TEJBEN-VAJBAN

Fusson ötujjas neoprén cipőben!

2009. szeptember 17., csütörtök 13:45

Miután megjelent a lábtyű a piacon, nem volt kérdéses, megjelennek azok a cipők is, melyekben külön hely jut minden egyes lábujjunknak. A nagy múltra visszatekintő Vibram cég FiveFingers terméke a futóknak szeretne kedvezni, céljuk, hogy minél természetesebb legyen a futás élménye. A neoprénből készült, tökéletesen a lábfejre simuló cipő már hazánkban is kapható és szemben az eredeti kb. 80 fontos (25 ezer forint) árhoz képest, itthon már 13 ezer forintért is beszerezhetünk belőle egy párral.

cip2

Az első ránézésre kissé abszurd terméknek a Time magazin 2007-ben a legtalálékonyabb ötlet címet adományozta, ami a kinézet mellett a hasznosságát is hivatott jelölni. A cipő amellett, hogy a talpban, a lábfejben és a lábszárban található izmokat erősíti, erősebbé, egészségesebbé tesz. Emellett javít az egyensúlyunkon és gyorsabbak is leszünk – derül ki a cég honlapjáról.

cip1

Az emberi lábfej 26 csontból, 33 ízületből, 20 izomból és több száz receptorból, ínszalagból áll, melyeket – akárcsak a test többi részét – edzésben kell tartani. A cég fontosnak tartja azt is kiemelni, a kutatók szerint az állandó cipőviselés gyengíti a lábban található izmokat, és fontos lenne, hogy az emberek többet járjanak mezítláb. – vagy a FiveFingers termékeiben. A cipő használatáról Matt Walden brit csontkovács elismerően számolt be. Amellett, hogy a páciensei rehabilitációjára használja, ő maga is kipróbálta. Walden csupán áradozni tudott a termékről, és elmondása szerint új dimenziók nyíltak meg számára a futásban.

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Megéri lakást venni átalakuló környéken?

Nézzük a Józsefváros metrótól és a belvárostól is mindössze 10 percnyire lévő Magdolna negyedét, aminek a rehabilitációjára nemrég 3,8 milliárd forintot költöttek. Jó befektetés?

STRANGE Két tavaszi fotósorozat Axente Vanessával

Két képsorozat fiatal magyar büszkeségünkről, az elsőt Charlotte Wales, a másodikat Vincent van de Wijngaard készítette.

PRAXIS Orvos vagyok, de a mentősöktől meghalhattam volna

Orvos vagyok. December elsején kaptam a második infarktusomat, a mentők helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második, felismerem, EKG pozitív volt. A büntetőeljárás folyik.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés