Az olasz Vogue szupermodellekkel értelmezi a Twittert

Steven Meisel az olasz Vogue számára készítetett egy fotósorozatot. Ez persze önmagában még nem lenne hír, azonban a divatlap azt tűzte ki célul, hogy átülteti a Twitter lényegét a magazinba.

Meisel természetesen a képi világot szolgáltatta, és nem volt nehéz számára összehozni a divatfotók és a saját- illetve házikészítésű felvételek hangulatát. Christy Turlington egy szál melltartóban fotózza magát, Natasha Poly a tükör előtt állva pózol, míg Gisele Bündchen mobiljával készít képet magáról. Bündchen azonban – hiába az olasz Vogue és a neves fotós -, továbbra sem hajlandó megmutatni a terhességtől gömbölyödő alakját, és a képaláírás is tükrözi álláspontját: „A magánélet gyönyörű”.

Persze a szokásos életképek sem maradhatnak el, Sessilee Lopez cigiszünetet tart, Anna Selezneva banánt eszik, Natalia Vodianova szállodai szobája előtt ismerkedik, Lara Stone pedig óriásmelleket retusált magának.

A képek tartalmi része - vagyis a tipikus, vetkőzős, viccelődős fotók (Agyness Deyn ugye azt sem tudja, merre járt előző este) - mellett azonban a sorozat varázsát egyértelműen az adja, hogy a felvételek nincsenek halálra retusálva. Sőt a legtöbb kép kifejezetten életlen, túlexponált, de az is megesik, hogy a modell fél feje lemarad a fotóról. Nekünk tetszenek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra