SZÜLŐSÉG

Ha engedik, az anya is el tudja látni a koraszülött kisbabáját

Primilla 2015. július 19., vasárnap 09:33

Akinek volt koraszülött gyermeke, az tudja, hogy milyen tehetetlen és kiszolgáltatott érzés tétlenül nézni, amint a kisbabájával már megint csinálnak „valamit” az orvosok, ápolók, ő pedig a gyermeke közelébe sem mehet. Ezen szeretne változtatni az a képzési program, ami jelenleg a Honvéd kórházban folyik, és amire a TASZ hívta fel a figyelmet a Gyerekkel vagyok című kampányában.

A Szülőkkel szoros együttműködésben elnevezésű, Finnországból indult program lényege, hogy elsősorban a koraszülött intenzív, de más gyermekkórházi osztályokon is bevonják a szülőket a gyermekük gondozásába. Pontosabban a szakemberek megfigyelőként segítik, támogatják a szülőket abban, hogy maguk lássák el a koraszülött kisbabájukat. Az ehhez szükséges képességeket a szakemberek, orvosok, nővérek, gyógypedagógusok egy képzés során szerzik meg. Ez a hozzáállás egyébként Finnországban mára nemzeti programmá nőtte ki magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Műköröm terhesen, pedikűr babáknak - szabad?

Puskás Pálma 2015. július 17., péntek 20:21

Nyáron általában nagyobb gondot fordítunk a lábápolásra, pedikűrre, és a körömlakkok és műkörmök színskálája is kiszélesedik. De mi a helyzet, ha várandósak vagyunk? Mehetünk-e talpmasszázsra? Lehet-e műkörmünk? És mi értelme van pedikűröshöz vinni a 8 hónapos csecsemőt? Hídvégi Otília pedikűrös-manikűrössel a terhesség és szülés körüli körömszépítésről, felnőtt és gyermekkori lábgondokról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamaszkori öngyilkosság: okok, jelek és a megoldás

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 17., péntek 15:13

A tizenéves időszak kiemelten kockázatos öngyilkosság szempontjából, ez a harmadik halálozási ok kamaszkorban. Hogy miért lesz öngyilkos egy serdülő, azt átfogóan talán úgy lehetne megfogalmazni: úgy érzi, magára maradt. Lehet az családi esemény, egy válás például, amit nem sikerül elég jól feldolgozni a szülőkkel együtt, a gyerek saját magát hibáztatja, vagy azt érzi, elveszítette a szüleit, csak hánykódik közöttük. Lehet valamilyen bántalmazás, zaklatás a háttérben, kiközösítés az osztály részéről, szerelmi csalódás. De az sem ritka, hogy olyan ok áll az öngyilkosság mögött, ami felnőtt szemmel érthetetlen, nem áll arányban a tettel. Például egy rossz bizonyítvány, amit fél hazavinni. A közös pont: a gyerek azt hiszi, nem számíthat mások - leginkább a család- segítségére, támogatására, azt hiszi, egyedül maradt a bajával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A családok negyede nem nyaral idén

mzd 2015. július 16., csütörtök 15:49

Ha az ön gyermeke most éppen táborban van, akkor a szerencsés kétharmadba tartozik, ugyanis a Profession.hu felmérése szerint minden harmadik család számára komoly megterhelést jelent a gyermek nyári elhelyezése, és a megkérdezettek közel negyede nem is tervez idén közös kikapcsolódást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat módszer a legókockák tisztításhoz

Puskás Pálma 2015. július 16., csütörtök 15:20

A gyermeknevelés nagy kaland, minden nap új kihívás, amelynek során olyan problémákat kell megoldanunk, amiknek tegnap még a létezéséről sem tudtunk. Mi például a napokban szembesültünk azzal, hogy kétéves gyermekünk Duplókockák lassan koszosabbak, mint a levetett zoknija. De hogyan kell lemosni a duplót és a legót? Persze, tudjuk, hogyan kell valamit lemosni, de kinek van kedve és ideje egyenként áttörölni hatezer kis kockát? És mit csináljunk, ha fertőtleníteni is szeretnénk, mert reggel megrágta a szomszéd gyerek, délután meg lenyalta a kutya? Esetleg használtan vettük a feketepiacon? Nincs valami egyszerű, gyors megoldás? Utánajártunk a lehetőségeknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Shrektől lesz kövér a gyerek

mzd 2015. július 16., csütörtök 12:37

Manapság szinte mindent kutatnak, így fordulhatott elő az is, hogy megvizsgálták, vajon mennyire vannak hatással az elhízott mesehősök a gyerekek súlyára. Mint kiderült, nagyon is: a kicsik előszeretettel fogyasztanak magas kalóriájú ételeket (sütiket és édességeket), miután duci mesefigurákat láttak – olvasható a Daily Mailen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karatézni akar a gyerek? Mindenki jobban jár, ha engedi.

S-W. Zsó 2015. július 16., csütörtök 08:53

Maradjon a focinál, mert a karate csak erőszakossá, agresszívvé és fegyelmezetlenné tenné! Egy iskolai ballagáson csapta meg a fülem ez az elgondolkodtató mondat, amely egy rögtönzött családi kupaktanácson az anyuka szájából hangzott el.

Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a harcművészetek a verekedésről szólnak és emiatt negatívan hatnak a személyiségfejlődésre. Ugyanakkor a legtöbb esetben a szülők nemcsak a gyerekek unszolására adják be a derekukat, hanem saját megfontolásból íratják be őket kung fura, judóra vagy karatéra, mert azt várják, hogy attól majd fegyelmet tanulnak. Gosztolai Géza pszichológust és taekwondo edzőt, illetve egykori tanítványát, Mucsy Petrát kérdeztük arról, hogy valójában mi mindent nyújtanak a harci művészetek a lurkók számára, ami miatt igenis érdemes egy próbát tenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érzékeny kérdések, és ami mögöttük van

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 15., szerda 15:10

Bizonyos kérdésekről nehéz eldönteni, hogy illik vagy sem nekiszegezni a másiknak. Az egyik oldal azt mondja, ne szimatoljunk bele senki életébe, a másik oldal azon bosszankodik, szinte már egymáshoz se lehet szólni, egyesek annyira túlérzékenyek. Milyen jó lenne megérteni egymást, hogy kit mi motivál az „érzékeny mondatok” témában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akinek depressziós az anyja, hamar megöregszik

Puskás Pálma 2015. július 15., szerda 11:11

A modern tudomány rég megcáfolta azt a tételt, hogy a test és a lélek két különálló rendszer: sorra derül ki, mennyire sok összefonódás és kölcsönhatás van a kettő között. Egy friss tanulmány ismét meglepő tényre mutat rá: gyorsabban öregszenek azoknak a gyerekeknek a sejtjei, akiknek az anyukája depressziós. A súlyos depresszióban szenvedő anyák kisgyermekei rövidebb telomerekkel rendelkeznek, ezek hossza pedig a sejtek élettartamát, "korát" jelzi. A kutatók fehérvérsejtekben figyelték meg ezt a különbséget, vagyis gyorsabban öregszenek a gyerek fehérvérsejtjei, ha depressziós az anyja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magabiztos lányokat nevelne? Itt van 10 jó tanács!

Puskás Pálma 2015. július 14., kedd 16:11

Néhány generációval ezelőtt még egészen más szempontok érvényesültek a lányok nevelésében, és most nem arra gondolunk, hogy a 19. században hímezni kellett és zongorázni. Mélyen gyökeredzik a kultúránkban az a nézet, hogy egy lány legyen csendes, visszafogott, alázatos és szófogadó, nem árt, ha van benne egy jó adag önfeladás is, azaz képes a saját igényeit háttérbe szorítani és inkább másokéival törődni, hiszen ez az asszonyok sorsa.

Én nem ilyen lányt akarok nevelni. Inkább olyat, aki megmondja a véleményét, kiáll az igazáért, van önbizalma és képes megvédeni magát. Egyelőre úgy érzem, jó úton haladunk: amikor egy nagyobb kisfiú elveszi a homokozólapátját, akkor olyan hangosan rákiabál, hogy az többnyire megfutamodik. Persze, attól, hogy valaki másfél évesen bátor, még lehet belőle húszéves korára csendes áldozat. Mit kell tehát csinálni, hogy ne az legyen? A PBS Parents összegyűjtött egy csomó tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan neveljünk bátor és magabiztos lányokat. Mutatjuk a kedvenceinket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja sok hülye kérdést, amit anyukaként kap? Van megoldás!

Edicsek 2015. július 14., kedd 12:09

Mindenki rendszeresen kap ugyanolyan - néha tényleg hülye - kérdéseket, de talán senkit nem soroznak meg annyira, mint a szülőket, különösen az anyákat, és ha az embernek még közben két ikercsecsemő mellett is helyt kell állnia, akkor érthető módon a kötélidegek is felmondják a szolgálatot. Főleg ha olyan kérdésekre is kell válaszolni az anyának, hogy biztos-e abban, hogy nem egypetéjűek-e a gyerekei. Egy anyuka úgy döntött, hogy összegyűjti a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat, és a gyerekei mellé biggyesztette a két papirost. Íme az összes válasz, amiből ugye nem nehéz kitalálni, miről is faggatják a legtöbben:

 • Igen, az enyémek.
 • Igen, ikrek.
 • Igen, mindkettő lány.
 • Nem, nem egypetéjűek.
 • Igen, én is látom, hogy hasonlítanak egymásra.
 • Igen, biztos vagyok abban, hogy nem egypetéjűek.
 • Úgy lettek, hogy szexeltem.
 • Császármetszéssel születtek.
 • Az ön családjában is vannak ikrek? Igazán nagyszerű!
 • Nálunk nem voltak, egészen mostanáig. 
 • Igen, mindig tele van a kezem (néha két pohár borral).
 • Igen, ha hármasikreim lennének az valóban durvább lenne.
6hrhpJl
Fotó: Reddit / imgur

  

Mit gondol a módszerről?

 • 1486
  Szuper, én is alkalmazni fogom.
 • 744
  Értelmetlen, szívesen válaszolok minden kérdésre.
 • 233
  Inkább szótlanul elviharzok, ha valaki kérdezni mer.

Az ön gyereke tudja mit kell tenni, ha véletlenül elkeveredik?

Primilla 2015. július 13., hétfő 19:30

Sok szülő állandó parája, hogy egyszer csak valahogy elkeveredik a gyereke. Ez még otthon is ijesztő, utazáskor pedig még szörnyűbb élmény lehet, mivel hirtelen nem is tudjuk, hogy mit csináljunk, hova forduljunk, ráadásul arra sincs esély, hogy egy ismerős kézen fogja és visszahozza nekünk. Személyes tapasztalat ugyanakkor, hogy a gyerekek – nemcsak a kicsik, de a nagyobbak sem – nem tudják megmondani a szüleik telefonszámát. Amit én személy szerint sosem értettem, mert az, hogy ahol sok ember van, szem elől tévesztjük a gyereket, eléggé reális veszély, ráadásul igen egyszerűen kiküszöbölhető egy kis készüléssel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tanítsa meg a kölyöknek, mielőtt bringázni indul

Primilla 2015. július 13., hétfő 15:08

Nyáron a kölykök egyenesen kirajzanak otthonról, és még a lustábbak is bringára kapnak. Ami nagyon helyes, mert mikor máskor induljanak felfedező útra, mint a szünidőben, amikor éppen ráérnek? Legalább addig sem unatkoznak, vagy a számítógép előtt punnyadnak. A közlekedés azonban veszélyes üzem, azt is tudjuk már, hogy a legtöbb baleset nyáron éri a gyerekeket. A legveszélyeztetettebb pont az a 10-14 éves korosztály, amelynek a tagjai már kíváncsiak és bátrak, de tapasztalatot és rutint még nem igazán gyűjtöttek. 

shutterstock 88297123
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tegyünk, ha kiderül, hogy meleg a gyerek?

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 12., vasárnap 19:35

A legtöbb szülőnek meg sem fordul a fejében, hogy a gyereke talán a saját neméhez vonzódik. A kultúránkra jellemző, hogy ellentétes információ (vagy pletyka) hiányában abból indulunk ki, a férfiak a nőkhöz, a nők a férfiakhoz vonzódnak. Az óvodás kisfiút azzal ugratjuk, van-e helyes lány a csoportban, ha nagyobb lesz, azt kérdezzük, van-e már barátnője. Így aztán, ha valaki észreveszi, hogy a vele azonos neműekhez vonzódik, azt fogja megélni, hogy egy általános elvárással megy szembe. Ez akkor is igaz, ha konkrétan senki sem mondta neki, hogy heteroszexuálisnak kell lennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erőszak oké, a szoptatás nem?

mzd 2015. július 12., vasárnap 13:27

A Virginiából származó, de ma már Németországban élő Erin White-ról két dolgot kell tudni: az egyik az, hogy babafotósként dolgozik, a másik pedig az, hogy a szoptatás elfogadásáért és népszerűsítéséért harcol. Éppen ezért készítette el Women in the Wild (Nők a vadonban) című sorozatát is, amelyben a gyermeküket szoptató anyák fotói mellett a témáról alkotott véleményük is olvasható – olvasható a DesignTaxi oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így reagál a bírságra a tilosban parkoló hároméves

Becca 2015. július 11., szombat 08:51

A kanadai Declan Tramley tűzpiros, műanyag motorját a tilosban, egy kompkikötőnél parkolta le, és az éppen járőröző Shawn Currie azonnal meg is írta a büntetőcédulát. Persze, csak viccből és nem annyira spontán módon, hanem a kisfiú apukájának kérésére, aki korábban elárulta neki, hogy gyermeke mennyire szereti a rendőröket. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a hároméves  Declan Tramley hogyan reagált erre a csínyre. Nyilván úgy, ahogyan mi is tennénk egy ilyen helyzetben (a káromkodáson kívül természetesen). A cuki pillanatatot Declan Tramley apukája kapta le, a halifaxi Regionális Rendőrkapitányság pedig posztolta a remekművet. A fotó alig több mint 20000 lájkot és közel 6000 megosztást eredményezett. És még egy cuki adalék: az édesanya szerint fia még az ágyba is magával akarta vinni a cédulát, annyira a szívéhez nőtt. 

„Ne feledje, nem parkolhat motorkerékpárjával a kompkikötőben. Tegnap fogtuk ezt a könyörtelen motorost.”

A kisfiú anyukája elmesélte: a gyerek elképesztő módon büszke az álbüntetésre - abszolút megértjük, mi is bármikor lecserélnénk erre egy igazit - és tulajdonképpen nem pontosan érti, hogy mire is jó ez az egész, de mindenkinek mondogatja, hogy kapott egy büntetést.

Bárcsak mi is ilyen boldogok lennénk, amikor egy helyes kis bírság landol a járművön.

Etesse kefirrel a szorongó tinit!

Puskás Pálma 2015. július 10., péntek 18:29

A szociális fóbia alaposan megkeserítheti az ember életét, és ez különösen igaz a tinédzserekre. A tünetek kezelésre eddig az egyéni vagy csoportos pszichoterápiát, illetve súlyos esetekben a gyógyszeres kezelést tartották alkalmasnak a szakemberek. Egy friss kutatás szerint azonban egyes étrendi változtatások is javíthatnak a kóros félénkség tünetein.

Mi a szociális fóbia?

A szociális fóbia nem csupán szimpla félénkséget jelöl: a definíció szerint tartós félelem van jelen a legtöbb olyan helyzettől, ahol a személy más emberke figyelmének van kitéve, és ez a félelem jelentősen megkeseríti az illető életét. A gyerekek esetében csak akkor beszélünk szociális fóbiáról, ha a kölyök nem csak a felnőttek, hanem más gyerekek társaságában is ugyanúgy fél. A diagnózis pontos kritériumai között szerepel az is, hogy a fent említett helyzetekben a tünetek szinte mindig jelentkeznek és ezért az illető lehetőleg kerüli, hogy emberek közé vagy a figyelem középpontjába kerüljön, és hogy mindez legalább fél évig fennáll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Babakocsis futás: szuper a babának, anyának és apának is

Puskás Pálma 2015. július 10., péntek 14:00

A szülést követő első pár hét többnyire nem a mozgásról szól, de eljön az az időpont, amikor már jó lenne egy kicsit sportolni. A rendszeres mozgás nem csak az alakunknak és testünk egészségének tesz jót, de a szülés utáni depresszió kockázatát is jelentősen csökkenti. De mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk kire hagyni a babát, vagy éppen nem szeretjük a zsúfolt edzőtermeket? Esetleg szívesen sportolnánk vidám társaságban, sőt utána még egy fagyit is megennénk? Nyári Fruzsinával, a Fuss Babakocsival Egyesület alapítójával a babakocsis sportokról és az ehhez kapcsolódó közösségi életről beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érti ön, mit vaker a kölyök?

Dívány 2015. július 9., csütörtök 19:34

Bár én képtelen vagyok használni a fiatalok szlengjét (és ez már húsz év felett is roppant kínos), azért lássuk be, érdemes megtanulni a mai menő, divatos kifejezések jelentését, ha érteni akarjuk, miről beszél a gyerek. Ismerős kamaszok és gyakorló anyák segítségével összegyűjtöttem párat, lássuk, hogy megfelelő szövegkörnyezetbe rakva ön tudja-e, miről van szó!

shutterstock 225453658
Távolról sincs vége, olvasson még »

Átmeneti meddőséget okozhatnak a fájdalomcsillapítók

Puskás Pálma 2015. július 9., csütörtök 18:45

Rengeteg dolog okozhat meddőséget, fogantatási nehézségeket mind nők, mind férfiak esetében. Nemrégiben egy új kockázati tényezőt azonosított a tudomány, ezek pedig a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek. A nemszteroid gyulladásgátlók csoportjába receptköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek is tartoznak, amelyeket fejfájás, migrén, ízületi fájdalmak, de nátha, megfázás esetén is szedni szoktunk. Egy új kutatás szerint azonban ezek gátolják a peteérést és csökkentik a progeszteronszintet, ezáltal lényegesen rontják a fogamzóképességet.

shutterstock 163947053
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden babából lehet szuperhős!

Divany.hu 2015. július 9., csütörtök 14:52

Egy ausztrál blogger anyuka, Rebecca Millar teljesen kiborult, amikor azzal szembesült, hogy három éves kislányának csak 80 ausztrál dollár (17 ezer forint) körüli áron talál babát a Bosszúállók című rajzfilmből - adta hírül a Daily Dot. Millar ezért úgy döntött, hogy nem foglalkozik a Marvel babáival, hiszen nagyon gyakran a cég nem is dob piacra a női hősöket, vagy csak limitált példányszámban. 

Fogott hát néhány olcsó játékot, és átfestette őket úgy, hogy most már bátran lehet őket Bosszúállók babának nevezni. Millar lánya nagy Fekete Özvegy rajongó, ezért aztán őt készítette el neki a blogger, és a lépéseket természetesen meg is osztotta a világgal. Valamivel később vette észre, hogy rengetegen rebloggolták a GirlsLikeMarvelToo hashtaggel, ezért úgy döntött, hogy nem hagy fel jó szokásával, és elkészíti a többi szuperhőst is. 

The making of Batwoman

Posted by Geek Grrls Dolls on Wednesday, July 1, 2015

Fogyókúrázni akar a gyerekem, mit tegyek?

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 8., szerda 20:19

Mintha egyre korábbra tolódna az életkor, mikor a gyerekek, különösen a lányok fejében megfordul a gondolat: „Kövér vagyok, le kell fogynom!” Néha annyira alaptalan ez a meglátás, és olyan elszántak a fiatalok, hogy komoly fejtörést okoznak a szülőknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pampers lassított kakálókkal sokkol

Dívány 2015. július 8., szerda 13:03

Minden szülő ismeri azt a megkönnyebbült és örömteli pillanatot babája arcán, ami az ürítésnek, azaz a pelenkacserének az egyértelmű jele. Gyakran rotyogó hang is párosul az önelégült arckifejezéshez, és ez utóbbit használta ki és turbózta fel a Pampers. A pelenkagyártó sosem csinált rossz reklámokat, bennünk örökre megmarad az a darab, amikor a kisfiú megijed az állatkertben a majomtól apukája nyakában. Talán az volt az első olyan reklám, ami nagyon komolyan ráment a pillanatra, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára, hiszen egy beszélni még nem tudó gyerek arckifejezése mindennél kifejezőbb és imádnivalóbb.

Még a Daily Mail is bemutatta azt a 75 másodperces reklámot, amiben tíz bébi teszi éppen a dolgát némi lassító effekttel, hogy tényleg a legtöbbet hozzák ki a pillanatból. Mindezt megspékelték Strauss Imígyen szóla Zarathusra című zeneművével (amit nem mellesleg már használtak Kubrick 2001 Űrodüsszeiájában is), különös hangulatot csempészve ezzel a videónak, amit a bemutatása óta már több mint félmilliószor néztek meg. 

5 ok, hogy miért ne féltse a gyerekét a közösségi médiától

Primilla 2015. július 7., kedd 17:54

Úgy tűnik, nem telik el nap, hogy ne érkezne hír tinédzserek netes (szexuális) zaklatásáról, sőt itt van már az új ok is a szenvedésre: a félelem, hogy kimaradnak valamiből. (Ez utóbbinak már neve is van: fear of missing out, vagyis FOMO.) A veszélyek ugyan valósak, ám ezekről az alkalmazásokról, közösségi oldalakról egészen másképp gondolkoznak a fiatalok, és másképp is használják azokat, mint a szüleik korosztálya. Márpedig ha kölykök milliói használják ezeket a programokat, és csak elenyésző részük nem, akkor mégsem lehetnek csak és kizárólag rosszak, nem?

A Yahoo Parenting friss kutatásokra hivatkozva összeszedett öt dolgot, méghozzá kimondottan jó dolgokat, amik akkor történnek a gyerekkel, ha csatlakoznak, megosztanak, vagy online tanulnak. A szülők pedig úgy lehetnek a gyerekük segítségére, hogy egyszerűen elfogadják, a közösségi média fontos a kölyöknek, és támogatják őt abban, hogy megtalálja, hogyan tudja az egészből azt kihozni, ami értékes számára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szoptatás utáni depresszió - ilyen is van

Puskás Pálma 2015. július 7., kedd 16:02

Az anyává válás számtalan nehéz időszakkal jár, és ezek egy részét az embert próbáló élethelyzetek mellett még hormonrendszerünk hangulatbefolyásoló hatása is súlyosbíthatja. A terhesség egyes szakaszaiban gyors és meglepő hangulatváltozásaink lehetnek, szülést követően pedig a szülés utáni depresszió veszélye állhat fenn. Keveset beszélünk arról, hogy a hangulatunkat a szoptatás is befolyásolja. A szülés utáni depressziót például a termelődő oxitocin miatt valamelyest kivédi, de az elválasztódást követően sok anya ismét a hangulatzavar tüneteit tapasztalhatja magán.

A szoptatás abbahagyásával kapcsolatos depresszió a védőnők előtt régóta ismert, mégis kevés figyelmet kap a dolog. Ugyanakkor nem árt tudnunk róla, hiszen megmagyarázhatja, miért érezzük magunkat minden látható ok nélkül rosszul, tehetünk ellene, és egyben megnyugodhatunk abban, hogy mindez normális és átmeneti.

shutterstock 247174633
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés