SZÜLŐSÉG

Kabátba épített gyerekek

Vackor Virág 2013. február 24., vasárnap 13:43

Az utóbbi időben egyre több olyan anyukát látok, akinek kabátjába van „beépítve” a gyerek, és csak a csak a kis fejbúb kandikál ki, hol elöl, hol hátul. Olyan lehet ott bent, mint a kengurumama erszényében. Mi már kinőttünk ebből a korból, de megkérdeztem az anyukákat, és utánanéztem, mi ez az új módi. Kiderült, nem is olyan új, gyerekhordozóval egybeépített ruhákból egész sokfélét kapni már, kabát, mellény, poncsó, pulcsi, mindbe beépíthető a baba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a szex? Tíz tipp gyerekes szülőknek

Dívány 2013. február 22., péntek 21:40

Néhány év házassággal és pár gyerekkel a hátunk mögött a legtöbben nosztalgiával gondolunk vissza a kezdeti vihánc időkre, amikor naponta akár többször is, amikor még ismeretlen volt az, hogy éppen túl fáradtak vagyunk, vagy nincs kedvünk, vagy ébren van a gyerek, vagy már mi nem vagyunk ébren. És ha mindez nem lenne elég, egy sor helyen elolvashatjuk, hogy a tartós házasság titka a heti minimum egy (máshol kettő, esetleg négy) kiadós szex.

stockfresh 1015102 happy-couple-kissing sizeM

Máshol pedig azt, hogy a legtöbb gyerekes házaspár havonta legfeljebb egy-két alkalommal szeretkezik. És a legtöbben, ha megkérdezik, azt is elmondják, hogy nem a szándék hiányzik, szinte mindenki szeretne több szexet, csak valahogy aztán mégsem lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne tedd túl korán felnőtté a gyereket!

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. február 21., csütörtök 14:23

Senki nem örülne, ha a gyerek nem lenne képes felnőni és önállósodni. De siettetni sem érdemes, mert ha túl hamar teszünk túl nagy terhet, felelősséget a gyerek nyakába, később vissza fog ütni. Nem az ő dolga állást foglalni a párkapcsolati viszályban, ellenőrizni a tesó bepakolt táskáját, vagy felkelni, ha annak asztmás rohama van.

stockfresh 2583364 young-girl-thinking-against-a-white-backgroun
Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszavonták a szülők az erkölcstanáros javaslatot

Koncz Andrea 2013. február 21., csütörtök 10:56

Visszavonta nagy derültséget keltő javaslatát a Magyar Szülők Országos Egyesülete. Az erkölcstanárok milyenségéről szóló útmutatáson egy napig röhögött az ország, a poénra pedig az tette fel a koronát, amikor Kálmán Olga ATV-s interjújában az egyesület elnöke először ugyan tagadta, majd beismerte, hogy elvált, és utalt arra, hogy ő is nézett már szexfilmet. A javaslattól több más szülőszervezet is azonnal elhatárolódott.

stockfresh 2339735 strict-look sizeM

A kínos interjú végén Keszel Sándor viszont egy huszárvágással elismerte a hibát, és közölte, hogy elhibázott volt a javaslat, így azt "visszaszívják". Magyarázatként még annyit tett hozzá, hogy a a feddhetetlenséget igazoló kérdőív - amelynek alapján eldöntenék, melyik pedagógus alkalmas az erkölcstan oktatására - a pedagógusokat védené meg az esetleges szülői kifogásoktól, támadásoktól.

Keszei Sándor azt is mondta: az  erkölcstan oktatása különleges dolog a magyar közoktatásban, "az első generációt most építjük föl, és se a rendelet nem jó, se a kerettanterv nem jó arra, hogy ez hiteles legyen". Ezzel a kijelentésével viszont csak egyetérteni tudunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elvált, gyerektelen tanár ne tanítson erkölcstant!

Koncz Andrea 2013. február 20., szerda 13:36

Napok óta próbálom megérteni, ki és mit fog tanítani a gyerekemnek erkölcstan címén jövőre. A hittant most tegyük félre, mert úgy érzem, arról - ideális esetben - pontosabb elképzelésem van. Olvastam a kerettanterveket (magasztos blabla), a NAT-ot, de nem lettem sokkal okosabb. Remek célok, amik heti egy órában akkor sem fognak egy gyereket sem megváltani, ha maga Teréz anya tartja az órát, aki pedig tényleg ütős példakép, alkalmas az azonosulásra.

stockfresh 2422349 sad-man-with-chalkboard sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

A folsav csökkentheti az autizmus esélyét

Koncz Andrea 2013. február 19., kedd 11:51

Egy 85 ezer fős, több éves norvég vizsgálat nagyon érdekes eredményre jutott: a teherbeesés előtt, és a terhesség első nyolc hetében szedett folsav 39 százalékkal csökkenti a súlyos autizmus megjelenését. Bár a folsav szedése amúgy is javasolt a nyitott gerinc elkerülése érdekében, ez egy olyan ritka rendellenesség, hogy a várandós nők elég kis százaléka veszi komolyan a folsav szedését - emelte ki a kutatás. Az autizmus azonban egyes országokban már körülbelül a gyerekek egy százalékát érinti, így veszélye jóval reálisabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aggódjanak csak a tejfogakért, van rá ok bőven!

Vackor Virág 2013. február 18., hétfő 14:17

A fogzásról millió cikket, segítséget kérő kérdést, és véleményt találunk. Aztán, ha már előbújtak, mindenki megnyugszik. Azt viszont kevesen tudják, hogy a tejfogak épségének megőrzése a fogorvosok szerint az egyik legfontosabb dolog, amit a gyerek maradandó fogaiért tehetünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anya vagy, dolgoznál, mégsem kellesz senkinek

Vackor Virág 2013. február 17., vasárnap 14:11

Munkahelyvédelmi akcióterv, Start Plusz kártya, képzések, kompetencianövelő tréningek - számos hangzatos dolog, ami elvileg segíti, hogy az anyák visszataláljanak a munkaerőpiacra. A hétköznapokban azonban ez korántsem egyszerű - ahogy az a nekünk mesélők beszámolóiból kiderült. Elvi lehetőségek és gyakorlati nehézségek, a nekünk elmesélt történeteken kívül azt is összeszedtük, merre indulhat az, aki anyaként hasonló cipőben jár, és a siránkozáson kívül hajlandó is tenni valamit az ügy érdekében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szüléstörténet: Balázs rácsodálkozott a világra

Dívány 2013. február 16., szombat 17:13

Niki kisfia, Balázs születésének történetét küldte el nekünk. Ha önök is szívesen megosztanák, küldjék el nekünk az önök történetét erre az e-mail címre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drukkoljunk együtt a budapesti kiselefántnak!

Koncz Andrea 2013. február 15., péntek 11:38

Mostanra hatalmas szurkolótábora alakult ki a Budapesti Állatkert tegnap született kiselefántjának, aki az első, kritikus napon nem volt hajlandó elkezdeni enni, vagyis hát elefánttejet szopni. Az állatkert tájékoztatása szerint ez kritkus, mert az ázsiai elefántborjak túlélési esélyei mesterséges táplálás mellett nem jók. Le a kalappal az állatkerti munkatársak előtt, akik nagyon küzdenek érte. Hajrá, elefánkislány!

elefantborju07 foto Bagosi Zoltan
Fotó: Bagosi Zoltán
Távolról sincs vége, olvasson még »

Videós segédletek farsangi arcfestéshez

etelka 2013. február 15., péntek 09:39

Anya tigris akarok lenni! Nem is, inkább királylány! Vakond! Az ember csak kapkodja a fejét, és arra gondol, vajon hogyan fog a farsangi buli előtt két nappal tigris, királylány vagy épp vakond jelmezt varrni, vagy hol tud kapni a megfelelő méretben - mert persze annyiszor változott a koncepció, hogy az otthoni megvalósítást el kell felejteni - hisz már egy csomó helyen hiánycikk, vagy méregdrága.

Ha a jelmez megvan, akkor sem lehet fellélegezni, mert nem elég pöttyöket ragasztani egy sárga kezeslábasra, a tigris attól lesz tigris, hogy fenyegetően néz.

Aki nem szereti a videós anyagokat, annak érdemes a Snapguide nevű oldalon keresgélnie, itt ugyanis képekkel van illusztrálva az alkotási folyamat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Védőnéni, újra a cigányfaluból

Dívány 2013. február 13., szerda 22:09

Védőnéni első jelentkezésére meglehetősen sok kommentet kaptunk, hideget, meleget egyaránt. Viszont volt, aki kommentelés helyett kinyomozta, ki is a városi összekötő, és gyerekruhákkal, játékokkal csomagot küldött neki - vagyis a falujában lakó gyerekeknek. Ha valaki segíteni szeretne, küldjön egy emailt nekem, és én megteremtem az összeköttetést.

stockfresh 1996376 indian-mother-and-baby-smiling sizeM

Védőnéni második írásában az első után feltett kérdésekből szemezgetve végigveszi, hogyan is működik a terhesség a végeken, ahol a 4D ultrahang, a fogadott orvos vagy a csini terhesruha ugyan szinte ismeretlen, ám a babát pont annyi szeretettel várják, mint bárhol máshol. Legfeljebb az ártatlan babona több egy kicsit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz kövér a gyerek?

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. február 13., szerda 09:21

Azok vannak kisebbségben, akiknek soha, semmilyen gondot nem okozott a súlyuk. Legalábbis a nők körében mindenképp igaz ez. Azonban nem mindegy, hogy hány éves kortól, és persze milyen hangsúllyal kerül elő ez a kérdés. Igencsak megnehezítheti a gyermekkort a kövérség, melynek a testin túl messzemenő lelki hatásai vannak. Nem beszélve a kamaszkorról, ami a legjellemzőbb megjelenési időszaka a különböző evészavaroknak. De mitől függ, kövér lesz-e a gyerek?

Egyél, csillagom, nekem nősz nagyra!
Egyél, csillagom, nekem nősz nagyra!
Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesnapló: permanens másnap buli és pálinka nélkül

mikkamakka 2013. február 12., kedd 10:10

Érdekes, hogy mennyire változik az ember ízlése a nevekkel kapcsolatban: gyerekkoromban azzal mentem anyám agyára, hogy az utcáról felszedett macskákat Dzsesszikának meg Dzsennifernek neveztem el, sőt, a fészekből kiesett madárfiókának is képes voltam az Ariel nevet adni. Aztán amikor az első gyerekkel teherbe estem, már hideg rázott az ezekhez, illetve a Vanesszához, Cintiához hasonló csicsás nevektől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új őrület: a baba- és mamabarát császár

Vackor Virág 2013. február 11., hétfő 12:46

A császármetszések száma a fejlett országokban folyamatosan emelkedik, sok nő kifejezett kérése, hogy ne hüvelyi úton kelljen megszülnie. Németországban minden harmadik nő így szül. Az elmúlt 12 évben nálunk is megduplázódott a császármetszések száma. A legújabb német "hóbort" (szolgáltatás? trend? minek nevezzük?) szerint a császármetszést is lehet úgy végrehajtani, hogy az anya lássa, mi történik, és a baba, kiemelése után elsőként rögtön az anyját lássa az orvosok helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen a gyereknek platinacumit 18 millióért

Koncz Andrea 2013. február 10., vasárnap 13:36

A múlt hétvégén rendezték meg Liverpoolban az Egyesült Királyság egyik legnagyobb baba-mama témájú kiállítását, a UK Baby and Toddler Show-t. A több, mint 200 kiállítót felsorakoztató rendezvény biztosan nagyon érdekes, de a hírekbe mégis elsőként azzal került be, hogy itt állította ki a Russel and Case ékszerkészítő cég a tömör platinából készített cumiját, ami 54 ezer angol fontos (kb 18 millió 600 ezer forintos) árával elhódította a világ legdrágább cumija címet.

tk3s 15686322
Fotó: Dave Thompson / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Két anyja lesz, apja meg egy se?

Vackor Virág 2013. február 7., csütörtök 19:38

A svájci Tagesanzeiger blogján pár hónapja olvasható egy sorozat, amely egy leszbikus párt mutat be, Tanja és Sarah arról mesélnek, milyen hosszú út vezetett odáig, hogy ötéves együttélésüket hivatalosan is megpecsélhették, és hogyan lesznek hamarosan szülők.

stockfresh 841134 woman-couple sizeM

Bár Svájc sok szempontból rugalmasabb ország, a bejegyzéseik kapcsán több száz kommentes, hatalmas vita bontakozott ki, ahol meglehetősen sokan támadták a párt, felelőtlennek önzőnek kiáltva ki őket, amiért ilyen "abnormális" családba várnak gyereket. Meglepően sokan voltak viszont megértők is, és a pár azt mondja, sokat tanultak a heves kritikákból is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nőmből kiszólt az anyaállat - szülés apaszemmel

Dívány 2013. február 6., szerda 14:46

Johanna férje, Tamás írt nekünk szüléstörténetet. Olvassák, és ha kedvet kaptak, küldjenek önök is erre az e-mail címre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Neveld szabadnak a gyereket!

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. február 5., kedd 13:58

Szabadnak akkor tudjuk nevelni a gyereket, ha megtanítjuk neki, egy helyzetnek, problémának mindig több lehetséges olvasata, megoldása létezik. A pszichológus a héten arról ír, hiába a jószándék, ha a gyerek hétköznapi helyzetekben megjelenő kreatívitását mi magunk nyesegetjük le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha előítéletes gyereket akar, várjon tőle tökéletességet

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. február 3., vasárnap 10:16

A gyerekek sem mentesülnek azok alól a kérdések alól, amik a közéletet megtöltik. Mondhatnánk idealisztikusan, hogy egy kisgyerek számára nem kell, hogy téma legyen, kik a romák, zsidók, melegek, és miért van az, hogy egyeseknek baja van velük, de előbb-utóbb hall valamilyen megjegyzést egy szülőtől, vagy elcsíp pár mondatot a felnőttek közti beszélgetésből, esetleg gyerek adja tovább az óvodában, iskolában, amit otthon hallott. Ha nem is készítjük fel előre, előbb-utóbb, ha természetes módon felbukkan, érdemes beszélgetni vele ezekről a kérdésekről.

stockfresh 29014 students-lying-on-floor-in-classroom sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Attól nem leszel hajlékony, ha krémezed a lábad

Vackor Virág 2013. február 2., szombat 12:00

Kriston Andrea, az intimtorna kitalálója nemzetközileg elismert, sikeres szakember. Az intimtorna nem pusztán egy fizikai erőedzés, hanem testi-lelki megújulást, önismeretet, a szexuális élet javulását, akár súlyos, alhasi betegségek helyrehozását ígéri. Kismamáknak kifejezetten ajánlott, a szülést és az anyaságot állítólag egészen más dimenzióban lehet megélni vele.

kriston andi
Fotó: Hajdrák Tímea

Andrea sugárzó, elragadó személyisége igazán hiteles, aki beszélget vele, hallja, látja, érzi, hogy nagyon sokat ad az embereknek.  A Kriston Intim Torna (KIT) tabukat döntöget, nem túlzás azt mondani, hogy minden nőnek már az óvodában (az intim szokások kialakításával) is ismernie és gyakorolnia kellene a gyakorlatokat, melyek mindössze napi 10 percet vesznek csak el az életünkből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesnapló: Nem csinálunk hülyét a gyerekből

mikkamakka 2013. február 1., péntek 12:28

Az első sokk után lassan realizálódott bennünk, hogy szülők leszünk. Én ismét (vagyis már amúgy is vagyok), gyerekem apja meg először. Bírom, ahogyan kezeli az egész szituációt, kezdve a hangos kuncogástól (amikor eszébe jut, hogy a minimális teherbeesési esélyem mellett pillanatok alatt összehoztuk a dolgot) a terhességről szóló wikipédia olvasgatásán át addig, hogy képes lenne akár éjjel is elrohanni nekem a Tescoba Smack levesért.

Hasonlóan viszonyulnak az egészhez a kölykök is, egyik anélkül összepakol a szobájában, hogy felemelném a hangomat, a másik ágyba hozza a reggelit, a harmadik meg kilométereket is gyalogolt nekem kakaós csigáért, mert a közeli boltban nem volt, de én épp azt kívántam. Mondjuk minden bizonnyal ez volt az első és utolsó ilyen eset részéről, mire ugyanis hazaért, már inkább bolognais pizzát szerettem volna enni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzék meg, mit mondanak a medvék a tavaszról!

Vackor Virág 2013. január 31., csütörtök 10:38

A népi meteorológia szerint, ha február 2-án a medve előbújva barlangjából meglátja saját árnyékát, megijed, és visszabújik még téli álmát folytatni. Ezt úgy értelmezik, hogy a túl korainak vélt napos időt nem veszi komolyan, és ebben az esetben még 40 napot kell várni az igazi tavaszra. Ha rossz idő van, akkor pedig konstatálja, hogy bár itt van még a tél, de már nem kell sok idő, hogy vége legyen. Mivel ez idén pont szombatra esik, hétvégén tehát lehet menni medvét nézni. Olyan apróságokon meg nem érdemes fönnakadni, hogy az állatkerti medvék nem is alszanak téli álmot, csak egy kicsit ellustulnak.

Cuki serdülő mackók Veresegyházán
Cuki serdülő mackók Veresegyházán
Fotó: Veresegyházi Medvepark Facebook oldala
Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludj el, vagy felzabál egy hiéna!

julien 2013. január 30., szerda 21:03

Az egész történet 4000 éve kezdődött, amikor egy babiloni kőtáblára vésett egy altatódalt. Ez a legelső fennmaradt altatódal a világon, amely több másik alapjának is tekinthető – írja a BBC, az altatódalok történetét feldolgozó cikkében. Az ékírásos tábla cukiságfaktora igen alacsony, inkább mondható fenyítőnek: a csecsemőt büntetéssel fenyegeti, ha nem hagyja abba a házi istent zavaró sírását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hagyjuk már a méhecskéket meg a gólyát!

Dívány 2013. január 30., szerda 09:53

Előbb-utóbb minden szülő szembesül a kérdéssel: hogyan kerül a baba anya hasába? A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha nem állunk elő valami zavaros mesével a gólyákról, pillangókról és a beporzásról. Annál is inkább, mert ahogy a világ változott, a nagyon kínos Most Pedig Mindent Elmondok A Szexről beszélgetés helyét a legtöbb - normális - családban a már kisgyerekkorban elkezdődő, fokozatos felvilágosítás vette át.

stockfresh 93568 woman-having-a-serious-talk-with-her-daughter s

Kínos-e vagy sem (időnként tényleg kínos), legjobban mégiscsak azzal járunk, ha a gyerek fejében nem az osztálytársak által elmondottakból áll össze valamiféle, általában meglehetősen zavaros kép a szexualitásról. Ha valaki arra kíváncsi, hogyan ne csinálja, itt bemutatnak egy meglehetősen vicces , angol nyelvű kiadványt a nyolcvanas évekből, itt pedig egy olyat, ami a keresztény szülőknek és gyerekeinek szól.

Ebben a régi cikkben viszont azt szedtük össze, melyik, a témával foglalkozó könyv a legjobb. A legelső nyert, kiskamaszok szüleinek jól jöhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés