A gyermekien pufi arc az új trend

A legutóbbi posztunk Madonnáról ugyan azt sugallta, hogy a popkirálynő rettentő formában van egy feltételezett sebészkés miatt. Ennek ellenére a New York Magazine legfrissebb számának címlapsztorija szerint Madonna új arca pontosan olyan, amilyet a napi trend megkövetel és amelyről a negyvenes (plusz) nők álmodnak: kerek, húsos, fiatalos és mindettől vonzó. Azaz, a cikk állítása szerint a fájóan hátrasimított, jégpályaszerű bőr és vékony kontúrok helyett a plasztikai sebészet legújabb trendje a kerekded babaarc, amilyen Jolie-é is. Nézegesse meg a celebgalériát a hajtás után.

A magazin azt a kérdést feszegeti, hogy az elmúlt 15-20 évben a plasztikai sebészek újfajta esztétikai mércékkel dolgoznak. Ha tüzetesebben megnézzük Demi Moore, Michelle Pfeiffer, Liz Hurley vagy Naomi Campbell portréját, észrevehetünk pár hasonlóságot: mindegyiküknek elég erőteljes, mondhatni husi az arccsontja, viszonylag gömbölyű az állkapcsának vonala, sima a homlokuk, a bőrük pedig nem fest úgy, mintha hártyává feszítették volna szét, hanem inkább telt, mint egy kisgyereké. A cikkíró, Jonathan Van Meter szerint ez az átalakulás részben annak köszönhető, hogy egyre több a médiában a gyereksztár, és tizenéves szépségek töltik meg a magazinokat. Ennek megfelelően pedig a celebeken kívül a háziasszonyok is fiatalabbnak akarnak kinézni, de a filigrán vonások helyett ma a gyermeki húsosság a menő.

Klikk!

További oka lehet a trendváltásnak, hogy mivel a negyven-ötvenéves hírességek komolyan jó formában tartják magukat mindenféle diétával és a legújabb sportok segítségével, a testük vékony és inas, tehát valószínűleg az arcukról is eltűnt a természetes gömbölyűség. Ezt pedig némelyek feltöltésekkel igyekeznek pótolni. Korábban szintén dívott a karakterek megvastagítása, különösen az ajkak esetében, mint például Meg Ryannél, akinek egyenesen felfújt ajkakat varázsolt a sebésze. Cher szintén a régi iskolához tartozik, az ő bőrét jégpálya simaságúra húzták, az ajkák lufiszerűen felpumpálták, az orrát vékonyra butították, amelynek köszönhetően kevéssé hasonlít régi önmagára. Melanie Griffith, Faye Dunaway és a Dirty Dancing sztárja, Jennifer Grey, hasonlóan jártak.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra