SZÜLŐSÉG

Most szerezzen adókártyáját a gyereknek, kell majd!

mzd 2015. július 29., szerda 16:43

2016. január 1-től csak olyan gyerek után vehető igénybe a családi adókedvezmény, akinek van adóazonosító jele – írja a Magyar Nemzet. Mivel még sokan nem tudnak a változásról, valószínűleg év végén rohamozzák meg a szülők az adóhatóságokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az e-cigi miatt lett újra menő a cigi a kamaszoknál

Edicsek 2015. július 29., szerda 12:07

Egy új felmérés szerint az e-cigarettát használó fiatalok 40 százaléka nem a hagyományos cigiről tért át az egyébként sokkal kevésbé károsító, de azért még bőven egészségtelennek számító elektromos cigarettára, hanem erre szokik rá. Ennél is sokkal rémisztőbb adat, hogy az e-cigarettát használó kiskorúak 91 százaléka szerint nincs ebben semmi rossz, sőt a korosztályban az e-cigi miatt újra menőnek számít a nikotinfogyasztás, legalábbis ebben a formában - kongatják a vészharangot amerikai kutatók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kamasz, és a szülő új partnere

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 28., kedd 19:35

Mivel egyre több a válás, manapság sajnos az átlagos család mindennapjainak része a kérdés: ha elváltak a szülők, és valamelyikük új párkapcsolatra lép, hogyan, mikor mutassa be őket egymásnak a gyerekkel, gyerekekkel, és milyen hibákat kerüljön el annak érdekében, hogy jó viszony alakulhasson ki köztük.

Nem lehet egy kalap alá venni minden élethelyzetet: nem mindegy, milyen idős a gyerek, hogyan zajlott a válás, és a szülők között van-e feszültség, de ami a legnagyobb vízválasztó: mennyire komoly a kapcsolat az új partnerrel?

Egész másképp érdemes kezelni, ha az apa vagy anya kialakított egy laza kapcsolatot valakivel, nem a legszebb kifejezéssel: viszonya van, mint mikor komoly kapcsolat alakul ki, amiben összeköltözés, esetleg házasság is felmerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a gyereküléssel nem felejthető autóban a gyerek

mzd 2015. július 28., kedd 18:43

Pár hete – a sírásának köszönhetően – megmenekült egy autóban hagyott baba, viszont sajnos nem telik el úgy nyár, hogy ne hallanánk hasonló, de halálos kimenettel végződő történetről. Ezt elégelte most meg a Walmart: a cég úgy döntött, piacra dob egy olyan gyerekülést, ami jelez, ha a kicsit az autóban felejtik – olvasható a Yahoo oldalán.

Fotó: Walmart

Az ülés 150 dollárba (42 ezer forintba) kerül a cég honlapján, az érdekessége pedig az, hogy wifin keresztül jelez, ha az autót leállítják, de nem oldják ki utána a rajta található biztonsági övet. Ha ezt megteszik, akkor a minisziréna is kikapcsol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem lesz rémálom a baráti családok nyaralása!

Puskás Pálma 2015. július 27., hétfő 22:00

Baráti társasággal együtt nyaralni általában vidám és hangulatos, legyen szó akár külföldről, akár egy-egy tóparti hétvégéről. A baráti körben egy idő után egyre több gyerek születik, és a baráti nyaralások idővel kis- és nagygyerekes családok közös nyaralásává változhatnak.

Ez nem biztos, hogy mindig zökkenőmentes: hat húszéves fiatal még viszonylag konfliktusmentesen tud eltölteni egy hetet a Balatonnál, de mindez házastársakkal és különböző korú gyermekekkel megspékelve húsz-huszonöt fős, korban a nulla és a negyvenéves kor között nagy szórást mutató társasággá változik. Ennek megfelelően még a legtoleránsabb körben is felmerülhetnek olyan nehézségek, amik akár bosszúsággá, vitává fajulva beárnyékolhatják a gondtalan perceket.

Részben saját élményeink alapján összeszedtünk néhány tanácsot, mire érdemes figyelni, ha tényleg szeretnénk viszonylagos békében kikapcsolódni, és a baráti-családi nyaralás végeztével is barátok akarunk maradni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csinál a vécén elnyújtózó modellcsaj? Kakil, nyilván

Dívány 2015. július 27., hétfő 15:41

Yolanda Dominguez Niños vs. Moda című projektje keretében 8 éves gyerekeket kérdezett arról, hogy mit látnak ők a nagy divatmárkák plakátjain. A gyerekek nyilván nem ruhákat láttak, hanem embereket. Embereket fura helyzetekben. A Loewe földön ülő, arcát eltakaró modellcsajának például elsősegélycsomagot adtak volna, hogy meggyógyuljon, a Miu Miu modelljéről azt gondolták, hogy elcsúszott a frissen felmosott padlón vécére menet, a Pepe jeans plakátjával pedig - ahol két pasi pakol egy kukába egy nevető csajt - egyáltalán nem tudtak mit kezdeni. Miért nevet a nő? Mit csinálnak a férfiak? Vajon segítenek neki, vagy bántják? És mi történhetett a Vogue utcán kifacsart testtel heverő modelljeivel? Nyilván átment rajtuk egy teherautó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Piercinget akar a gyerek! Engedjem?

Puskás Pálma 2015. július 26., vasárnap 17:42

Barátnőm lánya köldökpiercinget akar. Úgy különben rendes lány, jól tanul, nem iszik, nem drogozik. Tizenhat éves lesz, a piercinget a szülinapjára szeretné. A családban áll a bál: anya engedné, apa tiltja, a nagyszülők ájuldoznak. Ami a lányt illeti, ő leginkább csodálkozik az egészen, hiszen a fél osztálynak van piercingje, és ő még csak nem is az orrába vagy a szemöldökébe szeretné. Könnyebb megszabadulni tőle, mint a tetoválástól, és nem olyan feltűnő, mint a fültágító. Akkor mégis, mi a probléma?

Veszélyek, mellékhatások

A Mayo Klinika szakemberei összeszedték, melyek azok a kérdések, amiket érdemes átgondolni, illetve átbeszélni a téma kapcsán: vagyis ha már volt olyan jó fej a gyerek, hogy megosztotta velünk a testékszerezéssel kapcsolatos terveit, akkor az alábbi témákat érdemes felvetni neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesen is együnk halat, de milyet?

Puskás Pálma 2015. július 26., vasárnap 15:50

A várandósság során sokféle életmódbeli megszorítást, kényelmetlenséget kell elviselnünk, ugyanakkor sokan ebben az időszakban szerencsére kiemelten odafigyelnek saját egészségükre. A terhesség alatt fogyasztható, kifejezetten ajánlott, illetve tiltott ételek listája hosszú és folyamatosan változik, ráadásul valószínűleg ellentmondó információkkal is találkozunk.

Az egyik nehezen értelmezhető ajánlás a várandósság alatti halfogyasztás: míg a nagymamám szerint sok halat kell enni, addig a védőnőnk hallani sem akar róla, sőt, kifejezetten ellenzi. Végül is akkor ehet az ember terhesen is sült hekket a strandon, vagy inkább jobban teszi, ha ki sem megy a strandra? Érdemes inkább halolaj-kapszulát szedni, vagy nyugodtan tömhetjük magunkat cápasztékkel? Utánanéztünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szuper gyerekes programok esős balatoni napokra

Primilla 2015. július 26., vasárnap 09:43

Elég nagy szerencse kell ahhoz, hogy egy kiadós balatoni nyaralás során végig strandidőt fogjunk ki, de akkor sincs baj, ha csak 25 fok van, mert a fürdőzésen kívül is lehet programot találni bőven. A gondok akkor kezdődnek, amikor az eső is elered,  így ugyanis a szabadtéri programoknak lőttek.

A felnőttek persze még simán ellennének a szobában egy könyvvel, de a gyerekek már a nyaralásnak gondolatától is felpörögnek, az ő szemüket nem szúrhatjuk ki azzal, hogy a kezükbe nyomjuk az Alkonyat összest. Legalább egy tabletre lenne szükség, hogy lenyugodjanak, de mivel ez elég nyomorúságos megoldás a fürdéshez képest, és különben sem azért jöttünk nyaralni, hogy ugyanazt csinálják, amit otthon, íme, mutatunk néhány lehetőséget, ami esőben is működik a Balatonnál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Béreljen homokvárat építő inast a nyaraláshoz!

Menő/Ciki

aa 2015. július 25., szombat 13:33

Ha túl sok a pénz, és már nincs ötletük, mire költhetnének még a családi vakáción, akkor jó hírünk van.

Nem mindennapi szolgáltatással bővítette kínálatát az Oliver's Travel néven ismert luxus utazási iroda, melynek élelmes vezetői egy homokozásban képzett „építészt” és animátort ajánlanak a tehetős családok gyermekeinek szórakoztatására. – számol be a dailymail.co.uk a naponta 500 fontba (kb.218.890 forint) fájó szolgáltatásról, amit vélhetően csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Sőt, valószínűleg többen vannak olyanok is, akik ennek az összegnek a töredékéből hozzák ki a nyaralásukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
424 szavazat 590 szavazat

Ön szabadságon van, vagy csak utazik? Útikalauz szülőknek

Primilla 2015. július 25., szombat 12:11

Nos, összeállt a családi szabadság programja. Remek hír. De biztos benne, hogy valóban szabadságról van szó? Álljunk csak meg egy pillanatra, és gondolkozzunk el egy kicsit ezen. A szabadság legjobban egy olyan időszakként írható körül, amely a lehető legtávolabb áll a munkától/megszokástól, a mindennapi mókuskerékkel járó frusztrációtól, a célja pedig a pihenés és a szórakozás.

Igazán senkit sem szeretnénk lehangolni, de akinek gyereke van (és a gyerek vele van), gyakorlatilag semmi esélye arra, hogy szabadságra menjen. Helyette valami olyasmire megy, amit jobb, ha… utazásnak hívunk inkább. A Hufftington Post cikkében levezeti, hogy miért.

Tudják, az utazás az, amikor egyszerűen elmegyünk valahová. Az utazással végül is a világon semmi baj nincs – sőt, bőven szerezhetünk ilyenkor a családi összetartozást erősítő élményeket, közös emlékeket – de ezt soha, soha ne tévesszük össze a szabadsággal! Ha mégis összetévesztenénk, az könnyen a megbánás és a hitvesünkben való csalódás váratlan érzéséhez vezethet – holott valószínűleg ő is éppen annyira össze van zavarodva, és ugyanúgy átverve érzi magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem úri huncutság a bébiszitter!

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 25., szombat 08:13

Van, aki idegenkedik attól, hogy bébiszittert (ha úgy tetszik: gyermekvigyázót) fogadjon, van, aki el sem tudná képzelni az életét nélküle. Tapadnak bizonyos előítéletek ehhez a műfajhoz, sokan pedig azért nem veszik igénybe, mert eszükbe sem jut, milyen előnyei lehetnek.

Természetesen nem az lenne a célravezető, ha a nagyszülőket, nagynéniket, nagybácsikat hanyagolva mindenki csak „hivatásos” gyermekvigyázóra hagyná a gyerekét, de bizonyos dolgok akár könnyebbek is lehetnek valakivel, aki nem családtag, és nem szívességből vigyáz a csemetére.

Az előnyök egyike, hogy szabadabban lehet vele időpontot egyeztetni: nem kínlódik az ember, hogy illetlenség-e már megint megkérni, nem baj-e, ha késői órán érnek haza. Az ember szabadon kereshet olyan segítséget, akivel passzolnak az igényei.

Sok esetben könnyebb egyeztetni vele bizonyos, a gyerekre vonatkozó szabályokat, mert lehet, hogy a nagymama meggyőződése, hogy nincs gyerekkor mindennapi édesség nélkül, és a szülők kérése ellenére is megveszi a vattacukrot, vagy retteg a megfázástól, és még egy pulcsit ráad, ha kell, ha nem. A babysitter valószínűleg rugalmasabb, akár könnyebben elfogadja a család rigolyáit, hiszen nincs annyira involválódva, nem érdekelt benne személyesen, hogyan nevelik a gyereket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felvették a gyereket az egyetemre? Nézze meg!

Primilla 2015. július 24., péntek 09:58

Csütörtök este meghúzták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, vagyis mostantól mindenki megnézheti, hogy elég lett-e a pontja oda, ahová jelentkezett. A felvételizők az őket érintő konkrét ponthatárokat a felvi.hu és az oktatas.hu oldalon nézhetik meg, de mobil appot is készítettek andoidosoknak, itt van

Idén több mint 105 ezren jelentkeztek egyetemre, főiskolára, közülük 69 ezren első helyen alapképzést jelöltek meg. Osztatlan mesterképzésre mintegy tízezren, felsőoktatási szakképzésre pedig ötezren jelentkeztek.

Azt, hogy hol húzzák meg az intézmények azt a bizonyos ponthatárt, az adott szakon rendelkezésre álló férőhelyek számától és a jelentkezők pontszámától függ.  Vagyis minél többen jelentkeztek magas pontszámmal egy adott helyre, annál magasabb lett ott végül a ponthatár. 

Az Oktatási Hivatal augusztus 5-ig értesít e-mailben minden jelentkezőt, hogy az e-felvételiből letöltheti az úgynevezett „besorolási döntését”, amiből kiderül, hogy a megjelölt képzések közül hol érte el a szükséges ponthatárt – vagyis hová vették fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tanulja a kölyök, ha külföldön akar állást!

etelka 2015. július 23., csütörtök 17:49

Közhely vagy sem, de az fix, hogy fogy a magyar, aki teheti elhúz Ausztriába, Németországba és Angliába. A KSH áprilisban készült felmérése szerint az elmúlt 3 évben 46 százalékkal nőtt a külföldre költöző magyarok száma, ami évente, körülbelül 31,5 ezer kivándorlót jelent, vagyis olyan embert, aki egy évnél tovább szándékozik külföldön maradni.

A KSH által kiadott Demográfiai portré 2015 becslése szerint, pedig 2060-ra közel 2 millió fővel lesz kevesebb Magyarország népessége. A felmérésben nem szerepelnek azonban az ingázók, és az a megközelítőleg félmillió ember sem, akik már huzamosabb ideje külföldön tengeti napjait.  A Max-Service munkaerő közvetítő iroda segítségével készített felmérésből kiderül, mely szakmákra pályázhatnak jó eséllyel a kivándorló magyarok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy nyári anyakihívás: a gyereketetés

Primilla 2015. július 23., csütörtök 08:25

A hosszú nyár minden szempontból számtalan izgalmat tartogat, de egyszer csak elérkezik az idő, amikor véget érnek a táborok, és nem is utazunk éppen sehová. Akkor pedig elkezdődik a nagy otthonlevés ideje. Boldogok azok az anyukák, akik meg tudják oldani, hogy ilyenkor ne kelljen bejárni a munkahelyükre – gondolnánk, de nem lenne igazunk. Mert ezeknek a heteknek a legfőbb programja az anyák számára nem a gyerekek felé fordulás, az év közben prolongálódott nevelési ügyek bepótlása, vagy az önfeledt játék – hanem az etetés.

A gyerekek gyakorlatilag egész nap esznek. Ez sajnos mennyiségileg is igen fájdalmas tud lenni, ugyanis ezt az ételt valakinek haza kell szállítania. Ha év közben panaszkodtunk, hogy milyen nehéz a karton tejeket és kilószámra vásárolt fagyasztott zöldségeket mozgatni, akkor most ugyanennek a többszörösével kell megbirkózni, nem is beszélve a magában is minimum ötkilós dinnyéről és a többi gyümölcsről.

Ez az első pont, amikor az ember némi nosztalgiával kezd gondolni a közétkeztetésre. De azért ilyen könnyen nem adja meg magát, hanem bebizonyítja, hogy ő maga mennyivel jobb, finomabb, minőségibb ételeket tud az asztalra tenni, mint a profik. Reggelire tükörtojás, ciabatta, lecsó, ebédre minimum szilvás gombóc, vacsorára pedig nyilván palacsinta dukál, hogy a kisétkezéseket már ne is soroljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy has valójában a szülés után

Edicsek 2015. július 22., szerda 18:54

Katalin herecgné vagy hollywoodi hírességek nagyjából két nappal vagy egy héttel a szülésük után jelennek meg úgy a nyilvánosság előtt, hogy jobban néznek ki, és vékonyabbak, mint valaha. Ettől a legtöbb nő, aki nem tud hasonló csodás átalakulást felmutatni, joggal érezheti úgy, hogy valamit nagyon rosszul csinál.

Egy blogger anyuka viszont megmutatta, hogy milyen egy hétköznapi test a szülés utáni első hónapokban. A hétköznapi persze nem létezik, nekünk is vannak olyan barátaink, akik szerencsés génjeiknek köszönhetően már az öthetes gyereket is lapos, feszes hassal tologatják, mások a fejük tetejére állhatnak, és akkor is ráncos, striás vagy kicsit lógós marad a hasuk, szülés után évekkel is. Mindez persze múlik az életmódon is, de a szerencse és a génlottó szerepe sem elhanyagolható. 

"Pontosan emlékszem a terheskönyvemnek arra a fejezetére, ami azt taglalta, hogy jobb előre felkészülni, hogy szülés után az ember nem fog azonnal úgy festeni, mint előtte. 'Szuper érzés hat hónapos terhesnek kinézni, amikor az ember a terhesség hatodik hónapjában van. De mit keres rajtam egy hat hónapos has, amikor már megszületett a gyerek?' - valami ilyesmi felütéssel kezdték. Utólag is nagyon hálás vagyok a szerzőpárosnak, hogy felkészítettek arra, hogy egy püffedt, szottyadt lufival kell majd együttélnem egy darabig." - emlékezett vissza egyik kolleganőnk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes babaruhákra, lábdeformáló babacipőkre csaptak le

Edicsek 2015. július 21., kedd 19:11

34 féle ruhadarabból 29 bukott meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumi vizsgálatán, amelyen a gyerekruhák mellett cipőket is vizsgáltak, országszerte több száz ruhadarabot ellenőriztek. A Mechanikai és Villamos laboratórium tesztjén megbukott a mintavételezett termékek 86,3 százaléka.

A legtöbb probléma a könnyen leváló díszekkel, strasszokkal volt, de olyan cipőket is találtak a szakemberek, amelyek a nem megfelelő kialakítás miatt károsak lehetnek az egészségre, deformálhatják a gyerekek lábát. Az NFH közleménye beszámol arról is, hogy a Távol-Keletről érkező ruhadarabok mellett idén újdonság, hogy Törökországban gyártott termékek is akadtak fenn a vizsgálatokon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon tábort a gyereknek

Primilla 2015. július 21., kedd 14:15

A gyerek táborozási hajlandósága hosszú évekre meghatározhatja a család nyarait. Ami azt jelenti, hogy ha véletlenül elszúrjuk a táborválasztást, és a gyereknek egy életre elmegy a kedve az egésztől, akkor bajban vagyunk, fizethetjük a bébiszittert hetekre, vagy szülhetünk neki egy nagymamát (a legtöbb családban a kettőre nagyjából ugyanakkora az esély: semmi).

Habár azt már számszerűen bebizonyítottuk, hogy a tárboroztatás sem a tökéletes megoldás a nyári gyerekfelügyeletre, kár lenne lebecsülni azt a pár hetet, amit mégis megold. Ráadásul a 11 hetes nyári szünet során bármikor előfordulhat, hogy valami nem úgy alakul, ahogy gondoltuk, és hirtelen kell elfoglaltságot találni a gyereknek. Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legdurvább, amit szülésznő hallott a szülőszobán

Divany.hu 2015. július 21., kedd 09:10

Shelly Lopez Gray szülésznő most a Huffington post egy blogbejegyzésében osztotta meg a legdurvább beszólásokat, amiket valaha hallott a szülőszobán. Sok ismerős lehet önöknek is, íme:

Varrja egy öltéssel szűkebbre!

– szólt oda apuka a szülés végeztével az orvosnak, de volt, amikor a humoros doktor ajánlotta fel a friss apukának ezt az opciót. A szakállas poénra való beszólást egyetlen esetben nem bírta ki a szülésznő, akkor megkérdezte, hogy pontosan milyen szűkre kívánja az apuka. 

Ha bekatétereznek akkor is ki fog tudni jönni a bébi? 

– a szülésznőben felmerült a kérdés, hogy ő-e az egyetlen nő a földön, aki már megismerkedett a saját testével, mint ahogy az is, hogy ő volt-e az egyetlen, aki figyelt biológia órán. "Három lyukad is van ott lent!" - üzeni a biológiaórákat átalvóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a tinilányok iskolai HPV oltásának eredménye

Primilla 2015. július 20., hétfő 21:05

Tavaly először ingyenesen kaphattak HPV elleni védőoltást a hetedik osztályos lányok. Az oltás a humán papillomavírus-fertőzés azon két típusa ellen nyújt védettséget, amely a méhnyakrákok mintegy 70 százalékát okozza.

Magyarországon évente 1000-1200 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, és mintegy 500 nő hal meg minden évben ebben a betegségben. Holott a betegség 8-10 év alatt alakul ki, vagyis a védőoltással és 2-3 évenkénti szűréssel teljes mértékben megelőzhető lenne a halálozás.

Az oltás nem volt kötelező, vagyis a lányok szülei eldönthették, hogy kérik-e, vagy sem, végül 35 ezer 12. életévét betöltött lányt oltottak be. Ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, az oltást 6 hónap múlva meg kell ismételni, így összesen 70 ezer esetet tudott megfigyelni az ÁNTSZ.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyük komolyan: a gyerek egy másik világ!

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 20., hétfő 13:23

Sokan számolnak be arról, hogy nem így képzelték. Úgy gondolták, ha gyerekük lesz, az otthonuk a jókedv és nyugalom szigete lesz, ehelyett azonban állandó a feszültség és minden órában van kiabálás. Hogy miért? Mert másfél óra bénázás elindulni valahova, oha otthon lehetett volna enni, pisilni (a szülő erre fel is hívta a figyelmet), a gyerek persze öt perccel az indulás után érzi mindkettő azonnali szükségét, éppen a liftben olyan fáradt mindig, hogy muszáj leülni a mocskos földre, hiába kéri, könyörög a szülő, ne tegye, majd kiabál, fenyegetőzik, felrángatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az apaság nem mond ellen a férfiszerepnek, sőt

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 19., vasárnap 14:49

Érdekes, hogy míg az anyaságot az egyik legfőbb női szerepnek tartják, az apákra néha úgy reagál a környezet, mintha a gyerekkel való foglalkozás, vele való bensőséges kapcsolat ellentmondana a férfi szerepüknek. Ez probléma, mert így az a férfi, aki szeretne komolyan részt venni a gyerek körüli teendőkben, úgy érezheti, valamiről le kell mondania hozzá. Ha nem is a férfiasságról, mert azért az ennél sokrétűbb, de legalábbis valamiféle macsóságról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: Melyik rajzfilmből idéztünk?

Divany.hu 2015. július 19., vasárnap 11:14

Tíz klasszikust idéztünk, és arra vagyunk kíváncsiak, egy bölcs gondolatból vagy egy szállóigévé vált mondatból felismeri-e, hogy melyik rajzfilmből valók. Ha végzett, csináltassa meg a gyerekkel is a kvízt, és írja meg nekünk, ki volt az ügyesebb! Önnek is van kedvenc rajzfilmes idézete? Ossza meg a többi olvasóval kommentben! 

tk3s 20010422 clg g90 735
Fotó: Dream Works
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha engedik, az anya is el tudja látni a koraszülött kisbabáját

Primilla 2015. július 19., vasárnap 09:33

Akinek volt koraszülött gyermeke, az tudja, hogy milyen tehetetlen és kiszolgáltatott érzés tétlenül nézni, amint a kisbabájával már megint csinálnak „valamit” az orvosok, ápolók, ő pedig a gyermeke közelébe sem mehet. Ezen szeretne változtatni az a képzési program, ami jelenleg a Honvéd kórházban folyik, és amire a TASZ hívta fel a figyelmet a Gyerekkel vagyok című kampányában.

A Szülőkkel szoros együttműködésben elnevezésű, Finnországból indult program lényege, hogy elsősorban a koraszülött intenzív, de más gyermekkórházi osztályokon is bevonják a szülőket a gyermekük gondozásába. Pontosabban a szakemberek megfigyelőként segítik, támogatják a szülőket abban, hogy maguk lássák el a koraszülött kisbabájukat. Az ehhez szükséges képességeket a szakemberek, orvosok, nővérek, gyógypedagógusok egy képzés során szerzik meg. Ez a hozzáállás egyébként Finnországban mára nemzeti programmá nőtte ki magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Műköröm terhesen, pedikűr babáknak - szabad?

Puskás Pálma 2015. július 17., péntek 20:21

Nyáron általában nagyobb gondot fordítunk a lábápolásra, pedikűrre, és a körömlakkok és műkörmök színskálája is kiszélesedik. De mi a helyzet, ha várandósak vagyunk? Mehetünk-e talpmasszázsra? Lehet-e műkörmünk? És mi értelme van pedikűröshöz vinni a 8 hónapos csecsemőt? Hídvégi Otília pedikűrös-manikűrössel a terhesség és szülés körüli körömszépítésről, felnőtt és gyermekkori lábgondokról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés