Fekete és vörös az esküvő idei két színe

A menyasszonyiruha-készítés nagymesterei idén is felkészültek a szezonra, gondolkoztak hagyományos, modern vagy tengerparti esküvőben, nem fukarkodva a fodrokkal és csipkével. Többek között Vera Wang, Carolina Herrera, Elie Saab, az Oscart de la Renta, vagy a Dior idén is nyitott a fehéren kívül más színek felé, mint a piros, a menta vagy a minden alkalomra passzoló fekete.

A többi divathéthez hasonlóan a menyasszonyi ruhákat is két szezonra osztva mutatják be, a 2012-es őszi kollekciót a napokban vonultatták fel New Yorkban. A bemutatót a szakértők szerint három kategóriára lehetett osztani: szórakoztató, zseniális, és egyéb kategóriájába. A legtöbb ruha az „egyébbe” tartozik, ami alatt a kiábrandító ruhákat értik, de ez nem meglepő, hiszen egy szezonban csak New Yorkban több mint 300 menyasszonyiruha show van.

Megpróbáltuk összegyűjteni a legszebb kreációkat, melyeket akkor is kellemes nézegetni, ha éppen még nem csillog az ujjunkon az eljegyzési gyűrű.

Az amerikaiak egyik kedvenc menyasszonyiruha-készítője a sokoldalúságáról ismert Nicole Miller 1982-ben indította márkáját, 2012-es őszi ruhái a hagyományosabb vonalakat követték, fényes mintákkal és egy kis görös beütéssel. A különböző kultúrák és korok ihlette ruhákat olyan hírességek favorizálják, mint Angelina Jolie, Daryl Hannah vagy Jessica Simpson.

A nagy népszerűségnek örvendő Oscar de la Renta drámai bemutatóján imádnivaló virágáruslányokat vonultatott fel, plusz egy-két kék színű ruhát, és természetesen megmutatta elhíresült, bonyolult megoldású csipke- és tüllruháit is. A tavalyi, tumblr-en élőben közvetített show-hoz hasonlóan, idén a jelenleg legmodernebb platformon, a Pinteresten lehetett követni de la Renta bemutatóját és a színfalak mögötti hangulatot az „élő-pinning” képeken. Bár valószínűleg a nők 99%-a sosem fogja tudni megfizetni a tervező gyönyörű menyasszonyi ruháit, messziről jó, hogy csodálhatjuk őket.

Lazaro Perez 1995 indította el saját márkáját, ami azóta a legizgalmasabb és legkeresettebb menyasszonyi márka lett a világon.Az őszi szezonra szánt esküvői ruháival igazi mesebeli királylányokat varázsolt a New York-i kifutóra. Kollekciójára nagy részben a kék, az elefántcsont és a lila színhasználat a jellemző, melyet buja virágos elemekkel és fényűző szövetekkel dobott fel a tervező, így minden ruha hozza az haute couture érzést.

A könnyed, légies, titokzatos és szexi esküvői ruháiról ismert Vera Wang őszi kollekcióját is érdemes tanulmányozni a házasodni vágyóknak, a fekete csipkecsodák mellett megjelentek a piros, a mélyvörös vagy a szürke és púderszínű menyasszonyi ruhák is. A magánéletben mindig sötétben megjelenő Wang színes, vagy túl sötét esküvői ruhái már tavaly sem nyerték el a közönség egyértelmű tetszését, a stylistokét viszont annál inkább, többek között így került be egyik ruhája a divatfilmként is emlegetett Gossip Girl című sorozat egyik esküvői jelenetébe is.

Ön házasodna színes esküvői ruhában?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek