A tejvaj kedvenc humusza

Már a harisnyás buli után is odamentünk, illetve én nem, mert én mentem trélert intézni a drágaságnak, ami a Rákóczi úton bírt megállni. Szerencsére a szőke csajokat gyorsan kisegíti mindenki, pár rakodó arc gyorsan betolt a kisutcába, aztán megkérdezték, mit csinál magácska ezzel az ormótlan vassal? Enyimé, szeretem...

De ezek a vén szarok ilyenek, ezért tartok benne csokit, vizet, takarót és sose merülhet le a telefonom, ahol elcsukló hangon sírhatom el Égő Ákosnak, mi van már megint. Aztán Saab-os barátaim kimentettek. 

Fotók: Szécsi István

A báli ruhás buli után is a Kertész utcai humusz bárt céloztuk meg, de azt már egy céges bérautóval, ami nem is rohadt le. A Corvin Tetőn fotóztunk, közelsége miatt eléggé adta magát a hely, de máskor is járunk arra, mert a város egyik legjobb humuszát készítik, talán a Ferenc körúti Sahara ér csak a nyomába. Meg amit otthon keverek, természetesen.

Ezek közül a Kertész utcai a kedvencem, kicsit darabosabb, szárazabb és kevésbé tajinos mint a Saharáé, és nem olyan súlyosan fokhagymás és túlfűszerezett, mint az én házim.

A Kertész utcai bár "különterme" imádnivaló. Teljesen lehetetlen pozíció guggolva-ülve enni a humuszt és a falafelt együtt, de nem baj. Sőt, aki igazán kemény és nem riad vissza a szénhidrátoktól, kérhet egy pitát is a csicseriborsóból készülő, határozottan fűszerezett humusz és falafel mellé. Kajakóma garantált.

A saláták is jók, azokkal könnyebben csúszik a fojtós csicseri, nem szabad kihagyni a csipőset se, ami valami darált paprikaféle lehet (nem műanyagízű pista).

A kiszolgálás lelkes és kedves, lent mindig támasztja a pultot legalább két cuki kisfiú, akik bátran beszólogatnak a csajoknak. Lent a pultnál kell rendelni, amit nem a világ legtisztább műanyag tálcáin felhoznak az emeletre. Húsos dolgok nincsenek, vegahely, de attól még lehet szeretni húsosoknak is, mert a jó humusz és falafel élvezeti értéke simán eléri a húsét, ezek is teljes értékű hústalan szerelmek. De csak a Kertészben és a Saharában.

Hány szénhidrátot és fehérjét tud megkülönböztetni a képen?

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra