnni és az ügy érdekében képesek fizetésük 18 százalékát, vagyis általában 341 fontnak (kb. 122 ezer forintnak) megfelelő összeget költeni arra havonta, hogy felfrissítsék a ruhatárukat.

Minden negyedik megkérdezett azt állítja, tudatosan változtattak öltözködési stílusokon azért, hogy fel tudják venni a versenyt a kollégákkal és hatvan százalékuk vett új ruhákat, hogy lendítsenek karrierjükön.

stockfresh 367158 sad-businesswoman sizeM

Nem csoda, hogy ennyi pénzt és időt fektetnek ebbe a nők, hiszen több mint 50 százalékuk bizony az irodában viselt ruhadarabok alapján ítéli meg a kolléganőit, és harmaduk aggódik amiatt, mit is gondolnak róla, ha ugyanazt a darabot túl sűrűn viseli. Joanna Williams, a brit Brother Marketing and Communications vezetője szerint a megváltozott gazdasági környezet miatt kellett kidolgoznunk új stratégiákat a munkahelyünkön, és az előbb leírtak is erre vezethetőek vissza.

Mennyit költ havonta ruhatárára?

„Bár a gazdasági helyzet miatt szorosabbra kellene húznunk a nadrágszíjat, a nők számára egyre fontosabb az, hogyan is öltözködnek az irodában, a cél érdekében pedig egyre többet költenek.

Ez a kutatás bebizonyította, mennyit számít az, hogy mit viselünk az irodában és azt, hogy a nők tudatosan vetik be ezt a trükköt azért, hogy előrejussanak a ranglétrán” – nyilatkozta a kutatásban résztvevő stílustanácsadó, Grace Woodward. (Itt olvashat arról, mik azok a divatos ruhadarabok, amelyekkel most fel tudja dobni irodai ruhatárát.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra