TEJBEN-VAJBAN

Fusson ötujjas neoprén cipőben!

2009. szeptember 17., csütörtök 13:45

Miután megjelent a lábtyű a piacon, nem volt kérdéses, megjelennek azok a cipők is, melyekben külön hely jut minden egyes lábujjunknak. A nagy múltra visszatekintő Vibram cég FiveFingers terméke a futóknak szeretne kedvezni, céljuk, hogy minél természetesebb legyen a futás élménye. A neoprénből készült, tökéletesen a lábfejre simuló cipő már hazánkban is kapható és szemben az eredeti kb. 80 fontos (25 ezer forint) árhoz képest, itthon már 13 ezer forintért is beszerezhetünk belőle egy párral.

cip2

Az első ránézésre kissé abszurd terméknek a Time magazin 2007-ben a legtalálékonyabb ötlet címet adományozta, ami a kinézet mellett a hasznosságát is hivatott jelölni. A cipő amellett, hogy a talpban, a lábfejben és a lábszárban található izmokat erősíti, erősebbé, egészségesebbé tesz. Emellett javít az egyensúlyunkon és gyorsabbak is leszünk – derül ki a cég honlapjáról.

cip1

Az emberi lábfej 26 csontból, 33 ízületből, 20 izomból és több száz receptorból, ínszalagból áll, melyeket – akárcsak a test többi részét – edzésben kell tartani. A cég fontosnak tartja azt is kiemelni, a kutatók szerint az állandó cipőviselés gyengíti a lábban található izmokat, és fontos lenne, hogy az emberek többet járjanak mezítláb. – vagy a FiveFingers termékeiben. A cipő használatáról Matt Walden brit csontkovács elismerően számolt be. Amellett, hogy a páciensei rehabilitációjára használja, ő maga is kipróbálta. Walden csupán áradozni tudott a termékről, és elmondása szerint új dimenziók nyíltak meg számára a futásban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés