Ennyi erővel minden reklámot be lehetne tiltani?

Brian Atwood cipőtervező soha nem visszafogott reklámairól volt híres, de a mostani kampánya betette a kaput a New York-i vezetésnél. A szőke dél-afrikai modellel, Candice Swanepoellel készült szexis képek nem kerülhetnek ki a tervező Madison Avenue-i üzletére, és a városi taxikban sem vetíthetik a kollekcióhoz készült, valóban erotikus kisfilmet.

Az egyik képen, amit betiltott a város vezetése, a baby dollos Swanepoel egy cipő sarkát harapdálja, miközben két pucér modellfiú ölelgeti. Egy másik tiltott fotón a modell combcsizmában ücsörög egy pasival, a háttérben viszont csókolózni készül két másik modell. A harmadik fotón még ennyi provokatív dolog sincs, egy pasi simogatja nagy átéléssel Swanepoel lábfejét.

Igaza van New Yorknak?

Azok szerint, akik úgy vélik, ennyi erővel minden reklámot be lehetne tiltani, a képek tényleg nem olyan aszexuálisak, mint Berta terhes kanárija, de túlzás lenne azt mondani, hogy ezeknél keményebbek nem kerülnek ki időnként. A modelleknek nem látjuk intim részeit, és miért ne lehetne egy reklám ennyire erotikus, amikor mindenki épp a Szürke 50 árnyalatára veri magát Amerikában? Vagy a parfümreklámban maszturbáló Palvin Barbara jobb?

Ugyanakkor gondoljuk csak bele, milyne lenne, ha Budapestet árasztaná el Swanepoel plakátja: örülne neki? Vagy nem győzné takargatni gyereke szemét? A britek ingerküszöbe egyébként alacsonyabb, ahogy ezt a gyűjtést elnézzük, szóval Atwood nem igazán lepődhet meg azon, ha kampányképeit máshonnan is kitiltják.

„Meg tudom érteni, hogy betiltották. Nincs mindenki olyan jó viszonyban a szexualitásával és a testével, mint én. Számomra ez nem probléma. Büszke vagyok a testemre. Keményen meg is dolgozom érte” – mondja a 23 éves Swanepoel a The Sunnak. Bár a képek tényleg merészebbek az átlagos cipőreklámoknál, a film még durvább, igazi softpornó: Swanepoel cigizgetve maszturbál arra, hogy mások dugnak, a reklám összes résztvevője bugyiban és fűzőben nyögdécsel, de szexszel bármit el lehet adni, mint tudjuk, még egy jó cipőt is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek