no

A vintage egyre menőbb, vásároljon ön is egyedi holmikat!

A Práter utcai Vintage shop, avagy különlegességek másodkézből névre keresztelt bolt új részleggel bővült – nyitóbulit is tartottak pár hete –, a Lovebug Vintage pedig estébe nyúló vásárló-bulit tartott, úgyhogy ha már a 4-6-os vonalán van a két üzlet, megnéztük mindkettőt.

Práter Ruhaválogató

A Práter utcaival kezdtünk, és nem voltunk elragadtatva: a régi üzlet a szokásos, januárban is megnéztük már a kínálatot. Szép ruhákat lehet kitúrni kis szerencsével – itt van rá a bizonyíték – és jók a bizsuk is.

A csalódás a pincében nyílt részlegen ért, a Práter Ruhaválogatóban:  vagy nagyon lefosztották a nyitóbuliban, vagy sose volt jó, de a mostani kínálat a legrosszabb turkálókéval vetekszik. „Itt a másodkézi ruhákhoz, érdekes és értékes kacatokhoz kilogrammos áron első kézből juthattok hozzá” – áll a beharangozóban, és tényleg, cipőket 2500 forint per kilós áron lehet venni, de a koszos, leharcolt és rossz szagot árasztó lábbelikhez hozzá se nyúlunk inkább. Az apró pince másik felében asztalra halmozott, gyűrött ruhakupacban lehet turkálni, már akinek van kedve bolyhos pulcsik közt nézelődni. Nekünk épp nem volt.

Vintage shop, avagy különlegességek másodkézből. A bolt nemrég Ruhaválogatóval bővült.
Vintage shop, avagy különlegességek másodkézből. A bolt nemrég Ruhaválogatóval bővült.Facebook

Cím: Budapest, XIII., Práter u 9 (2percre a Ferenc körúttól)

Nyitvatartási idő: H – P:10:00 - 19:00, Szo: 10:00 - 14:00

Miért érdemes menni: A Vintage boltba bizsukért, brossokért, egyedi egyberuhákért (nagyobb méretűekért is), régi kendőkért érdemes menni, de van parti- és esküvői ruha szekció is. A Ruhaválogatóba talán semmiért.

Nekünk ennyire tetszett: 3/5 pont. Ha szeretjük a vintage stílust, érdemes időről-időre benézni a fenti boltba. A pince miatt jutott csak 3 pont az üzletnek, mert az nagyon nem jött be nekünk.

Lovebug Late Night Shopping

A Mechwart liget közelében található a Lovebug Vintage lakásbolt, ahol Kertész Violetta, az ötletgazda és mindenes fogadja a látogatókat. Jó sokan voltak a shopping-esten, jó volt a hangulat, és nyugodtan lehetett nézelődni, bogarászni a rengeteg apróság között. Bár az üzlet egyébként is nyitva tart heti 3 nap, de az egy napra érvényes akcióknak és a facebookos eventnek köszönhetően ilyenkor jóval nagyobb a tömeg. Kertész mindent egyedül csinál – a beszerzést, termékfotózást, feltöltést, eladást, etc. –, a cuccokat jól bejáratott turkálókból, bazárokból, bolhapiacról szerzi, és arra mindig figyel, hogy az árak ne legyenek magasabbak, mint a plázaboltokban. Megkérdeztük Kertészt arról, miben más az ő üzlete, mint a többi vintage- és lakásbolt, amiből egyre több lepi el a várost.

„Itt van egy hangulat, ami nekem nagyon fontos, ami a személyemhez kapcsolódik, az én világom benne van nagyon. Széles a skála nálam, a hipszeretesebb dolgoktól a klasszikus, elegáns ékszerekig sokféle dolog van. Nem csak egy stílus van, nem csak trash például, mert van egy csomó olyan vásárló, aki nem venne fel soha olyasmit, nekik vannak szép kis zakók a 80-as évekből. Emellett nagy a választék, üzletszintű: nem csak 3 táska van összesen, hanem van legalább 40 táska és 30 pár cipő, rengeteg ruha, és folyamatosan frissül a készlet.”

Bőséges kínálat
Bőséges kínálatKertész Violetta - Lovebug Vintage

Cím: Budapest, II. Margit krt 62. fszt. 5.

Nyitvatartási idő: Netről lehet rendelni, vagy fel kell hívni Kertész Vivit: 36302334739, de a Facebookon is kint szokott lenni, mikor nyit ki a bolt. Most egy hétig zárva lesz, de a Desig Hét alatt 10 napig nyitva lesz, akciókkal.

Miért érdemes menni: Ha kinéztünk valamit a netshopban, érdemes elmenni és felpróbálni. De egyébként is jó beugrani kicsit beszélgetni, és megtapogatni a csizmákat, táskákat, ruhákat, végigpróbálni a karkötőket, napszemüvegeket.

Nekünk ennyire tetszett: 5/5. A vásárlóesthez járó pezsgő is biztos emelte az élményt, de nagyon jó hangulata van az üzletnek. Rengeteg dolog közül lehet válogatni, jó áron, minden tiszta, szépen van kipakolva.

Mi az a vintage?

Az 1920-as évek előtti ruhák antiknak számítanak, 20-tól a 60-as évekig beszélünk vintage-ről, ami a 70-es években készült az már retro. A vintage ruhák használt ruhák, mégsem egyszerű second handről van szó: egyszerű turkálóban nem kap az ember 50 éves, jó állapotban lévő, különlegesen kidolgozott, esetleg márkás darabokat, melyek még további 50 évig hordhatóak lesznek. A vintage darabok iránti érdeklődés a 90-es években nőtt meg, amikor a külföldi celebek egy része elkezdett ilyen ruhákban járni: vintage-ben volt egyedi Julia Roberts, Renée Zellweger, Kate Moss, Dita von Teese és Penelope Cruz is, aki például egy 60-as évekből való Balmain ruhában ment Oscar-gálára 2009-ben. Az érdeklődést az internetes elérés, a környezettudatosság és a rockabilly divat feléledése csak fokozta.

Forrás: Wikipedia

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra