Hogy bírja a kánikulát háromrészes öltönyben?

Az utóbbi napok időjárása ismét előhozta az öltözködési normákkal kapcsolatos vitákat. Míg az egyik tábor szerint a munkahelyünkön is nyugodtan öltözzünk az időjárásnak megfelelően, vagyis akár rövidnadrágban is bemehetünk az irodába, addig a másik oldal szerint bizonyos munkakörökhöz elengedhetetlen például a háromrészes öltöny, így a rekkenő hőségben is abban kell megjelenni az irodában.

1240879

A probléma egyébként nem csak nálunk áll fenn, a britek sem tudnak mit kezdeni a szélsőséges időjárással. „A farmeres napokon olyan embereket látsz, mint akik éppen kertészkedni készülnek” – mondta az egyik biztosító munkatársa, Sandra McLaughlin a Telegraphnak.

„Nem a mi cégünknél persze, mert a franciák természetesen elegánsak. De az utcákon férfiakat látok rövidnadrágban, ami mindig rossz ötlet, és a rövid ujjú ing nyakkendővel is az, amitől meg úgy fest az ember, mint egy légiutas-kísérő. Aki úgy néz ki, mintha strandra indult volna, azt komolyan vesz bárki is egy megbeszélésen?” – tette fel a kérdést McLaughlin, aki egyértelműen azoknak a táborát gyarapítja, akik nem szívesen rugaszkodnak el a szigorú öltözködési szabályoktól.

Ennek a tábornak vannak olyan támogatói is, akik elégedettek a munkaruhájukkal, és még csak az igényük sincs meg arra, hogy változtassanak a kötelező viseletükön. Ugyanakkor a pszichológus szerint egyáltalán nem szerencsés patakokban folyó izzadságcseppekkel flangálni az irodában. „Az izzadság soha nem tanácsos egy munkahelyen. Sunyinak néznek” – állapította meg Colin Gill.

Bár a legtöbb irodában már légkondicionált helyiségekben dolgozhatunk, azért a jelentős többség még mindig ki van téve a hőségnek. Így persze nem egyszerű feladat nem izzadni, főleg akkor, ha a felettesünk figyelmeztet a ruházati előírásokra, melyben benne foglaltatik az is, hogy szoknyához bizony kötelező harisnyát húzni, és kifejtik, hogy a kilátszódó melltartó-pánt sem szerencsés választás.

1218480

Egy a brit külügyminisztériumban dolgozó 32 éves nő szerint egy nem hivatalos öltözködési szabály van érvényben a hivatalukban. „Hétfőtől csütörtökig elméletileg senki sem lehet hétköznapi ruhában, de ha nincsenek külső találkozóid vagy megbeszéléseid a kormányzati szervekkel, akkor is – elméletileg – felbukkannak a papucsok. Láttam pár embert rövidnadrágban a héten” – mesélte a kollégáit kinevető asszony, aki feltételezhetően a lazább öltözékük miatt immár kevésbé tiszteli kollégáit.

Önök szerint mi a helyes? A bankárok is rohangáljanak rövidnadrágban, a postás kisasszonyok öltsenek forrónadrágot vagy miniszoknyát? Vagy mindenki viseljen beosztásának megfelelő viseletet, még akkor is, ha éppen egy háromrészes öltönyről van szó, és könnyen megeshet, hogy viselője beájul egy kapualjba, miközben egyik tárgyalásról rohan a másikra? Írják meg véleményüket kommentjeikben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek