Okos tanácsok a tavaszi átvedlésre

thing.29462012.l

Mit teendő, ha utáljuk az összes téli ruhánkat? Itt a március, egyre melegebb van, és egy fityingünk sincs. Mikor reggel kinyitjuk a ruhásszekrényünket, összefacsarodik a szívünk. Mit lehet tenni ilyenkor?

Az évnek ebben a szakaszában leggyakrabban ezt gondoljuk: „utálom minden ruhámat.” Az idei hosszú és hideg tél után a ruháink iránt táplált negatív érzés még erősebb mint egy átlagos márciusban. Utólag most már nevetségesnek tűnik, mekkora örömmel vettük meg az új télikabátunkat és milyen izgatottan terveztük a csizmavásárlást. Mostanra a pulóvereink bolyhosak, a hosszú ujjú felsők fakók és kinyúltak, a csizmáink kopottak és sófoltosak.

thing.30024821.l

A tavaszinak nevezett, de strandra való ruhák, amiket a boltokban próbálnak ránk sózni, inkább viccesnek tűnnek ha az időjárásra vagy a pénztárcánkra gondolunk. De semmi sincs még veszve. Íme pár tipp a Jezebel nyomán, hogyan lábaljunk ki a hosszú télből.

1. Tegye rendbe a dolgait

Tisztítsa ki, és sarkaltassa meg a cipőit. Vigye el a tavaszi kabátokat a tisztítóba. Sokkal jobban fogja magát érezni, az tuti.

2. Takarítsa ki és nézze át a szekrényét

Olyan ruhákat találhat, amikről teljesen megfeledkezett. Legrosszabb esetben új szemmel nézhet a ruháira, és nem utolsó sorban tiszta lesz a szekrénye.

thing.28870611.l

3. Kezdje el hordani a tavaszi kabátját (persze csak miután visszahozta a tisztítóból)

Próbálja ki, milyen a régi-új kabátja egy vastag bőrövvel. Csodálkozni fog, mennyire jól működik ez a kis csel. Rakjon egy brosst a kabát hajtókájára. Van, aki 4 brosst hord egyszerre a télikabátján. Az lesz az érzése, mintha új ruhája lenne.

4. Cserélje el pár ruháját a barátnőivel

Az ideiglenes csere - azonkívül, hogy jó móka -, nagyon hasznos is. Egyetlen új ruhadarab új megvilágításba helyezheti a ruhatárat.

5. Kezdje el viselni a nyári ruháit

Semmi sem divatosabb, mint egy virágos nyári ruha vastag kardigánnal, természetesen a már említett vastag bőrövvel. Kipróbálhatjuk a jópofa szandál-harisnya kombinációt is. Vagy hordhatunk nyári sortot zoknival és csizmával, de ezt azért inkább az angoloknak ajánlanánk.

6. Fel a kiegészítőkkel!

Ha az új ruhadarab iránti vágya már szinte elviselhetetlen, csillapíthatja valami kiegészítővel is: vegyen egy pár új harisnyát, új bugyit, vagy egy olcsó nyakláncot.

7. Most olcsóbb

Ha minden kötél szakad, akkor sem érdemes búsulni, mert jönnek a leárazások. Egy óriási kardigánt, blézert, vagy sálat mindenképpen vegyen, mert ezek azok a darabok, amik sikeresen felébresztethetik a téli álomból.

Végszóként csak annyit, hogy ha egyik fent említett tanács sem tetszik, akkor marad a jól bevált turkálás! Vagy van valamilyen jobb ötlete?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek