Michelle Obama hétezer dolláros felsőrészben provokált Londonban

Michelle Obama egy 6800 dolláros (kb. 1, 53 millió forintos) hófehér összeállításban jelent meg a londoni olimpia megnyitója előtt rendezett fogadáson a Buckingham-palotában. A Twitteren is népszerű first lady az amerikai tervező, J. Mendel 2013-as resort kollekciójának páncélszerű, ezüstmintás felsőjét egy hozzáillő szoknyával viselte a fogadáson, amelyen több, mint 190 vendég volt jelen – köztük 95 állam és kormányfő, valamint házastársaik. Bizony, még Vilmos herceg feleségének, Kate Middletonnak nem sikerült túlöltöznie a First Ladyt. A hercegné egy elegáns Christopher Kane által tervezett fényes, jégkék kabátruhát viselt, amelyben darázsderekúnak, ám konzervatívnak tűnt a nála 18 évvel idősebb Michelle Obama mellett.

A politikai kommentátorok nem értettek egyet teljes mértékben Michelle Obama ruhaválasztásával, szerintük ugyanis nem helyes, hogy felsőrésze annyi került, mint egy átlagos amerikai család havi bevétele, ami körülbelül 4300 dollár, azaz 976 ezer forint.  Bár a káprázatos ruha azért többek tetszését elnyerte, abban mindenki egyetért, nem helyes, hogy ennyi pénzt költ ruhára, miközben Amerikában recesszió van és munkanélküliségi rekordok dőlnek meg. Az exkluzív ruha egyébként előrendelhető a Moda Operandi oldalán, de tekintve, hogy resort kollekcióról van szó, a kiszállításra legalább október 10-ig várni kell – írja a Daily Mail.

A 48 éves Michelle Obama, aki a szír first ladyhez hasonlóan szereti a luxust, a J. Mendel ruhán kívül több designer darabot is bepakolt a bőröndjébe. Férje folyamatban lévő újraválasztási kampányának hajrájában idén a nála is előtérbe kerültek az élénk, hazafias színek és merész mintákkal díszített ruhák. Az amerikai csapat tagjaival például egy piros, peplumos felsőben és fekete nadrágban cseverészett a Kelet-Londoni Egyetemen. Amikor azonban David Beckham és Peter Schmeichel társaságában részt vett a Nickelodeon rendezvényén, már egy jóval sportosabb kék-fehér összeállításban rúgta a bőrt.

Az úszóknak viszont már egy zöld BCBG Max Azria felsőben és fekete nadrágban szurkolt másnap, Serena Williams és a szerb Jelena Jankovic teniszmérkőzésre pedig külön átöltözött – egy fekete-fehér, tarkán szőtt Tracy Resse ruhában és egy pöttyös kardigánban izgulta végig a játékot. A vasárnapi USA- Franciaország kosárladba mérkőzésen szürke pólóban, pulóverben és fehér nadrágban jelent meg a kilátón, ahol még Kobe Bryanttel is váltott egy-két szót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra