„A legnagyobb csoda, amikor megtaláljuk a gyerekben rejlő tehetséget!” – Bemutatjuk a Szupertanár 2020 zsűrijét

A rendhagyóan alakult 2019–2020-as tanévben minden eddiginél fontosabb tényező lett a pedagógusok módszertani és emberi rugalmassága: idén a korábbinál is többet, nehezített terepen dolgoztak a köznevelési rendszer szereplői. Az év online Szupertanára címmel idén is az év legkreatívabb, legizgalmasabb módszerekkel dolgozó pedagógusát keresi a Dívány és Lidl. A beküldött pályamunkák közül szakértő zsűri választja ki a három legjobbat, melyek között közönségszavazással dől el a cím sorsa. A zsűri bemutatása következik.

A 2019/2020-as tanév második félévében a meglévők mellett egy sor új kihívással is szembe kellett nézniük a pedagógusoknak. Nemcsak a tantervi keretekhez, szülői igényekhez és a gyerekek eltérő képességeihez kellett igazodniuk, de egy alapjaiban megváltozott munkakörnyezethez is. Az idei évben ezért az Az év online Szupertanára címért folyik a küzdelem, melyben ez alkalommal is kiemelt szerepe van a három döntőst kiválasztó zsűrinek. 

Niedermüller Anna

„Én azt hiszem, hogy ez félgőzzel nem megy. Ha az iskola csak a munkahelyünk, akkor nem működik. Teljes embert kíván. Akinek az élete ez” – mondta a Díványnak adott tavalyi interjújában Niedermüller Anna. A jövő iskolája alapítója, az AKG Általános Iskola főszervezője és első osztályos kísérője, a Szülő 2.0 blog alapító szerzője az első pályázati kiírás óta állandó zsűritag, aki szerint a pedagógus egyik legfontosabb feladata, hogy megértse a gondjaira bízott gyerek és családja motivációit, és elfogadja az otthonról hozott személyes indíttatást. 

Niedermüller Anna oktatási szakértő
Niedermüller Anna oktatási szakértőSzécsi István / Dívány

Halvax Julianna

„A legnagyobb csoda az, amikor egy gyerekben megtaláljuk az ott búvó tehetséget, felszínre hozzuk, és ezzel segíteni tudjuk abban, hogy felnőttként teljes egész és boldog életet éljen majd” – fogalmaz Halvax Julianna. A 2019-es pályázati kiírás győztese a soproni Hunyadi János Általános Iskola tanára és tehetséggondozó szakembere, akinek egyedi módszerei nemcsak a zsűri és a szavazók figyelmét keltették fel, jelesre vizsgáztak a legutóbbi, rengeteg kihívással nehezített tanévben is. Julianna a 2019–2020-as tanévben elsős osztályával igyekezett áthidalni a digitális oktatás kapcsán felmerülő nehézségeket – szülők, gyerekek egyöntetű véleménye szerint sikerrel. 

Halvax Julianna tanító, tehetségmentor
Halvax Julianna tanító, tehetségmentor

Emma, egy budapesti alternatív középiskola tanulója 

A 15 éves Emma a diákok szempontjait képviseli majd a zsűriben. Szerinte a jó tanár egyik legfontosabb ismérve, hogy sokat kérdez, visszajelzést kér arról, hogy a gyerekek valóban megértették-e a mondanivalóját, és érdeklődéssel fordul a tanítványai számára fontos témák felé is. A tananyagot könnyed formában mutatja be, és igyekszik olyan érdekesen tálalni, hogy unalmas magolásra ne is legyen szükség. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra