Karl Lagerfeld: Adele kövér, az orosz pasik rondák

Ahogy korábban is írtuk már, szeretjük Karl Lagerfeldet, kivéve persze akkor, amikor olcsósítva is nagyon drága kollekciót készít vitatható darabokkal vagy amikor éppen politikailag nem túl korrekt módon nyilatkozik. Most éppen az utóbbi helyzetről van szó. A Chanel vezető tervezője nemrég a Metro lapcsalád nemzetközi vendégfőszerkesztője volt, és amikor az aznapi híreket kommentálta, kényes dolgok is szóbe kerültek. Szerinte Adele egy kicsit kövér, igaz, az arca nagyon szép és hangja is gyönyörű. Megtudhattuk azt is, ha történetesen orosz nő lenne, akkor biztosan a saját neméhez vonzódna, mert a pasik rondák. Jó, persze vannak kivételek, mondta, lásd Naomi Campbell barátját.

tk3s bei modern art ben 870376dj
Gregory Pace / Beimages

Lagerfeldnek a görögökhöz is volt pár kedves szava. „Van egy pár gusztustalan szokásuk, akárcsak az olaszoknak” – fejtette ki a tervező, aki persze nem szeretné, ha Görögország eltűnne a föld színéről, de hát jó lenne, ha egy kicsit jobban törődnének a hírnevükkel. „Korrupt nép hírében állnak. Soha nem tudhatod, hogy a pénz valóban odakerül-e, ahova valójában kellett volna” – tette hozzá. M.I.A. ujjmutogatása is szóba került. „Mostanában mindenki rákapott, pedig nem valami illedelmes dolog. Mindenki ezt csinálja, semmi új nincs ebben. A magazinokban mostanában ötven százalékban ribancok, ötven százalékban várandós nők szerepelnek” – véli a híres divattervező.

Egyúttal az is kiderült, hogy Karl Lagerfeld nagy rajongója Michelle Obamának, és az amerikai elnök nélküle nem jutott volna oda, ahova. „A kedvencem az, amikor valakinek, aki azt firtatta, hogy nem túl rövid-e a szoknyája, így válaszolt: Nem tetszik a nagy fekete fenekem?”. Nos, azóta kiderült, hogy a first lady soha nem mondott ilyet, legalábbis ezt állítja a szóvivő. Karl Lagerfeld II. Erzsébetet is megemlítette, szerinte a királynő a mostani fotóin nagyon jól néz ki, jobban néz ki, mint pár évvel ezelőtt, és egy kicsit a nagyanyjára hasonlít, igaz, ő talán többet mosolyog. A monarchiát pedig alapvetően egy felesleges, de kellemes dolognak tartja, ami igazi turistacsalogató.

Ami a politikailag nem túl korrekt nyilatkozatokat illeti, lehet, hogy ezúttal sem kell túlzottan komolyan venni ezeket, hiszen már korábban is előfordult, hogy Karl Lagerfeld mondott valamit, majd annak az ellenkezőjét tette. Korábban arról értekezett, valójában senki nem kíváncsi a teltkarcsú nőkre, majd a Chanel egyik reklámkampányában a világ egyik legismertebb (akkor még) plus-size modellje, Crystal Renn pózolt, és Beth Ditto volt 2009-es Fendi bulijának főszereplője.

Oszd meg másokkal is!
Mustra