SZÜLŐSÉG

Csináljunk a gyerekből ronda szobrot!

Divany.hu 2012. augusztus 11., szombat 08:28

Ha véletlenül a floridai disneyland felé járnak mostanában, és van lánygyerekük, önökre céloz a legújabb termékfejlesztés, ahol gyerekük fejével és egy tetszőleges hercegnő ruhájával gyártanak le – egy vagyonért – egy 21 centis porcelánszerű anyagból készült hercegnőszobrot. Milyen kár, hogy a marketingfotók szerint mindegyik ronda lesz a végén.

disney1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Babasampon: olcsó és jó csak a gyógyszertári?

Majomkenyér.hu 2012. augusztus 9., csütörtök 15:57

A bio babasamponok tesztjén az derült ki, a legtöbb anyuka szívesen használná ezeket, ha meg tudná fizetni. A bébik esetében ráadásul a drága biotermékekkel szemben a viszonylag olcsó és jó minőségű gyógyszertári termékek állnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És szabadíts meg a gyerektől

kondara 2012. augusztus 8., szerda 14:33

Új kiegészítőt töthetnek le böngészőjökhöz a Chrome felhasználók, az Unbaby me alkalmazással egyszer és mindenkorra eltüntethetik ismerőseik gyerekeit a Facebook hírfolyamból, hogy helyette (a fejlesztők szerint) elképesztő dolgokat lássanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon a gyerek, de mit?

nora 2012. augusztus 7., kedd 18:23

Instant cukros gyerektea por, minimális gyümölcstartalmú nektárok, színes-szagos szénsavas üdítők - ezekben egy a közös, a gyereknek egyikre sincs szüksége. De akkor mit is igyon?

stockfresh 642184 closeup-portrait-of-drinking-girl-in-grass siz
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ők így néztek ki szülés előtt

kondara 2012. augusztus 7., kedd 07:41

A terhesség utolsó egy-két hónapja legtöbbünknek már a túlélésről szól. Valahogy innen-oda vonszolni azt a nagy hasat, szenvedni a melegtől, vagy attól, hogy nincs terheskabátunk, hogy egy cipőbe sem fér be már a lábunk, de ha beférne sem tudnánk megkötni a cipőfűzőnket.

Biztosan nincsenek ezzel máshogy a leghíresebb várandós sztárok sem, csak nekik időnként még napokkal a szülés előtt is szupercsinosan kell parádézniuk egy filmbemutatón vagy jótékonysági bálon. Lapozza végig galériánkat nagyonterhes, és többségében nagyon csinos celebmamákért, a végére néhány hazai versenyzőt is becsempésztünk. Kezdetnek pedig itt a szinte ikonikusan jól kinéző Angelina Jolie. Katt a többiért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a gyerek pánikba esik a gomboktól

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. augusztus 5., vasárnap 20:02

Játék, evés, alvás, milyen jó is lenne gyereknek lenni, gondoljuk mi felnőttek. Pedig a gyermekkornak nem kisebbek a kihívásai, mint a komolynak tartott felnőttkornak. Sok gyermek számára különösen nehéz ez az időszak. A gyermekkori szorongásos zavarok egy része idővel csillapodik, míg sok probléma a felnőttkorra is átnyúlik.

Mit tegyünk, ha a gyerek pánikba esik egy gombos ruhadarab látványától, ha sikítva menekül a bohóc elől, vagy nem bírja elviselni a szelet? Annak eldöntésében, hogy érdemes-e a szülőnek szaksegítséghez fordulnia, mindig a szenvedés mértéke a döntő, az, hogy ront-e a gyermek életminőségén a probléma - erről ír a pszihológus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyerekprogramok kánikulára

kondara 2012. augusztus 5., vasárnap 09:32

Jön egy újabb kánikulai hétvége, amikor mi, felnőttek a túlélésért küzdünk, és egyáltalán nem szeretnénk mondjuk délben órákat tölteni a játszótéren, hogy a gyerek kitombolhassa magát. Néhány ötlet kánikulára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még meg sem született, de már ciki neki

Dívány 2012. augusztus 4., szombat 15:32

Vannak nők, akik a várandósság felett érzett örömüket úgy fejezik ki, hogy viccesnek szánt műtermi, olykor közepesen profi fotókon pózolnak terheshasukkal. Az Awkward Family Photos (ciki családi fotók) tematikus blog évek óta gyűjt efféléket, külön címkézik a terhességgel kapcsolatos felvételeket is – most viszont mi is tudunk mutatni néhányat közülük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kell nekem még egy gyerek?

nora 2012. augusztus 2., csütörtök 13:09

Önmagában abból, hogy valaki tudja, a jelenleginél több gyereket szeretne, még egyáltalán nem következik, hogy repesve várja, hogy végre megszülhesse a következőt. Mikor jöjjön a következő? Vajon egyszer csak belénkvillan, hogy készenállunk? Vagy ilyen nincs, csak félretoljuk saját bizonytalanságunkat és kényelmünket, veszünk egy nagy levegőt, és belevágunk?

stockfresh 1216331 a-little-boy-and-his-pregnant-mother-spend-ti
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkolt a meddőségi specialista

Dívány.hu 2012. augusztus 1., szerda 17:23

Szubjektív beszámoló a meddőségről, 2. rész

Az első részt itt talájátok. Ebben a sorozatban megosztom veletek, min mentem keresztül testileg, lelkileg. Milyen köröket futottam feleslegesen, és mit lett volna jó már a legelején is tudni. A végén pedig kiderül, sikerrel jártunk-e.

Tehát a példaértékű laboreredményeknél hagytam abba, amiktől ugye boldognak kellett volna lennem, de ehelyett bepánikoltam. Szerencsére a kedves és agilis doktornő nem hagyta, hogy teljesen lelombozódjak, hanem felajánlotta, hogy fogjuk egy kicsit szorosabbra az ellenőrzést a próbálkozások fölött. Vagyis az utasításainak megfelelően elmentem és vettem egy csomag LH (ovulációs)-tesztet, és megállapodtunk, hogy amint az bejelez, felhívom, és ő megnézi ultrahanggal, hogy a delikvens (petesejt) elérte-e a feladat (megtermékenyülés) szempontjából ideális méretet.

stockfresh 170583 pregnant-woman sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Down-szindrómás gyerekkel reklámoznak fürdőruhát

mikkamakka 2012. augusztus 1., szerda 12:36

Egy tíz hónapos, Down-szindrómás kislány,  Valentina Guerrero a spanyol fürdőruhamárka, a Dolores Cortés új reklámarca – írta az Essentialkids. Szinte hihetetlen, de ő az első Down-kóros, aki egy nagy divattervező cég fő reklámarcaként szerepel a cég amerikai katalógusában.

down1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha már szabadulnál a cumitól

nora 2012. július 31., kedd 08:29

A cumi számtalan csecsemős anyuka ép eszét segít megőrizni. így legalább van mivel gondolkodniuk azon, hogyan szabaduljanak már meg végre tőle. Összeszedtünk néhány módszert, válogassatok!

53174747
Fotó: Yoray Liberman
Távolról sincs vége, olvasson még »

Botrány, ha egy kiskorú hastáncolni tanul?

mikkamakka 2012. július 30., hétfő 13:18

"Vajon mi járhat egy szülő fejében, aki hastáncra iratja be a kiskorú lányát?" Lackóról tudni kell, hogy saját magát is múltban ragadt férfiként jellemzi, de nem gondoltam volna, hogy még ilyen téren is erősen szemellenzős. Sőt, eleinte azt hittem, viccel ezzel a kiírással a Facebookon, de nem, Lackó googlizott, hogy azt mondja: "az orientális tánc gyökerei az ókori világ termékenységi szertartásaihoz vezetnek vissza", de azt szerinte különösebb utánajárás nélkül is észreveszi az ember, hogy a hastáncban ott gyökerezik a szexualitás. Szóval Lackó szerint ez a dolog életkortól függetlenül erről szól, ő azért is tartja problémának, ha egy kiskorú hastáncol.

80166438
Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszavonult gyerek-szépségkirálynők újra akcióban

kondara 2012. július 29., vasárnap 11:45

Nem mindennapi esemény helyszíne volt a New York-i Babesta gyerekbolt (szlogenjük: for trendsetting tots), a híres-hírhedt Toddlers and Tiaras sorozat két visszavonult csillaga tartott két órás Cicciabella nyáricsizma-kollekció bemutatót. Igen sok fura anyuka lakhat a környéken, ha egy ilyen akció növeli a bolt népszerűségét.

149310961
Fotó: Robin Marchant /
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hova menjünk a gyerekkel?

Divany.hu 2012. július 27., péntek 12:57

A következő napokban bőven lesz miből gyerekprogramokat válogatni, de moziba ne most induljatok, csupa két-hároméves filmet játszanak csak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úristen! Mi van, ha soha nem lehet gyerekünk?

Divany.hu 2012. július 27., péntek 07:14

Szubjektív beszámoló a meddőségről, 1. rész.

Évekig hiába próbálkozni a gyerekkel önmagában elegendő feldolgoznivalót ad egy nőnek. Mindezt azonban a hétköznapokban az ismerősök jószándékú, de sokszor tapintatlan kiváncsisága, tanácsai súlyosbítják, na meg a magyar egészségügy, ahol, hogy is mondjam finoman, épp olyan eséllyel futhatunk bele ignoráns idiótákba, mint lelkiismeretes és empatikus szakemberekbe.

Fotó: Stockfresh

A következő sorozatban megosztom veletek, min mentem keresztül testileg, lelkileg. Milyen köröket futottam feleslegesen, és mit lett volna jó már a legelején is tudni. A végén pedig kiderül, sikerrel jártunk-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez kell az apáknak? Szavazzanak!

ladypinkman 2012. július 25., szerda 10:48

Vajon ki segít a férfiaknak apává válni? Szükségük van segítségre? És ha igen, tényleg képes segíteni rajtuk egy felnőtteknek szóló bilikönyv bonyolultságát hordozó, cukin illusztrált füzetke? Apákat kértünk meg rá, hogy véleményezzék a kiadványt.

Fotó: Szűcs Édua / apafuzet.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexicsajos babaruha: Vicces vagy felháborító?

bb 2012. július 24., kedd 16:10

Egy ideje slágernek számítanak a felnőtt ruhák pontos másai baba méretben is, mint például a miniatűr szmoking, vagy estélyi ruha, aminek funkcióját eddig sem értettük, de úgy tűnik az ilyen értelmetlen holmiknál is van egy határ. A WMC TV jelentése szerint a southhaveni szülők körében óriási felháborodást keltett, hogy Bon Bebe által forgalmazott Wild Child márkájú ruhán formás, piros pöttyös bikinis női test nyomata látható – egy babaruhán.

bon640
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha két nagyi van, becsüld meg!

olvir 2012. július 23., hétfő 20:43

Szerencsések azok a gyerekek, akiknek két nagymamájuk van. Az unoka-nagyi viszony sokszor idilli, a tőle elválaszthatatlan anyós-meny (anyós-vej) viszony viszont sokszor nem az. Hogyan kapjon eleget a gyerek mindkét nagymamából, ha közben nem lángol túlzottan a szeretet?

stockfresh 1627497 happy-grandchild-with-grandmother sizeM

Olvasónk, Móni arról ír, hogy nem kell feltétlenül legjobb barátságban lenni az anyósunkkal ahhoz, hogy az unoka-nagyi viszony ne sérüljön. Csak finoman, diplomatikusan. Észrevettétek már, mennyivel több embernek van baja az anyósával, mint az apósával?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden anya belenéz a gyereke levelezésébe?

mikkamakka 2012. július 22., vasárnap 15:27

„Jelszóval lehet csak belépni a számítógépébe, most ezt add össze. Azóta csinálja ezt, amióta belenéztem a levelezésébe. De hiszen minden anya belenéz a gyereke levelezésébe.

stockfresh 58825 handsome-young-man-using-laptop-at-home sizeM
Fotó: Stockfresh

Gondolom, te is bele szoktál nézni, nem?”

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balatoni bringatúra háromévessel

nora 2012. július 21., szombat 13:08

Neki lehet indulni a Balatonnak biciklivel egy háromévessel? Neki bizony, itt van, hogyan érdemes.

5
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fesztivál, búcsú és vigasság várják ezen a hétvégén az egész családot

ladypinkman 2012. július 20., péntek 12:21

Közeledik a július vége, lassan it a nyár utolsó hónapja, sok szülő - én is - most kap észbe hogy lassan vége ennek az egésznek, a jó időnek, a melegnek, a napsütésnek, a könyéken folyó baracklének és a gondtalan szabadságoknak. És még nem is csináltunk semmit, hát mindenhova el akartunk menni, aztán a fele se sikerül. Aki hasonló cipőben jár, annak most segítünk, válasszon programot és menjen, mert kis túlzással az ősz már a sarkunkban van.

Csütörtökön, 19-én indul a Bánkitó Fesztivál, ami felnőttnek és gyereknek is egyaránt élmény lehet, ha közel áll hozzánk az a szellem, amit a szervező Hallgatói Hálózat képvisel.

DSC 4719
Fotó: Kováts Dániel

A szülőknek szánt szabadegyetem, a napközbeni előadások, workshopok, fórumszínházi előadások és persze koncertek mellett kicsiknek való programmal is készültek a szervezők, beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós, kézműveskedős foglalkozások várnak rájuk. További gyerekprogramokat itt találnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisfiam, te sosem ehetsz lisztet

Majomkenyér.hu 2012. július 19., csütörtök 15:44

Hogyan lehet egy kisgyereknek megtanítani, hogy az egész életét liszt nélkül kell leélnie? Hogyan valósítható meg egy ilyen diéta a hétköznapokban? A családban? A lisztérzékenység nem megengedő, a tünetek sajnos fegyelemre nevelnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jógával a terhességért?

nora 2012. július 18., szerda 14:40

Újabb és újabb módszerekhez folyamodik az a nő, aki bár szeretne, mégsem lesz terhes. Ezek egyike a Luna jóga, amely, ha önmagában nem is csodaszer, ártani legalább biztosan nem fog. Olyan "mellékhatásai", mint a kikapcsolás, az ellazulás, az önmagukra figyelés, fizikai erősödés, a helyes légzéssel járó oxigénturbózás - egyértelműen a mindennapi stresszből, problémákból segítenek kiragadni bennünket, ami csak a javunkra válhat teherbeesési terveink idején is.

3445085
Fotó: Amanda Edwards
Távolról sincs vége, olvasson még »

Burberry bikinit a gyereknek!

Dívány 2012. július 17., kedd 14:46

Mivel számos családban már a gyerek sem flangálhat akármilyen fürdőruhában, a designerek a legkisebbekre is gondolnak, és egész fürdőruhakollekciókat adnak ki számukra. Az árakra nem lehet panaszunk, tényleg elég drágák, de a gyerekek szerint a legtöbb ronda és/vagy unalmas. Hiába, a milliárdosmamák élete sem csupa móka és kacagás.

web stella cove may11 0995
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 ... 293

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés