SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: 40.hét - utálok terhes lenni

mikkamakka 2013. szeptember 3., kedd 17:28

39-40. hét

A képlet mostanra egyszerű: utálok terhes lenni. Utálom a reggeli hányásokat, utálom a hormonváltozást, utálom a vérvételeket, utálom a szagérzékenységet, utálom a nőgyógyászok turkálását, utálom a görcsöket, utálom a gyakori pisilést, utálom a megduzzadt és érzékeny melleimet, utálom a hátfájást, utálom a megváltozott illatomat, utálom a gyomorégést. Utálom, hogy elmaradnak az igazán lepedőcserés szexjelenetek, utálom, hogy oldalra fordulva is alig bírok aludni éjszakánként, utálom, hogy a szennyeskosarat is csak nyögve bírom felemelni, utálom, hogy ki kell cserélni egy komplett ruhatárat, utálom a súlyt cipelni és utálom, hogy körülöttem mindenki más szuperanya, és mindenki imád terhes lenni.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Uzsonnakérdés - Limara megmondja

Limara 2013. szeptember 2., hétfő 11:31

Becsengettek. Az anyukáknak megint főhet a feje, mit is csomagoljanak a gyereknek uzsonnára. A legkényelmesebb, de egyben a legrosszabb megoldás, ha reggel sietve nyomunk a gyerek kezébe pénzt, vegyen magának valamit útközben a pékségben vagy a boltban. Ez szigorúan csak végszükség esetén ajánlott, és mindenképpen érdemes megbeszélni a gyermekkel, hogy mit vásárolhat belőle. Sokszor látok reggelente iskolába baktató egészen apró gyerekeket is, akiknek a kezében chips, cola, még rosszabb esetben energiaital van.

Kézenfekvő megoldás, ha szendvicset készítünk tízóraira vagy uzsonnára, lehetőség szerint valamilyen teljeskiőrlésű lisztet is tartalmazó péksüteményből vagy kenyérből. A legtöbb gyermek viszont csak a hófehér pékárut szereti, ráadásul abban sem lehetünk biztosak, hogy a boltban megvásárolt termék valójában mit is tartalmaz.

kifli2
Fotó: Limara

A legbiztosabb, ha saját magunk sütünk péksüteményt. Tudom, hogy nagyon sokan úgy gondolják, ezt már nem lehet a rohanó hétköznapok napirendjébe beilleszteni, pedig egyrészt nem lehetetlen, másrészt ezeket hétvégén előre le lehet sütni, majd miután kihűlnek lefagyasztani. Reggel a mikro legalacsonyabb fokozatán 2-3 perc alatt kiolvadnak, de akár este kivehetjük őket, reggelre szépen kiengednek. Épp olyanok lesznek, mint amilyenek voltak a fagyasztás előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segíts a gyereknek, hogy elviselje önmagát!

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. szeptember 1., vasárnap 19:03

Vannak pillanatok, mikor a szülő számára az is kihívást jelent, hogy elviselje gyermekét anélkül, hogy olyat mondana vagy tenne, amit később megbán. Van az a decibel, az a nyafogás, dacolás, ami a legedzettebb idegeket is megtépázza. Ilyenkor érdemes észbe kapni, és feltenni a kérdést: „Ha én, aki felnőtt vagyok, és már egy csomó eszközöm van az érzelmek kezeléséhez, így vagyok, vajon hogy érezheti magát a gyerek?” Még ha látszólag direkt provokál is az átok kölyök, még ha van is agresszió a viselkedésében, valószínűleg azért dühöng, sikít, csapkod, mert abban a pillanatban nem tud hozzáférni más, jobb megoldási módhoz, amivel könnyíthetne lelkiállapotán.

shutterstock 83552767
Fotó: Shutterstock

Ha arra gondolunk, vannak felnőttek, akik olykor, érzelmileg felkavaró helyzetekben átalakulnak négy-ötéves gyerekké, könnyen belátható, mennyire nagy szerepe van a szülőnek abban, hogy segítsen a gyereknek a rossz közérzet feloldásában, milyen fontos ezt megtanulni. Ám nemcsak a haragról van szó, hanem a szorongásról, szomorúságról is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sophia-k és Jacobok árasztják el Amerikát

Koncz Andrea 2013. szeptember 1., vasárnap 10:32

Közzétették, melyek voltak a legnépszerűbb keresztnevek az Egyesült Államokban az idén az első öt hónapban, a listát a lányoknál a Sophia vezeti, a fiúknál pedig a Jacob a leggyakoribb. Az amerikai listát böngészve érdekes, hogy a fiúknák a bibliai nevek a legnépszerűbbek, a lányokat viszont szemmel láthatóan szívesen nevezik el irodalmi alkotások és filmek hősnői alapján.

81519582
Fotó: Michael Caulfield
Távolról sincs vége, olvasson még »

Csőrikés, autós iskolaköpenyek Olaszországból

.syl. 2013. augusztus 31., szombat 19:21

Habár egy évvel ezelőtt Hoffmann reform Rózsa köznevelésért felelős államtitkár nyilvános lelkesedésbe kezdett az iskolaköpeny szó hallatán, az ötletből, hogy újra bevezessék, nem lett semmi. Még akkor sem, ha Hoffmann Rózsa maga örömmel hordta ezt gyerekként, és úgy gondolja, a köpeny erősítené az iskolákban a fegyelmet és a közösséghez tartozást.

Lássuk be, azért örülünk, hogy a Rákosi- és a Kádár-korszak meghatározó iskolai kellékét nem hozták be ismét, bár egy-két problémát biztosan megoldana: például, hogy nem kellene félórákat győzködni arról a gyereket reggelente, hogy de márpedig ne a tegnap előtt beszerzett Superman-jelmezt húzza magára, nem lesz az olyan jó, higgye már el. Ugyanakkor – a sanghaji példa után – ki tudja, veszélytelen-e.

Míg itthon ma már javarészt csak magániskolák egyenruháiba futunk bele, addig Olaszországban egy bevásárlóközpontban is hozzájuthatunk az iskolaköpenyekhez. Az alábbi darabokat a viterbói E. Leclerc -  Conad bevásárlóközpontban találtuk, mert, ugye, akadnak még helyek, ahol ajánlott a viseletük. A lányok a fehér, rózsaszín vagy világoskék köpenyből, a fiúk pedig a sötétkéből vagy a feketéből választhatnak. Áruk 14,9 eurótól (kb 4500 forinttól) 19,9 euróig (kb. 6000 forintig) terjed.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a tankönyv, hol a tankönyv

Koncz Andrea 2013. augusztus 30., péntek 10:30

Az iskolánk honlapjára felkerült az infó, hogy csütörtökön és pénteken, a szeptemberi ebédbefizetéssel együtt át lehet venni a könyveket is, ehhez csak azt kérik, mindenki vigye magával a csekket, vagy az átutalást igazoló bankszámlakivonatot. Fel is mentem volna, ha nem maradt volna az igazolás a férjemnél, és azt is megállapítottam, a hiszti hozzánk nem ért el, minden oké.

Aztán levelet kaptunk az egyik osztálytársunk anyukájától, aki ezt írta: "Aki még nem ment, ma már ne is menjen a tankönyvekért!!!!! Nem érkezett meg a teljes szállítmány és amíg nem vették át az összeset, nem lehet kiosztani! A legnagyobb szakadó esőben mentem fel, hiába. Én holnap délelőtt felhívom a sulit, és tájékoztatlak Titeket!"

Írtam egy levelet az iskolatitkárnak, de ő sem tudott többet mondani, azt ígérte, ha holnap felhívom, talán már többet tud mondani, mikorra érkezik meg minden.

A tankönyveket Hoffmann Rózsa utasításai szerint hétfőn kellene amúgy osztani, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a szülőknek ne kelljen még vakációban foglalkozni ezzel. Innen üzenjük, hogy sok anyuka van, aki szívesebben bemegy néhány nappal korábban, hogy cserébe ne hétköznap éjszaka kelljen könyveket kötnie. Viszont van sok apuka, aki utál a szünidőben ilyenekkel foglalkozni, és örül, hogy hétfőig iskola közelébe sem kell mennie.

A hivatalos indolás mellett viszont nehéz nem észrevenni, hogy rengeteg helyre nem érkeztek még meg a könyvek, így ezeket tényleg problémás lenne hamarabb kiosztani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alap tanszerekre is tízezreket költünk

Dívány 2013. augusztus 29., csütörtök 15:40

Egyre többen szerzik be az iskolaszereket különböző online áruházakban. A hozzánk eljuttatott statisztika szerint az egyik nagy magyar webáruházban átlagosan, gyerekenként a tankönyvek ára nélkül 32 ezer forintot költöttek a vevők az iskolafelszerelésekre, az iskolatáskák közül a 10 ezer forint körüliek fogytak a legjobban, viszont a 15 ezer forintos kategóriából már csak a családok tizede választ.

Iskolakezdes-2013-JatekNet-infografika
Távolról sincs vége, olvasson még »

Üljön csak a gyerek egész nap az iskolában!

etelka 2013. augusztus 28., szerda 22:09

Szeptembertől az általános iskolákban délután négyig kötelező foglalkozásokon kell részt venniük a gyerekeknek, ettől eltérni csak igazgatói engedéllyel lehet. A gyerekeknek ettől kezdve kötelező lesz az iskolai menza igénybevétele is, hiába főz anyu jobban, mint a konyhásnénik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt évig még biztos Légy jó mindhalálig!

maze 2013. augusztus 28., szerda 09:11

Az általános iskolai kötelező olvasmányok mindig is megosztották a közvéleményt, mert mindenki azt szeretné, ha olvasni szerető ember válna a gyerekéből, és általában mindenki az oktatást is hibáztatja, ha mindez mégsem következik be.

Arról, hogy mit is kellene olvasson az iskolában a gyerek, többek között a Köznevelésért Felelős Államtitkárságról Dobi Ágnes sajtóreferens adott lapunknak felvilágosítást, aki elmondta, abban az időszakban, amikor nem létezett a kötelező olvasmány fogalma az iskolákban, a közös olvasmányok, házi olvasmányok kijelölése kizárólag az iskolák helyi tanterveinek szintjén volt szabályozott. Az iskolák azt is megtehették, hogy az egyes tanárokra bízták az ezzel kapcsolatos döntést.

2012-ben aztán jött az új Nemzeti alaptanterv, ami „közműveltségi tartalmak” címen ismét megjelöli azokat a műveket, amelyek valamilyen szintű ismerete szükséges az alapműveltséghez, tehát maradjunk annyiban, hogy léteznek kötelező olvasmányok, csak másképp hívják őket.

„A 2013. szeptember 1-jével induló tanévben már a Nemzeti alaptanterv is kiindulási pontként szolgál, amely pontosan meghatározza, hogy mely évfolyamokon milyen művek kötelezőek, ugyanakkor igen sokszor választási szabadságot is biztosít az iskola vagy a tanár számára a tekintetben, hogy az egyes szerzőktől mely művet, vagy egy bizonyos körből mely szerző mely művét válasszák a tanárok” – folytatta a sajtóreferens hozzátéve, hogy a Nat felülvizsgálata a jogszabály szerint 5 évenként történik, tehát az elkövetkező öt évben valószínűleg a Nat rendelet mellékletében szereplő művek lesznek a kötelező szerzők, illetve a kötelező olvasmányok.

„A nemzeti közműveltségi kánon társadalmi konszenzust tudhat maga mögött. Egy-egy szerzőről társadalmi vita folyt az elmúlt évben a kihirdetést megelőzően, illetve összességében azt lehet mondani, hogy a kánon nagy vonalakban változatlan. Arra is gondolni kell, hogy a közműveltség olyan generáció közti kapocs, ami csak akkor tudja megtartani a magyar kultúrát, ha vannak állandó elemei, pl. Arany János költészete, Madách Imre: Az ember tragédiája, Katona József Bánk bán, Kölcsey Ferenc: Himnusz, stb.” – mondta el, kiemelve, hogy a részletekben voltak változtatások, hiszen a kortárs irodalom hangsúlyosabb lett, és bekerültek olyan szerzők, akiknek pályájuk a közelmúltban zárult le, pl. Lázár Ervin, Szabó Magda.

konyv
Távolról sincs vége, olvasson még »

Iskolatáska 52 ezerért? Haha!

Tuna Judit 2013. augusztus 27., kedd 14:54

Teljesen más okból mentünk tegnap a Premier Outlets Center be, de ha már ott voltunk, feltérképeztük, hogy mennyiért lehet rendes iskolatáskát venni. Nem, most nem a hátizsákokról van szó, mint például amilyenek a Nike-ban vagy az Adidasban kaphatók kifejezetten az iskolatáskákra mentünk rá. Csak a Budmilban és a Legóban találtunk ilyeneket, előbbiben megfizethető áron jókat, utóbbiban jókat, az árakat viszont nem kifejezetten értettük.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen pedagógus béremelés?

Koncz Andrea 2013. augusztus 27., kedd 13:05

Hosszú csatározás után végül alulmaradt a Fidesz-frakció a kormánnyal szemben, nem fogadták el azokat a módosító javaslatokat, amelyek azt garantálták volna, hogy ősztől egyetlen pedagógusnak se csökkenjen a fizetése. Hoffmann Rózsa államtitkársága szerint összesen körülbelül 4000-4500 tanár kereshet majd kevesebbet, szerintük azok, akik eddig extrém sokat, akár havi 800 ezret kaptak. De a mindennapi életből hozott példák alapján ez nincs így, rosszabbul járnak olyanok is, akik egyáltalán nem vagyokokat vittek haza eddig sem.

"Azt mondják, aki semmire nem jó, az megy tanárnak. Ez biztos sok esetben így van, de én azért mentem annak, mert tanítani szerettem volna, gyerekekkel foglalkozni, figyelni, ahogy nőnek, okosodnak. Tudtam, hogy nem leszek belőle gazdag, de abban bíztam, meg fogok élni belőle" - mondta Klári, aki általános iskola alsó tagozatában tanít, osztályfőnök. Klári népszerű tanár, amikor elsős osztálya indul, mindig több szülő szeretné hozzá iratni a gyerekét, mint ahányan beférnek, a gyerekek szeretik, a szülők pedig jó szívvel ajánlják a következő korosztálynak is

Klári és kollegái az utóbbi hetekben azt számogatják, a bejelentett nagy pedagógus béremelésből - pedagógus életpálya modell - hogyan fognak kijönni, amikor ősszel megkapják a fizetési papírokat. Egyelőre úgy látszik, nem valami jól.

Klári úgy számolja, talán 10 ezer forinttal kaphat többet, de ennek fejében emelkedik a kötelező óraszám is, és ráadásul több időt kell majd az iskolában töltenie akkor is, amikor nem tanít. A másnapi előkészületek, a dolgozatjavítások - ezeket már nem lehet majd otthon, nyugiban csinálni. "Kis emelés, de meg is hajtanak érte rendesen. De én még jól jártam, lesz olyan, aki kevesebbet kap, vagy ugyanannyit, és azért kell majd többet dolgoznia" - foglalta össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A középiskolásoknak fogalma sincs a pénzről

Dívány 2013. augusztus 27., kedd 12:33

Számos aktuális példával lehetne alátámasztani, miért lenne feltétlenül szükséges, hogy a diákok legaláb alapszinten tisztában legyenek a pénzügyi fogalmakkal és összefüggésekkel. Egyelőre ez a korosztály nem sokat tud a témáról, pedig néhány éven belül saját lábukra állnak majd, és elvileg legkésőbb akkor el kellene kezdeniük átgondolt és felelős döntéseket hozni. De ettől a mai diákok legalább annyira távol vannak, mint a mostani felnőttek többsége.

Számunkra egyelőre teljes rejtély,  hogy ki, és milyen mélységben fogja tanulni a kerettantervek által meglebegtetett Pénzügyi és gazdasági kultúra, a Vállalkozzunk, az Etikus vállalkozói ismeretek és a Munkapiac tantárgyakat, de érdeklődve figyelünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így rendezze át a lakást iskolakezdésre

zezse 2013. augusztus 26., hétfő 11:35

Ha a családban lévő gyerek iskoláskorba lép, az addig megszokott élet bizony másik kerékvágásba tér át. A tanulás elkezdésével a gyerek új szokásokat alakít ki, szobája új eszközökkel telik meg, de még ruhatára is kibővül. Kétségkívül izgalmas időszak, aminek azonban megvan a maga árnyoldala. Hamarosan ugyanis azon kaphatjuk magunkat, hogy alig férünk el reggel a fürdőszobában, a gyermek tornacuccán esünk keresztül az előszobában, és vacsoránál nem tudunk megteríteni az asztalon hányódó füzetektől. A Geppetto Belsőépítész Iroda munkatársa foglalta össze, hogy válhat a káoszból kozmosz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sose fog megszületni ez a gyerek

mikkamakka 2013. augusztus 26., hétfő 10:24

38-39.(?) hét

Alighanem a mi gyerekünk lesz az első a világon, aki sose fog megszületni - erre a végkövetkeztetésre jutottunk a négynapos hosszú hétvégén, amikor is jól lebeszéltem a kiscsajjal, hogy minden készen áll az érkezésére, hajrá. Lehetőleg augusztus 20-án, hogy minimum tíz évig lehessen azzal etetni, hogy az egész tűzijáték körüli felhajtás csak miatta történik. A gyerek viszont köszönte szépen, magasról tojt az ünnepnapra, a hideg frontra és a teliholdra is, ahogyan nem érdekelte az sem, hogy körtét szüreteltünk, nagytakarítottunk, és még a férjem se néz jókislánynak, szóval megtettünk mindent az ügy érdekében.

Romantikus vámpírok a tantervben

Edicsek 2013. augusztus 25., vasárnap 14:34

Idén szeptembertől már több új óratípussal találkozhatnak az iskolások az új kerettantervek alapján,  sőt, a középiskolások érettségijének feltétele ötven órás közösségi szolgálat lesz. Kötelező lesz a napi testnevelésóra, felmenő rendszerben bevezetik az erkölcstant és a hittant, az óraszámok tíz százalékáról, pedig az iskolák dönthetnek. Ha nem emelt szinten oktatják majd valamelyik tantárgyat, akkor szabadon választható, extra órákat tarthatnak, ezen lehetőségek között néztünk körül, és tanulmányoztuk át a kerettanterveket - amit egyébként minden gyerekes szülőnek nagyon ajánlunk, bár idéztünk is belőle néhány helyen -, de a bírálatot az olvasóra hagytuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bölcsi – mi legyen a szekrényben?

Rigoberta 2013. augusztus 24., szombat 15:09

Bár még csak augusztus van, fejben már hetek óta állítom össze a listát, mire lesz szükség a bölcsi-kezdéshez. Tavaly túl nagy volt az izgalom a beszokás miatt, nem is gondoltam rá, hogy az itthon készleten lévő cuccokon kívül bármire szükség lehet. Arra meg pláne nem, hogy ami nekem bevált, nem feltétlenül fog akkor, ha a gondozók figyelmét tíz másik gyerek is leköti.

Mindegy, mit viszünk be, vagy mit adunk rá reggel, a lényeg a praktikum, és mindig számoljunk vele, hogy nem leszünk ott, hogy hatodszor is megkössük az álla alatt sapkát, ha folyton kibomlik a kötője.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Matekóra cigivel a szájban

Edicsek 2013. augusztus 23., péntek 09:43

Összegyűjtöttünk néhány igazán különleges iskolát a világ minden tájáról, amiben nem feltétlen a nevelési módszer érdekes, és nem is az, hogy mennyi pénzt szednek a diáksportkörben, vagy hogy megérkezett-e időben minden tankönyv. A világ legfurcsább iskolái a föld alatt, hajón, barlangban, vagy éppen egy hegy tetején üzemelnek, de olyanok is vannak, ahol egyáltalán nincs tanterv vagy szabályok. Egy viszont közös bennük: a gyerekek állítólag szeretik őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Iskola ez egyáltalán?

zezse 2013. augusztus 22., csütörtök 13:01

A Waldorf-pedagógiáról sokan sokfélét gondolnak. A legtöbben a szekta szót, mások a határtalanságot szokták emlegetni, a nevelés és fegyelmezés hiányát, illetve azt, hogy ezekbe az iskolákba csak "furcsa" gyerekek járnak. Akárhogy is, a németekről alkotott sztereotíp képünk alapján érdekes, hogy ez az iskolatípus éppen Németországból indult.

Nem árt tisztázni, mi is ez az egész pedagógia, amelynek megalkotója Rudolf Steiner. Talán az erősíti a szektagyanút, hogy Steiner tanait és szavait gyakran szó szerint idézik iskolai ünnepségeken, és sokszor hivatkoznak rá, mint alapítóra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy az iskola senkinek ne legyen rémálom

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. augusztus 22., csütörtök 10:19

Ha ki-ki visszaemlékszik iskolás éveire, biztosan eszébe jut egy-két tanár, akinek sokat köszönhet, akinek volt egy mondata, ami végigkísérte egész életében. Esetleg aki támaszt nyújtott, mikor otthon feszült volt a légkör, vagy konfliktusba került szülő és gyermek. És valószínűleg a legtöbben olyan mondatot is fel tudnak idézni, ami rosszul esett, talán még ma is kellemetlen rá gondolni. Van, akinek iskolás éveiről elsőként az jut eszébe, hogy valamelyik tanárral hosszú éveken át keserítették egymás életét - ez bizony rányomja bélyegét a fiatal évekre. Persze, sok esetben utólag vicces anekdotává válnak a tanár-diák összetűzések. Ez inkább akkor valósul meg, ha alapvetően megvolt a tanár részéről a jóindulat, a diák így szabadon próbálgathatta kamasz oroszlánkörmeit a pedagóguson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek ősszel a legmenőbb gyerekruhák

Divany.hu 2013. augusztus 21., szerda 13:48

Végigjártuk a Tesco–H&M–Vögele–C&A-négyszöget, hogy kiderüljön, mennyibe is kerül egy teljes őszi szett (kabát és cipő nélkül), ami kombinálható, divatos, természetes anyagú, és még meg is fizethető.

Megpróbáltunk azonos típusú ruhadarabokat összeválogatni a különböző boltokban, ez fiúk esetében hosszú ujjú trikót, nadrágot (leginkább farmert) és pulóvert, a lányok esetében pedig kardigánt, nadrágot, és hosszú ujjú pólót jelent. Ezúttal a cipőre és kabátra nem fektettünk akkora hangsúlyt, mivel egyelőre lányoknak csak balerina-, fiúknak meg vászoncipő van, kabátot meg a baseballdzsekin kívül nem sokat láttunk a boltokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fantáziátlan és színtelen: tanulóbútor körkép

Dívány 2013. augusztus 21., szerda 09:50

Iskolabútor körképünkön asztalokat, székeket és lámpákat néztünk. Nem kutattunk feltétlen a spéci dolgok után, de azért a Kika méregdrága, ámde örök életre szóló asztala mellett mi sem mehettünk el szó nélkül. Egyébként szomorú, hogy a jelek szerint egy fiók egy íróasztalon mára kuriózumnak számít, és az is, hogy a legtöbb helyen mennyire ötlettelen székekkel állnak elő: mi sem igényelnénk karfán hintázó majmot, de csak színekkel egy egyszerű széket is nagyon jól fel lehetne dobni - kár, hogy ez elmaradt, és csak a szürke és fekete közül lehet válogatni javarészt. Szerettük az Ikea felhozatalát, és az Obi és a Kika sem volt rossz árban, de a többi helyen szinte ugyanazokat láttuk. Egyébként az iskolakezdés nem olcsó mulatság, ha szimplán csak íróasztal-szék-lámpa hármasban gondolkodik, és az extrákat sem keresi, akkor is olyan 30-35 ezer forintot különítsen el rá. Ha más kiegészítő bútorokat is kell venni, például könyvespolcot, vagy tárolófiókokat, vagy akár az asztalban vannak extra igényei, akkor a határ a csillagos ég.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen a jó tanulósarok

Koncz Andrea 2013. augusztus 20., kedd 14:04

Ha elérkezett az idő, hogy a gyereknek már tényleg kialakítsuk azt a helyet, ahol tanulni fog, érdemes néhány alapszabályt észben tartani. Van, ami azért fontos, hogy a megfelelő testtartásban tudjon majd ülni, más pedig azért, hogy hatékonyan tudjon tanulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 könyv kiskamaszoknak - amit biztos olvasni fognak

LS 2013. augusztus 19., hétfő 11:20

Ha az iskolakezdés előtt szeretnénk kicsit felfrissíteni a gyerek nyáron esetleg picit megkopott olvasási képességeit, jól jön pár könyv, amin nem lasszóval kell őket végigverni.

Mivel sajnos vége azoknak az időknek, amikor még az egyeduralkodó Móra kiadó feltüntette a könyvei elején, hogy hány éveseknek szól a könyv, így csak találgatni lehet, esetleg böngészni a fórumokat, és faggatni a könyvtáros néniket, hogy mit szeretnek a kiskamaszok olvasni.

Összegyűjtöttünk pár könyvet, amit az olvasni nem annyira szerető srácok és lányok is falni fognak, legalábbis jó eséllyel le lehet kötni őket néhány napra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdje az iskolát is otthonról

Edicsek 2013. augusztus 18., vasárnap 08:46

Ha elege van a tülekedésből a füzetcsomagokért, ha semmi kedve az iskolakezdési bevásárlással járó sorbaálláshoz, és a gyerekét is minimálisan érdekli az egész hajcihő, akkor összeszedtünk néhány helyet, ahol akár a teljes bevásárlást is elintézheti anélkül, hogy kimozdulna a lakásból. Olyan helyeket kerestünk, ahol akár még a füzet borítójának mintáját is ki lehet választani a neten keresztül, hogy a gyermeke is kivehesse részét a karosszékből vásárlásból. Sajnos néhány helyet ki kellett húzni a listából, mert szinte minden kapható az iskolakezdéshez, de olyan fontos dolgok, mint rajzlap, vagy számolókorong például nem. Így esett ki az egyébként kézenfekvő választásnak tűnő Office Depot is, ahol se hőmérő, se betűsín, de még technika csomag sem volt.

Jó tanács, hogy most rendelje meg az olyan szívatós dolgokat is, amik majd év közben kerülnek elő, például a műszaki rajzlap, vagy a hurkapálca, amikről általában csak aznap este derül ki, hogy másnap vinni kell. Nagyon fontos, hogy győződjön meg arról is, raktáron van-e az adott termék, mert általában külön jelölik azt, ami elérhető azonnal, és azt, ami nincs raktáron, tehát meg kell rendelni. Ha biztosra akar menni, akár hívja is fel a vevőszolgálatot, és egyeztessen a készlet mennyiségéről, illetve ha a visszaigazoló e-mailben azt látja, hogy a legtöbb dolog nincs készleten, nyugodtan mondja vissza a rendelést, amíg nem adják át a futárszolgálatnak, ezt megteheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Védőnő az iskolában: "Nem az a cél, hogy kinyírjuk a gyereket!"

Dívány 2013. augusztus 17., szombat 10:54

Minden szülő tudja, hogy a gyereik egészsége megőrzése érdekében a védőnőknek csaknem ugyanolyan nagy jelentőségük van, mint az orvosoknak. A kicsik életét jóformán a születésüktől fogva jó darabig figyelemmel kísérik, ami az iskolai évek alatt sem ér véget. Egy, a Díványnak nyilatkozó védőnő arról mesél, milyen feladatok is várnak rájuk az óvodai falakat elhagyva.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés