Zugvásárlók vallomása: így titkold el a pasid elől az elvert milliókat

Egy új brit felmérés szerint a nők életük során 83498 fontot, azaz közel 30 millió forintot költenek ruhákra. Erről persze környezetükben nem mindenki tud, 14 százalékuk ugyanis igazi zugvásárló, vagyis eltitkolja, hogy mennyi pénz is megy el a csekélységekre. Jó, nem mindenki űzi ezt olyan ipari méretekben, mint mondjuk Beth Shak, akit volt férje jól be is perelt egymillió dolláros cipőgyűjteménye miatt. Joanne Hollingworth, a 44 éves karrier-tanácsadó évente például „csak” 8000 fontot, azaz körülbelül 2,8 millió forintot ver el ruhákra, de vásárlási szenvedélyét eddig sikerült eltitkolnia férje elől. Az asszony állítólag a gazdasági válsággal egy időben lett zugvásárló.

„A férjem úgy döntött, hogy szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat. Évente 21 ezer fontot (kb. 7, 4 millió forintot keresek) és szívesen költöm a pénzem ruhákra, így nagyon megrázott, hogy vissza kellett fognom magam. Mivel nincs jobb érzés annál, mintha új ruhát vásárolhatok, így újra költekezni kezdtem, csak nem szóltam a férjemnek. Az új dolgokat mindig a táskámba dugom és még mielőtt hazaérnék, mindegyikről leveszem a címkét. Amikor megkérdezi, hogy honnan van az adott darab, azt hazudom, hogy ez egy régi cucc, csak eddig nem hordtam” – nyilatkozta a Sunnak az asszony, aki olyan hitelkártyával fizet zugvásárláskor, amelynek létezéséről férje nem tud.

Ha mégis rákérdez, hogy hova tűnt neje fizetése, Joanne Hollingworth azzal védekezik, hogy sokba kerül a benzin és az étel. „Legalább 200 ruhám van. Három szekrényt töltenek meg. Emellett több mint 50 cipőm és 60 táskám van, valamint egy rakás kiegészítőm. Az élet túl rövid, nem szabad megvonni magunktól az ilyen élvezeteket” – tette hozzá. A közös interjúnak köszönhetően természetesen most már a férj is tudomást szerzett arról, hogy az asszonynak 30 ezer fontos (10,6 millió forintos) gyűjteménye van és az igazság bizony elég fájdalmas. „Ez nagyon durva összeg. Azt hittem csak 800 fontról (284 ezer forintról) van szó. Mondtam neki, hogy félre kell tennünk a pénzt, hiszen mi lesz, ha elveszítjük az állásunkat. Senkinek sincs szüksége ennyi ruhára. Már pakolhatja is fel a cuccait az eBayre” – szögezte le Joe Hollingworth.

Persze nem ő az egyetlen, akit így átvert a partnere, a Sunnak több olyan nő is nyilatkozott, aki titokban hihetetlen mennyiségű ruhát halmozott fel. Rhys Morgan sorstársához hasonlóan nagyon meglepődött, amikor kiderült, hogy barátnője szekrényének tartalma nem 1000, hanem 20 ezer fontot (kb. 7 millió forintot) ér. „Nem fair, hogy ennyit költ. Én évente egyszer vagy kétszer veszek egy farmert, és ennyi.” A 25 éves Kourtney Sumnernek, aki egyébként évente 15 ezer fontot (5,32 millió forintot) keres, 50 ruhája, 100 pár cipője és ugyanennyi táskája van. Ő főként az internetes vásárlás híve és amint hazaér a munkából, már ül is a gép elé. Persze arra kényesen ügyel, hogy amikor a csomag megérkezik, pasija ne legyen otthon. Természetesen a címkét ő is gondosan eltávolítja és azzal is tisztában van, hogy bármit is próbál eladni, nem kap érte annyit, mint amennyiért ő vette.

A vásárlásmániások a sok költekezés miatt persze könnyen adósságba verik magukat, így járt a 23 éves fitneszedző, Stephanie Leese is. Neki 11 ezer fontos fizetése mellett sikerült 8 ezer fontnyi, vagyis majdnem 3 millió forintnyi tartozást felhalmoznia. „Általában hazudok a barátomnak arról, honnan is van pénz az új cipőre, mert neki is tartozok. Egyszer öt párat vettem meg egyszerre, kettő ebből teljesen egyforma volt, csak színben különböztek” – nyilatkozta Leese, aki az új szerzeményeket kocsija csomagtartójában rejtegeti, majd sötétedéskor becsempészi ezeket a lakásba.

Öt hazugság a suttyomban vásárolt ruhákhoz

1. Az egyik barátnőm adta kölcsön.

2. Ez egy ősrégi darab, csak nem hordtam.

3. Óriási leárazás volt.

4. Az anyukám vette.

5. Éppen most akarom visszavinni.


Oszd meg másokkal is!
Mustra