SZÜLŐSÉG

Gyógyszer nélkül vágunk alá a megfázásnak

Dívány 2013. január 23., szerda 12:00

A téli szezonban az összes bölcsi, ovi, iskola teli van köhögő, tüsszögő, megfázott gyerekkel. Ahogy a régi szólásmondás tartja: a nátha kezelés nélkül egy hétig tart, gondos terápiával hét nap alatt múlik el. A náthás tüneteknek viszont nem kell rögtön nagyágyúval nekimenni, van egy csokor szelíd, régimódi praktika, ami segíthet abban, hogy minél kevésbé kapja el, és ha már elkapta, lehetőleg hamarabb összeszedje magát a kölyök - és mi is, akik persze az összes nyavalyás vírust szintén benyaljuk.

stockfresh 329118 sick-child-wiping-his-nose sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamu a Madarász utcai kórház ügyeletének bezárása

Koncz Andrea 2013. január 22., kedd 13:11

Ismét egy Facebookos felhívás nyomába eredtünk, amely arról szól, hogy a Madarász utcai rendelőben áprilistól megszűnik a gyereksebészeti ügyeleti ellátás, a betegeket a Heim Pál kórház (a Madarász is ide tartozik egyébként szervezetileg) sürgősségi osztálya látja majd el. A Heim Pál kórház főigazgatójától kapott tájékoztatás szerint azonban a Madarász utcai részleget nem zárják be.

A Facebookos bejegyzés szerint a Madarász kórház vonzáskörzetébe tartoznak az angyalföldi, újpesti, rákospalotai, óbudai, valamint az agglomerációból a dunakeszi, fóti, gödi és csomádi gyerekek. Mivel mi eddig szerencsésen megúsztuk a sebészeti ügyeletet, csak erről a honlapról tudok tájékozódni. Megnéztem, a többi gyerekkórház honlapján is ez az ügyeleti beosztás van fent, így valószínúleg tényleg ez az érvényes.

Ez alapján mi óbudaiként például a János Kórházhoz tartozunk, a gyerekorvosunk által lediktált mi-legyen-ha-baj-van utasítás a Bethesdába irányít minket. Az viszont jól látszik a belinkelt térkép és a csatlakozó táblázat átböngészése után, hogy a Madarász jelenleg az összes pesti kerület gyereksebészeti és gyerektraumatológiai ügyeleti ellátásában részt vesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhességi cukorbetegség: átok, ami áldás is lehet

Vackor Virág 2013. január 22., kedd 12:10

A terhességi cukorbetegség: szívás. Szigorú diétával jár, szénhidrátgrammok számolgatásával, percre pontos, napi ötszöri evéssel. Kevés érintett gondol pozitívan a terhességi diabéteszre, pedig közülük minden második számíthat arra, hogy életmód-változtatás nélkül legfeljebb 12 év múlva cukorbeteg lesz. A terhességi cukorbetegség olyan figyelmeztetés, amit nem árt komolyan venni. A kettes típusú cukorbetegség előhírnöke lehet, aminek kialakulását az életmód megváltoztatásával elodázhatjuk, vagy akár el is kerülhetjük.

stockfresh 1718554 serious-woman-eating-chocolate-bar sizeM

De mi is az a terhességi cukorbetegség, és mivel jár? Ezt szedtük most össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyereken spórolni: menő vagy beteg?

Koncz Andrea 2013. január 21., hétfő 12:09

Új mozgalom körvonalazódik Angliában, a Free Our Kids, amelyik azt tűzte ki célul, hogy kiszabadítsa a családokat a "fogyasztás csapdájából", a blogra ezt a cikket olvasva bukkantam rá. A  cél tulajdonképpen nemes, pláne, ha azt is beleszámítjuk, hogy az elindító anya maga is hoz áldozatokat, vagyis nem arról van szó, hogy a gyereken spórol, és magára költi, amit így megtakarított. Nem tudok viszont megszabadulni az érzéstől, hogy van az egészben valami mű, valami kényszeres.

stockfresh 312186 toddler-girl-with-lots-of-dollar-notes sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni szeretne az orrszívókról

Tuna Judit 2013. január 19., szombat 17:03

Nem valami bizalomgerjesztő a szerkezet, szinte képtelenség tisztítani, mégis az anyukák 98 százaléka hálát ad a feltalálójának. Hogy miért? A válasz roppant egyszerű. Ennek a használatával nem lesz a sima náthából komolyabb szövődményes betegség, kap levegőt a gyerek, és többnyire elkerülhető a fül-, arcüreg- és tüdőgyulladás.

Az orrszívó különösebb hiszti nélkül használható. Legalábbis akad néhány gyerek, aki nem veri magát a földhöz azonnal amikor meglátja. Csak amikor a porszívó is előkerült a helyéről...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diszlexiásnak nyomtasson Comic Sans betűket

Koncz Andrea 2013. január 18., péntek 15:59

A gyerek egész nap csak a gép előtt ül. Vagy ülne, ha hagynánk. Ez bizony nagyon sok családban létező problémák, akár már óvodáskorban is, hiszen egy tabletet már egy ovis is könnyedén elnyomogat, akár órákon át.

Nagyon érdekes anyagot kaptunk viszont, a két tanár, Prievara Tibor és Nádori Gergely által összeállított, a 21. századi szülő címet viselő kis könyvecske azzal foglalkozik, hogyan tehetjük (legalább részben) hasznossá azt az időt, amit a gyerek a számítógép előtt tölt.

Mielőtt valaki csodákra számítana, azt ők sem tudják megmondani, hogyan vegyük rá a gyereket, hogy facebookozás vagy need for speed helyett matekot tanuljon, viszont rengeteg hasznos ötletet sorakoztatnak fel, ami a számítógéppel segítheti a gyerek iskolai előmenetelét, teljesítményét, a tanulási motiváció megteremtését.

Mint minden, persze ez sem fog menni a szülő nélkül, a legtöbb esetben nekünk kell megmutatnunk a gyereknek ezeket a programokat, mi leszünk azok, akiknek aztán büszkén bemutatja, mire jutott, szóval a kis könyvecske nem csodaszer, viszont nagyon hasznos, hiánypótló segédlet. Én nagyon örülnék, ha minden iskolában ilyen mélységben foglalkoznának azzal, hogyan kapcsolható össze a tanulás, a számítógép és az internet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért mindig a gyerekkorral jön a pszichológus?

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 17., csütörtök 09:40

Furcsának tűnhet, hogy bármilyen problémáról, lelki zűrzavarról van szó, a pszichológusok folyton a gyerekkorral, azon belül is a szülőkkel való kapcsolattal jönnek. Minél komolyabb nehézségről van szó, annál inkább az anyával, apával való kapcsolatban keresik a magyarázatot. Ez különösen azok számára lehet ijesztő, akik kisgyermekeik nevelésén fáradoznak. Azt az érzést keltheti, ha valamit elrontanak, végérvényesen tönkre teszik vele gyermekük életét.

stockfresh 1654938 couple-smiling sizeM

Erre a félelemre jöhet a felháborodás válaszul: „Mindent megteszek a gyerekemért, mindennél jobban szeretem, és mégis bűntudatom kell, hogy legyen már jó előre? Végül úgyis énrám húzzák a vizes lepedőt!” Innentől kezdve habitustól függően többféle folytatás képzelhető el: a dac, hogy kidobjuk az egész témát az ablakon, és liberális túlérzékenykedésnek könyvelünk el mindent, ami arról szól, mi okoz traumát a gyermek számára, és milyen szülői magatartással kerülhető ez el. A másik lehetőség, hogy még nagyobbra nő a szorongás, és még kínosabban igyekszik az ember tökéletes szülőnek lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Próbaérettségik, előkészítők: most kell jelentkezni

Koncz Andrea 2013. január 16., szerda 12:18

Az idén érettségizők mostanra már eldöntötték, milyen tárgyból, milyen szinten vizsgáznak majd, és többnyire azt is, jelentkeznek-e továbbtanulni, és ha igen, hova. Rengeteg szülőtől és diáktól hallottam már, hogy egyetemre bejutni csak felvételi előkészítőkkel lehet, ami általában nem olcsó mulatság.

Azt viszont sokan nem tudják, hogy az egyetemek, főiskolák maguk is hirdetnek ilyen tanfolyamokat. Ezek vélhetően tényleg színvonalasak, és nem drágábbak, mint az ilyen-olyan magánkezdeményezések. Az előkészítők mellett ezek az intézmények többször is tartanak próbaérettségiket is, ahol az igazihoz hasonló körülmények között, hasonló megmérettetésen vehetnek részt a diákok.

A legjobb ajánlat a Corvinus egyetemé, ahol ezek a képzések ingyenesek, így ha valakit pont ezek a tárgyak érdekelnek, igazán megéri rájuk jelentkezni.

Az előkészítők feltérképezésénél nehézséget csak az okoz, hogy az iskolák honlapjain akkor sem könnyű ezekről érdemi információt szerezni, ha direkt ezt keressük. Kutakodásom során arra jutottam, hogy az előkészítők szervezésében a budapesti intézmények járnak az élen, a nagyobb vidéki egyetemeknél nem nagyon találtam ilyeneket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogamzásgátlás kockázatai

Vackor Virág 2013. január 15., kedd 12:02

A hormonális fogamzásgátló tabletták, és egyéb hormontartalmú szerek szedése meglehetősen elterjedt, és a gyógyszergyárak mindig újabb, a korábbinál alacsonyabb hormontartalmú készítményekkel rukkolnak elő. Bár ezek között a mellékhatások valóban nem fordulnak elő túlságosan nagy számban, újabb és újabb esetekben vádolják meg a gyártókat azzal, hogy a szereknek hosszútávon súlyos, akár életveszélyes mellékhatásai is lehetnek.

Az, ha valami 100 ezer nő közül csak 30-40 esetben fordul elő, nem hangzik óriási rizikónak, de ha összevetjük azzal, hogy ugyanaz a gyógyszert nem szedők között 100 ezer esetből csupán ötször következik be, máris jócskán megnőtt a kockázat.

Természetesen senkit nem szeretnénk lebeszélni arról, hogy ezeket a gyógyszereket szedje, de alkalmazásuk előtt részletesen beszéljék végig orvosukkal a kérdést, és alaposan vizsgáltassák ki magukat, mert kiemelt kockázatot vállal az a nő, aki dohányzik a kombinált fogamzásgátló szedésekor, 35 évnél idősebb, emelkedett a vérzsír szintje (koleszterin vagy triglicerid), túlsúlyos, közeli hozzátartozójának fiatal korában szívrohama vagy agyvérzése volt, magas a vérnyomása,  migrénje van, vagy ha  szívproblémái vannak (érrendszeri panaszok, szívritmus zavar).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segíts szót fogadni a gyereknek

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 13., vasárnap 09:13

Gyakori panasz, hogy hiába szól az ember tízszer-húszszor a csemetére, ő vígan folytatja tovább, amit nem lenne szabad. Ennek jópár oka lehet, de van néhány tipikus tényező, amit, ha figyelembe vesz a szülő, nagyobb eséllyel várhat szófogadást. Ezek a tippek persze csak azokra a helyzetekre vonatkoznak, ahol egyáltalán van értelme szófogadást várni, ahogy erről múltkor részletesen szó volt. A továbbiak ezekre a helyzetekre vonatkoznak.

stockfresh 157463 little-girl-closing-ears sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

A rosszalkodás is üzen valamit

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 12., szombat 09:29

Ha el is lehet esetleg érni, hogy egy gyerek mindig, minden körülmények között szót fogadjon, akár az indoklás nélküli utasításoknak is, nem éri meg, ezért ugyanis túlságosan súlyos árat kéne fizetni. A pszichológus a héten arról ír, hogyan nevelgessük - kertészeti hasonlattal - a kis fácskát, hogy erős és egészséges legyen, de harmoniában növekedjen a körülötte élőkkel, ágaikkal ne zavarják egymást.

stockfresh 898721 scoundrel sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy különös jelenség: az abab kór

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 11., péntek 10:19

Az abab kórban szenvedők törpe termetűek, igénylik, sőt kikövetelik a társaságot, mégsem empatikusak. Gyakran igen erőszakosak, sőt, hisztérikusak, mégis kiemelkedően népszerűek családjuk körében. Annak ellenére, hogy analfabéták, sőt, sokáig járni sem tudnak, testi és értelmi képességeik nem gyengék. A tünetegyüttes 16-18 év alatt általában nyom nélkül gyógyul. A pszichológus a héten az abab kórról ír.

stockfresh 1204107 closeup-portrait-of-baby-on-nature sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek miatt stresszelnek a legjobban az anyukák

Dívány 2013. január 10., csütörtök 17:55

Anyának (és közben nőnek) lenni, ahogy azt már ezerszer elmondták, sokrétű feladat. Gyerek 0-24-ben, törődnünk kell a férjünkkel, a barátainkkal,aztán ott a háztartás és a munkahely. Ezek mellett persze jó lenne, ha valamennyit még magunkkal is foglalkoznánk. Aki mindenütt a maximumot szeretné kihozni magából, nem csoda, hogy szinte állandóan stresszel valamin. De vajon ugyanazok az aggályok gyötörnek minden édesanyát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, zsidók - mit mondasz a gyereknek?

Koncz Andrea 2013. január 9., szerda 13:43

Biztosan tudom, hogy óriási darázsfészekbe nyúlunk ezzel a témával, amit természetesen nem lehet egyetlen cikkben feldolgozni, de mivel fontos, és ahogy a dolgok alakulását nézem, egyre fontosabb, így többször is nekifutunk majd. Ebben a cikkben nem oldunk meg semmit, nem is mondunk meg semmit, csak kezdjünk el beszélni erről.

Nem tudom, máshol hogy van ez, nálunk viszonylag későn került elő a téma: kik azok a cigányok, kik azok a zsidók. A lányok nálunk, úgy alakult, egy csomóféle emberrel találkoztak egész kis korban is, nekik természetes az, hogy vannak mandulaszemű barátok, hogy egyes emberek egészen sötét színűek, hogy sokan más nyelvet beszélnek mint mi, sokan pedig ugyan magyarul beszélnek, de egészen máshol élnek. Viszont annak ellenére, hogy volt cigány csoporttárs az oviban, nem tudták róluk, hogy cigányok. Mi sosem mondtuk, ők sosem mondták magukról. Barátnő volt, gyönyörű fekete hajjal, ennyi.

A másság csak nézőpont kérdése
A másság csak nézőpont kérdése

A zsidókra sem tértünk ki soha, mondjuk a mi családi hátterünkkel aztán vicces is lenne zsidózni, elég, ha annyit mondok, keresztanyám zsidó. Igen, ez vicces, igen, ehhez anyámék elég sokáig keresték a bevállalós papot, de ez van. Az én családomban, férjem családjában is találunk zsidó ősöket, és bár minket semmiféle numerus clausus alapján nem listáznának, egész életemben zsidónak vallottam magam minden olyan közegben, ahol úgy éreztem, utálják a zsidókat. Egyik gimnáziumi osztálytársam például ezért nem állt velem szóba az első beszélgetést követően soha többet, pedig, ha megmutatom neki a kereszleveleinket három generációra visszamenőleg, szeretett volna. De ki szeretné, hogy őt egy ilyen szeresse?

Távolról sincs vége, olvasson még »

3000 forint helyett 45 is lehet a kruppos kúp darabja

Koncz Andrea 2013. január 8., kedd 11:53

A Facebookon találtunk egy bejegyzést, amelyik arról szólt, hogy a - többek között - a nagyon súlyos kruppos rohamok csillapítására használt csillagászati árú Rectodelt kúp helyett az orvos fel tud írni magisztrális (a patikában kikevert) kúpot is töredék áron. Utánajártunk, tényleg igaz.

stockfresh 319345 untitled sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen elektromos fogkefét a gyereknek!

nora 2013. január 7., hétfő 18:38

Az elektromos fogkefék virágkorukat élik, egyre több szülő vásárol a gyermekének is, főként saját pozitív tapasztalataikra alapozva. De vajon jó-e ez így? Utánajártunk.

Az elektromos fogkefe előnye, hogy a kis forgófej folyamatos mozgása miatt könnyebb a fogmosás, nem igényel annyi kézimunkát, és a hatékonysága jobb, mint a hagyományos fogkefének - ezt több szakember tudományosan is bizonyította, mely eredményekről már számos cikk jelent meg szakmai lapokban.

stockfresh 135884 dental-care sizeM

Az általunk megkérdezett fogorvos, Csermák Balázs az egyetemi évei alatt kísérleti alanyként részt vett egy kísérletben a Parodontológia Klinikán, amely az elektromos fogkefék tisztító hatását mérte tudományosan elfogadott mérőmódszerek segítségével. „A kísérlet eredménye szignifikánsan jobbnak mutatta az elektromos fogkefék hatékonyságát a hagyományos fogkefével végzett fogápoláshoz képest, ezért én azóta csakis elektromos fogkefét ajánlok mindenkinek”- mondta.

Fogorvosunk szerint a jobb hatásfok különösen fontos a gyerekek esetében, mert a csemeték izmai és mozgáskoordinációja nem elég fejlett még ahhoz, hogy kellően alaposan meg tudják mosni fogacskáikat. A képességbeli hiányosságokat enyhíteni lehet elektromos fogkefe használatával és szülői felügyelettel, segítséggel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rongyi, a csicsijja, a plüss és társaik

nora 2013. január 5., szombat 10:29

Plüssállatok, morzsolgatók, szundikendők, egy egyszerű textilpelenka - bármelyik válhat az egyetlen, legfontosabb társsá a gyerek életében, olyan kiemelkedően fontos valamivé, amihez (akihez!) éveken át ragaszkodik. Az, hogy választ, vagy nem választ magának ilyet valaki nem lehet előre tudni, és ez nem is jelez semmit a gyerek későbbi fejlődésével, lelki egészségével kapcsolatban. Ha viszont kinevez magának valamit, amihez erősen kötődik, örülhetünk, mert ez első olyan tulajdona a gyermeknek, amelyhez különleges érzelmek társulnak, s amely elég összetett jó szolgálatot tehet.

stockfresh 755929 child-sleeping sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szül valaki aznap, amikorra ki van írva?

nora 2013. január 4., péntek 11:53

Általában azt szokták mondani, a nők öt százaléka szül éppen aznap, amikorra kiírták. Hogy számolják a szülés várható időpontját, és miért nem lehet pontosan jósolni. Önöknek mennyire volt pontos a jóslat?

stockfresh 1184659 auscultation sizeM
Fotó: Pedro Salaverria / Stockfresh
Távolról sincs vége, olvasson még »

Te nem vagy az apám!

Dívány 2013. január 3., csütörtök 13:07

Filmek, könyvek tucatjai szólnak a mostohaszülők/mostohagyerekek kapcsolatáról, a mesékben ráadásul rendszerint a gonosz nevelők tűnnek fel, akik hirtelen belépnek a család életébe, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban megkeserítsék a gyerek életét.

Hát, ennek a pozíciónak nem túl jó a marketingje - mondta egy érintett, annak ellenére, hogy a való életben nyilván többnyire nem szívtelenek a mostohák, sőt, őket is megviseli az, hogy egy összetört családba csöppentek. Az esetek többségében a lelküket is kiteszik a jó viszony kialakítása érdekében, ennek ellenére a beilleszkedés gyakran nem megy zökkenőmentesen. Előbb-utóbb pedig szembetalálhatjuk magunkat a mostohaszülők legnagyobb dilemmájával: neveljem, vagy sem a párom gyerekét?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amíg a gyerek kicsi, éjszakai bevetéseken nem veszek részt

nora 2013. január 2., szerda 14:00

Salamon Klára mentőkutyásként számos külföldi és hazai versenyt nyert kutyáival, akik közül Nixon nevű border collie-jával még Szumátrára is eljutott, hogy embereket mentsenek a földrengés sújtotta területeken. Négy kutyájából kettő már nyugdíjas, de még most is aktívak. Kisfia hathónapos. Amikor megkérdeztük, hogyan lehet egyszerre kutyásként és anyaként helytállni, azt mondta, nem könnyű, de minden csak szervezés kérdése.

Klára és Tara
Klára és Tara
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy készül a gyerek?

Koncz Andrea 2013. január 1., kedd 08:55

Volt valaha gondjuk azzal, hogyan nyerjenek pár évet, mielőtt tényleg elmagyarázzák a kölyöknek, hogyan készül egy kisbaba? A quebeci fotós, Patrice Laroche és felesége Sandra jó kis fotósorozatot készítettek a témáról, amiből minden pontosan kiderül. Az ötletet és a képeket ezen az oldalon találtuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A poronty trollok legjobb pillanatai

Koncz Andrea 2012. december 31., hétfő 09:11

Online újságírónak olyan a troll, mint egyszeri autósnak a közlekedési dugó. Nem szeretjük, de időnként elkerülhetetlen. Érdekes módon a szinte minden cikket törvényszerűen követő, személyeskedő, pitiáner köcsögség is megszokható, sőt, idővel akár szórakoztatóvá is válhat, kár, hogy trollból és trollkodásból is igen ritka az igazán szellemes.

Így év végén összeszedtünk egy csokorravalót, kommentben meg lehet jönni trollkodni.

Porontyos szerzőként egyébként azzal lehet legjobban kiverni a biztosítékot, ha

1, be merjük vallani, hogy a gyerekes lét nem minden pillanata maga a rózsaszín mámor,

2, olyan embereket mutatunk be, akik elégedettek a saját életükkel,

3, cikket írunk

Ja, és ne felejtsék a régi alapszabályt: never feed the troll, vagyis ne etessék a trollt!

Kívánunk minden trollunknak egy kicsit több humorérzéket és toleranciát, és egy kicsivel kevesebb irigységet a következő évre!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szoptatni márpedig mindenki tud!

Rigoberta 2012. december 30., vasárnap 12:00

Ez a mondat két évig kísértett, miután ezt olvastam az összes fórumokon, hallottam a védőnőtől, és mindezek tetejébe azt láttam magam körül, hogy szoptatni márpedig tényleg mindeki tud – kivéve engem. Aztán a második gyereknél kiderült, hogy még ha tud is mindenki szoptatni, nem minden kisbaba képes rendesen szopni.

stockfresh 1433366 suckling-baby sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kövér lesz a gyerek, ha tévé előtt eszik

Koncz Andrea 2012. december 29., szombat 15:50

Az elhízás, és az ebből fakadó betegségek rengeteg országban jelentenek problémát, többek között egyre inkább nálunk is. Ezzel a jelenséggel éppen ezért rengeteg kutatás foglalkozik, amelyek egy része azt próbálja feltérképezni, hogyan lehet megelőzni a gyerekek túlsúlyossá válását. Sok egyéb tényező mellett a vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a rendszeresen a tévé előtt elfogyasztott étkezések is hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz.

Nem tudom, mennyire általános jelenség ez nálunk, de egy kanadai vizsgálat például azt tárta fel, hogy a kutatásban résztvevő gyerekek naponta átlagosan másfél étkezést fogyasztottak el a tévé előtt ülve, ami megdöbbentően nagy szám.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zombi lesz, aki nem látja az anyját a babakocsiban?

mollyqueen 2012. december 28., péntek 11:58

Merre nézzen a gyerek, amikor a babakocsiban ül? Nem hangzik túlságosan lényeges kérdésnek, de miért pont ez lenne a gyereknevelés azon szeglete, amivel kapcsolatban nem dúl vallásháború? Ha egy kicsit is utánakérdezünk, kiderül, sokan vannak, akik abban hisznek, egy életre tönkretesszük a gyereket, ha képesek vagyunk úgy tolni a kocsiban, hogy nem lát minket a kölyök. Mások viszont abban hisznek, látja a gyerek az anyját épp eleget, legalább séta közben hadd nézelődjön egy kicsit.

stockfresh 501589 man-with-child sizeM

Szerintünk mindenki tolja úgy a gyerekét, ahogy akarja, az állítható ülésirányú babakocsi viszont akkor is nagyon praktikus, ha nem foglalkozunk a dolog lelki oldalával, hanem egyszerűen erősen tűz a délutáni nap.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 ... 293

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés