Szemöldök how-to: így szedje, ne máshogy!

Kozmetikushoz menni csak azért, hogy kiszedessük a szemöldökünket, nemcsak időpocsékolás, de pazarlás is, ráadásul a tökéletes végeredményt sem garantálja semmi. A jó szemöldök nem kelt feltűnést, harmonizál az arccal, hangsúlyozza a szemet, míg egy rossz választás az egyébként kellemes megjelenést is tönkreteheti. Kövesse az útmutatást, részletek a hajtás után!

Így kezdjünk neki

szem250

A Jezebel.com útmutatása szerint az elrontott szemöldököt nem szabad tovább szedni, inkább hagyni kell megnőni, hogy visszanyerje a természetes formáját és ívét - úgy sokkal könnyebben kialakíthatjuk az arcformánkhoz illőt.

A művelethez érdemes szögletes élű csipeszt használni, mert azt könnyebb kezelni. Ezen kívül szükség van még egy puha sörtéjű fogkefére, egy szemceruzára, egy nagyítós kozmetikai tükörre és rengeteg fényre.

Miután a szőr növekedésével megegyező irányban átfésültük a szemöldököt, egy szemceruza (vagy bármilyen ceruza) segítségével lőjük be, hol kell kezdődnie és végződnie a szemöldökünknek. A ceruzát helyezzük az orrcimpánkhoz úgy, hogy az orrunk vonalát kövesse, majd fordítsuk el annyira, hogy a ceruza érintkezzen az orrcimpával és a belső szemzuggal. A szemöldöknek nagyjából ott kell kezdődnie, ahol a ceruza a szemöldökcsonttal találkozik, és azon a vonalon végződik, amin a külső szemzug és az orrcimpa is fekszik.

Csak csipesszel, ne ollóval!

tk3s 11880036

Újra divatos a természetes, dús szemöldök, így ne essünk neki ollóval, ne vagdossuk, csak csipesszel szedegessük ki a felesleges szálakat. Az eredeti ívet őrizzük meg, amennyire lehet: húzzuk meg a szemöldök vonalait (akár képzeletben, akár ténylegesen, szemceruzával), és, hacsak nem akarunk nagyon vékony szemöldöket, először csak néhány szálat szedjünk ki, majd távolodjunk el a tükörtől, ellenőrizzük, jó lesz-e.

Az útmutatás szerint a szemöldök gyomlálását nem közvetlenül a legelején, az orrnyereghez legközelebb eső résznél, hanem kicsit beljebb kell kezdeni, és így haladni végig a szemöldök felső vonalán. Ezután következnek az egyenesen álló szőrszállak a szemöldök tövében, majd a szemöldökív leghangsúlyosabb, legívesebb része alatti terület (vigyázat, könnyen túlszedhetjük) és végül az orrnyereg, ahol gyakran egy-egy önálló szőrszál éktelenkedik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek