Ön mibe bújik Lezser Pénteken?

Különösen harminc fokban és nyolc-tíz órás munkavégzés esetén bírja az ember utálni a mindennapi kiskosztümöt és a decens blúzt. Ezért nagy öröm a Lezser Péntek, ami egyre több hazai cégnél is elterjedőben van azután, hogy az amerikaiak ledobták a nyakkendőt a ’90-es években. Viszont az nem egyértelmű, hogy a cég etikettje szerint mi számít lezsernek és mi prosztóságnak, van, ahol a mélyebben dekoltált blúz még belefér, máshol a farmert sem engedi a főnök. Véleményekre és tapasztalatokra vagyunk kíváncsiak, és mi is előhúzunk pár tippet a kalapunkból.

Arról a tavalyi kánikula idején már elmélkedtünk, hogy vajon ildomos-e utcára rövidnadrágot venni, illetve, hogy milyen hosszút. Most viszont arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink hogyan öltözködnek az amerikai eredetű Casual Friday, azaz Lezser Péntek idején. Vajon elengedik magukat annyira, hogy térd fölöttig érő, esetleg harsány virágmintás szoknyát vesznek fel, vagy maradnak az egyszínű, leginkább bézs- és a földszínű vászonszoknyánál? Az egyik korábbi munkahelyemen, ahol a kommunikációs osztályra bármikor beeshetett egy ügyfél, még péntekenként is tilos volt a farmer, de ez más munkahelyeken elvakultságnak számíthat.

Ha a cégünk viszonylag liberálisan gondolkodik, és engedi, hogy a férfiak pénteken mellőzzék a nyakkendőt, a nők pedig a kiskosztümöt, érdemes a bevásárláskor lezserebb darabokra is gondolni. De mit is tartsunk észben?

Vásároljunk színek alapján: vegyünk mondjuk bézs, fehér, fekete, halványpiros, indigókék színekből egy-egy szoknyát, pólót és blézert, és ezeket bármikor kombinálhatjuk. Feltéve persze, hogy szabásuk nem egy cirkuszi artista fellépőruhájára emlékeztet.

Megfelelő cipő: ha sportosan elegánsan akarunk öltözni, ne rontsuk el a felépített öltözéket azzal a sportcipővel, amit a szigetkör lefutásakor is hordunk. Újítsunk be a leárazásban egy pár lapossarkút, valami visszafogottabb szandált vagy elegánsabb magasszárú csukát. A lényeg úgyis abban rejlik, hogy hogyan kombináljuk a ruhadarabokat.

Kiegészítők: az about.com vonatkozó szócikke szerint nincs annál rosszabb, mint ha egy natúr pólóhoz arany karperecet és gyémántberakásos órát találunk felvenni, hacsak nem rapper vagyunk. Figyeljünk oda arra, hogy a lezser ruhadarabhoz megfelelően laza és vagány kiegészítők kellenek. Jó, ha lapul egy sportosabb táska is a bőr kézitáska mellett a gardróbban.

Ne tegyük: a lezser nem azt jelenti, hogy topisan kell öltözni, netalán túlságosan kihívóan. Véletlenül se vegyünk fel szakadt seggű farmert vagy köldökig kivágott blúzt, mert aztán sajnálkozhatunk, ha a férfi munkatársak kezükkel illetik női fertályainkat. Az átlátszó topokat, a pántnélküli felsőt és az extramini szoknyát is illik kerülni. Ön mit pártol a lezser napokon és mit nem venne fel még pénzért sem?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek