Tíz tudnivaló a koszorúslányokról

A fél világ Pippa Middleton, a királyi esküvő koszorúslányának ruhájáról, illetve fenekéről beszél, és amúgy is a nyakunkon az esküvői szezon, vessünk tehát egy pillantást az idei év legszebb nyoszolyólány-ruháira.

Ebben az évben is sok a rövid, világos ruha, amit gyakran díszítenek rávarrt vagy hímzett virággal, valamint vállcsokorral. Selyem selyem és fodor fodor hátán az elegáns ruhákon, és itt is, mint a vörös szőnyegen, hódít a hússzín.

Mi divat az idén és mire figyeljünk, amikor ruhát választunk a barátnőinknek?

1. Maxiruha A kifutók is tele voltak földig érő, virágos maxiruhákkal, nem lehet ez másképp a padsorok között sem. Ha a hosszú ruha mellett döntöttünk, megfontolandó a váll nélküli, derekat selyemsállal kiemelő variáció. Úgy látszik, a derékkiemelés és a vállnélküliség a két legfontosabb jelszó az idei szezonra.

2. Ötvenes évek A hatvanas évek legeléjén játszódó Reklámőrültek című sorozat elindította a legújabb ötvenesévek-őrületet, így a magas derekú, bővebb ruhák megint nagyon menőnek számítanak.

3. Szűk körű esküvő Manapság egyre népszerűbbek az olyan esküvők, ahová csak a szűk családot, vagy még azt sem hívja meg az ifjú pár. Egy ilyen gyors városi eskütételhez egyszerűbb vagy akár egyenesen sportos koszorúslány-ruhát is választhatunk a barátnőinknek.

4. Túl szexi lány Az esküvőkön is felbukkanhat néhány Jennifer Lopezt idéző ruha, csak ebben az esetben megvan a rizikó, hogy a koszorúslányok nagyobb figyelmet kapnak, mint a menyasszony.

5. Ugyanaz a ruha, más színekben Jó ötlet, ha a menyasszony-cimborák ugyanabban a ruhában vannak, de különböző színekben.

6. Anyag Nem mindenki szereti a szatént, de nekik is számos lehetőségük akad: pamutból készült elegáns ruhákat is lehet kapni.

7. Számít a helyszín: nem mindegy, hogy a szőlőtőkék között vagy a Deák téren vonulunk végig a nagy napon: másmilyen ruha illik vidékre, szabadtérre és más a belvárosba.

8. Gondoljunk a barátnőink testfelépítésére: testhez álló miniruhát csak akkor válasszunk, ha a koszorúslányok egytől egyig jó alakúak. De ha több koszorúslány kísér minket, akkor nagy valószínűséggel mindegyikük alkata másmilyen, ezért érdemes megfontolni a bővebb szabású, akár hosszú pólókra emlékeztető ruhákat is.

9. Hány évesek a barátnőink? Természetesen a nyoszolyólányok életkorára is gondolni kell. Egy habos-babos ruha nem biztos, hogy jól mutat egy harmincas hölgyön, a végig csipkés, hosszú ujjú változtat viszont már biztosan.

10. Mennyire hasonlítson a menyasszonyra? Egyre inkább elfogadott, hogy a nyoszolyólányok a menyasszonyhoz nagyon hasonló ruhában jelennek meg, ahogy tette azt Pippa Middleton is a nővére esküvőjén. Ha a teljesen fehér nem is, de tört fehér vagy ezüstszürke simán belefér, akár fodrokkal és rózsákkal is. De az is egy megoldás, ha a kísérő hölgyek valami egészen vad színben pompáznak, például a galériában látható mustársárga ruhában. Egészen bátor menyasszonyok még koromfeketét is adhatnak a barátnőikre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra