A 32 éves nők a tapasztalat miatt a legszebbek

A nők mintegy negyven százaléka 32 éves korában érzi magát a legszebbnek - derült ki egy internetes felmérésből. A megkérdezettek közül sokan úgy vélték, hogy ez az érzés az élettapasztalatból fakadó magabiztosságból, az aktív szerelmi életből és az evés-ivás öröméből fakad ebben az életkorban. A fenti képen azért Reese Witherspoon szerepel, mert éppen 32 éves, azaz ha benne van a negyven százalékban, jelenlegi állapotában érzi magát a legszebbnek. Összehasonlításképpen a bal oldalon az látható, milyen is volt ő 10 évvel ezelőtt, jobbra pedig a jelenlegi, 32 éves Reese Witherspoon érzi magát remélhetőleg szebbnek, mint valaha.

Sandra Wheatley pszichológus bíztatónak nevezte, hogy a felmérésben résztvevő nők önbizalmát nemcsak külső megjelenésük táplálta, hanem az is, hogy értéket tulajdonítottak az életben elért sikereiknek is. "Az, hogy szépnek érezzük magunkat, összefügg a magabiztossággal és az élettapasztalattal. A nők 32 éves korukra többet élnek meg és érnek el, mint 22 éves korukra. Ugyanakkor saját maguk legnagyobb ellenségeivé válhatnak, ha folyton egymás súlyát és ráncait vizsgálgatják. Ez a felmérés nagyon bíztató, mert azt mutatja, hogy a szépség többet jelent annál, hogy kinek milyen a bőre" - mondta a pszichológusnő a Daily Mail című brit lapnak.

Kézenfekvő a kérdés: ön mitől érzi magát szépnek? És ebből a valamiből önnek is 32 éves korában van/volt/lesz a legtöbb?

Oszd meg másokkal is!
Mustra