SZÜLŐSÉG

Ezt tanítsa meg a kölyöknek, mielőtt bringázni indul

Primilla 2015. július 13., hétfő 15:08

Nyáron a kölykök egyenesen kirajzanak otthonról, és még a lustábbak is bringára kapnak. Ami nagyon helyes, mert mikor máskor induljanak felfedező útra, mint a szünidőben, amikor éppen ráérnek? Legalább addig sem unatkoznak, vagy a számítógép előtt punnyadnak. A közlekedés azonban veszélyes üzem, azt is tudjuk már, hogy a legtöbb baleset nyáron éri a gyerekeket. A legveszélyeztetettebb pont az a 10-14 éves korosztály, amelynek a tagjai már kíváncsiak és bátrak, de tapasztalatot és rutint még nem igazán gyűjtöttek. 

shutterstock 88297123
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tegyünk, ha kiderül, hogy meleg a gyerek?

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 12., vasárnap 19:35

A legtöbb szülőnek meg sem fordul a fejében, hogy a gyereke talán a saját neméhez vonzódik. A kultúránkra jellemző, hogy ellentétes információ (vagy pletyka) hiányában abból indulunk ki, a férfiak a nőkhöz, a nők a férfiakhoz vonzódnak. Az óvodás kisfiút azzal ugratjuk, van-e helyes lány a csoportban, ha nagyobb lesz, azt kérdezzük, van-e már barátnője. Így aztán, ha valaki észreveszi, hogy a vele azonos neműekhez vonzódik, azt fogja megélni, hogy egy általános elvárással megy szembe. Ez akkor is igaz, ha konkrétan senki sem mondta neki, hogy heteroszexuálisnak kell lennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erőszak oké, a szoptatás nem?

mzd 2015. július 12., vasárnap 13:27

A Virginiából származó, de ma már Németországban élő Erin White-ról két dolgot kell tudni: az egyik az, hogy babafotósként dolgozik, a másik pedig az, hogy a szoptatás elfogadásáért és népszerűsítéséért harcol. Éppen ezért készítette el Women in the Wild (Nők a vadonban) című sorozatát is, amelyben a gyermeküket szoptató anyák fotói mellett a témáról alkotott véleményük is olvasható – olvasható a DesignTaxi oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így reagál a bírságra a tilosban parkoló hároméves

Becca 2015. július 11., szombat 08:51

A kanadai Declan Tramley tűzpiros, műanyag motorját a tilosban, egy kompkikötőnél parkolta le, és az éppen járőröző Shawn Currie azonnal meg is írta a büntetőcédulát. Persze, csak viccből és nem annyira spontán módon, hanem a kisfiú apukájának kérésére, aki korábban elárulta neki, hogy gyermeke mennyire szereti a rendőröket. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a hároméves  Declan Tramley hogyan reagált erre a csínyre. Nyilván úgy, ahogyan mi is tennénk egy ilyen helyzetben (a káromkodáson kívül természetesen). A cuki pillanatatot Declan Tramley apukája kapta le, a halifaxi Regionális Rendőrkapitányság pedig posztolta a remekművet. A fotó alig több mint 20000 lájkot és közel 6000 megosztást eredményezett. És még egy cuki adalék: az édesanya szerint fia még az ágyba is magával akarta vinni a cédulát, annyira a szívéhez nőtt. 

„Ne feledje, nem parkolhat motorkerékpárjával a kompkikötőben. Tegnap fogtuk ezt a könyörtelen motorost.”

A kisfiú anyukája elmesélte: a gyerek elképesztő módon büszke az álbüntetésre - abszolút megértjük, mi is bármikor lecserélnénk erre egy igazit - és tulajdonképpen nem pontosan érti, hogy mire is jó ez az egész, de mindenkinek mondogatja, hogy kapott egy büntetést.

Bárcsak mi is ilyen boldogok lennénk, amikor egy helyes kis bírság landol a járművön.

Etesse kefirrel a szorongó tinit!

Puskás Pálma 2015. július 10., péntek 18:29

A szociális fóbia alaposan megkeserítheti az ember életét, és ez különösen igaz a tinédzserekre. A tünetek kezelésre eddig az egyéni vagy csoportos pszichoterápiát, illetve súlyos esetekben a gyógyszeres kezelést tartották alkalmasnak a szakemberek. Egy friss kutatás szerint azonban egyes étrendi változtatások is javíthatnak a kóros félénkség tünetein.

Mi a szociális fóbia?

A szociális fóbia nem csupán szimpla félénkséget jelöl: a definíció szerint tartós félelem van jelen a legtöbb olyan helyzettől, ahol a személy más emberke figyelmének van kitéve, és ez a félelem jelentősen megkeseríti az illető életét. A gyerekek esetében csak akkor beszélünk szociális fóbiáról, ha a kölyök nem csak a felnőttek, hanem más gyerekek társaságában is ugyanúgy fél. A diagnózis pontos kritériumai között szerepel az is, hogy a fent említett helyzetekben a tünetek szinte mindig jelentkeznek és ezért az illető lehetőleg kerüli, hogy emberek közé vagy a figyelem középpontjába kerüljön, és hogy mindez legalább fél évig fennáll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Babakocsis futás: szuper a babának, anyának és apának is

Puskás Pálma 2015. július 10., péntek 14:00

A szülést követő első pár hét többnyire nem a mozgásról szól, de eljön az az időpont, amikor már jó lenne egy kicsit sportolni. A rendszeres mozgás nem csak az alakunknak és testünk egészségének tesz jót, de a szülés utáni depresszió kockázatát is jelentősen csökkenti. De mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk kire hagyni a babát, vagy éppen nem szeretjük a zsúfolt edzőtermeket? Esetleg szívesen sportolnánk vidám társaságban, sőt utána még egy fagyit is megennénk? Nyári Fruzsinával, a Fuss Babakocsival Egyesület alapítójával a babakocsis sportokról és az ehhez kapcsolódó közösségi életről beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érti ön, mit vaker a kölyök?

Dívány 2015. július 9., csütörtök 19:34

Bár én képtelen vagyok használni a fiatalok szlengjét (és ez már húsz év felett is roppant kínos), azért lássuk be, érdemes megtanulni a mai menő, divatos kifejezések jelentését, ha érteni akarjuk, miről beszél a gyerek. Ismerős kamaszok és gyakorló anyák segítségével összegyűjtöttem párat, lássuk, hogy megfelelő szövegkörnyezetbe rakva ön tudja-e, miről van szó!

shutterstock 225453658
Távolról sincs vége, olvasson még »

Átmeneti meddőséget okozhatnak a fájdalomcsillapítók

Puskás Pálma 2015. július 9., csütörtök 18:45

Rengeteg dolog okozhat meddőséget, fogantatási nehézségeket mind nők, mind férfiak esetében. Nemrégiben egy új kockázati tényezőt azonosított a tudomány, ezek pedig a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek. A nemszteroid gyulladásgátlók csoportjába receptköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek is tartoznak, amelyeket fejfájás, migrén, ízületi fájdalmak, de nátha, megfázás esetén is szedni szoktunk. Egy új kutatás szerint azonban ezek gátolják a peteérést és csökkentik a progeszteronszintet, ezáltal lényegesen rontják a fogamzóképességet.

shutterstock 163947053
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden babából lehet szuperhős!

Divany.hu 2015. július 9., csütörtök 14:52

Egy ausztrál blogger anyuka, Rebecca Millar teljesen kiborult, amikor azzal szembesült, hogy három éves kislányának csak 80 ausztrál dollár (17 ezer forint) körüli áron talál babát a Bosszúállók című rajzfilmből - adta hírül a Daily Dot. Millar ezért úgy döntött, hogy nem foglalkozik a Marvel babáival, hiszen nagyon gyakran a cég nem is dob piacra a női hősöket, vagy csak limitált példányszámban. 

Fogott hát néhány olcsó játékot, és átfestette őket úgy, hogy most már bátran lehet őket Bosszúállók babának nevezni. Millar lánya nagy Fekete Özvegy rajongó, ezért aztán őt készítette el neki a blogger, és a lépéseket természetesen meg is osztotta a világgal. Valamivel később vette észre, hogy rengetegen rebloggolták a GirlsLikeMarvelToo hashtaggel, ezért úgy döntött, hogy nem hagy fel jó szokásával, és elkészíti a többi szuperhőst is. 

The making of Batwoman

Posted by Geek Grrls Dolls on Wednesday, July 1, 2015

Fogyókúrázni akar a gyerekem, mit tegyek?

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 8., szerda 20:19

Mintha egyre korábbra tolódna az életkor, mikor a gyerekek, különösen a lányok fejében megfordul a gondolat: „Kövér vagyok, le kell fogynom!” Néha annyira alaptalan ez a meglátás, és olyan elszántak a fiatalok, hogy komoly fejtörést okoznak a szülőknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pampers lassított kakálókkal sokkol

Dívány 2015. július 8., szerda 13:03

Minden szülő ismeri azt a megkönnyebbült és örömteli pillanatot babája arcán, ami az ürítésnek, azaz a pelenkacserének az egyértelmű jele. Gyakran rotyogó hang is párosul az önelégült arckifejezéshez, és ez utóbbit használta ki és turbózta fel a Pampers. A pelenkagyártó sosem csinált rossz reklámokat, bennünk örökre megmarad az a darab, amikor a kisfiú megijed az állatkertben a majomtól apukája nyakában. Talán az volt az első olyan reklám, ami nagyon komolyan ráment a pillanatra, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára, hiszen egy beszélni még nem tudó gyerek arckifejezése mindennél kifejezőbb és imádnivalóbb.

Még a Daily Mail is bemutatta azt a 75 másodperces reklámot, amiben tíz bébi teszi éppen a dolgát némi lassító effekttel, hogy tényleg a legtöbbet hozzák ki a pillanatból. Mindezt megspékelték Strauss Imígyen szóla Zarathusra című zeneművével (amit nem mellesleg már használtak Kubrick 2001 Űrodüsszeiájában is), különös hangulatot csempészve ezzel a videónak, amit a bemutatása óta már több mint félmilliószor néztek meg. 

5 ok, hogy miért ne féltse a gyerekét a közösségi médiától

Primilla 2015. július 7., kedd 17:54

Úgy tűnik, nem telik el nap, hogy ne érkezne hír tinédzserek netes (szexuális) zaklatásáról, sőt itt van már az új ok is a szenvedésre: a félelem, hogy kimaradnak valamiből. (Ez utóbbinak már neve is van: fear of missing out, vagyis FOMO.) A veszélyek ugyan valósak, ám ezekről az alkalmazásokról, közösségi oldalakról egészen másképp gondolkoznak a fiatalok, és másképp is használják azokat, mint a szüleik korosztálya. Márpedig ha kölykök milliói használják ezeket a programokat, és csak elenyésző részük nem, akkor mégsem lehetnek csak és kizárólag rosszak, nem?

A Yahoo Parenting friss kutatásokra hivatkozva összeszedett öt dolgot, méghozzá kimondottan jó dolgokat, amik akkor történnek a gyerekkel, ha csatlakoznak, megosztanak, vagy online tanulnak. A szülők pedig úgy lehetnek a gyerekük segítségére, hogy egyszerűen elfogadják, a közösségi média fontos a kölyöknek, és támogatják őt abban, hogy megtalálja, hogyan tudja az egészből azt kihozni, ami értékes számára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szoptatás utáni depresszió - ilyen is van

Puskás Pálma 2015. július 7., kedd 16:02

Az anyává válás számtalan nehéz időszakkal jár, és ezek egy részét az embert próbáló élethelyzetek mellett még hormonrendszerünk hangulatbefolyásoló hatása is súlyosbíthatja. A terhesség egyes szakaszaiban gyors és meglepő hangulatváltozásaink lehetnek, szülést követően pedig a szülés utáni depresszió veszélye állhat fenn. Keveset beszélünk arról, hogy a hangulatunkat a szoptatás is befolyásolja. A szülés utáni depressziót például a termelődő oxitocin miatt valamelyest kivédi, de az elválasztódást követően sok anya ismét a hangulatzavar tüneteit tapasztalhatja magán.

A szoptatás abbahagyásával kapcsolatos depresszió a védőnők előtt régóta ismert, mégis kevés figyelmet kap a dolog. Ugyanakkor nem árt tudnunk róla, hiszen megmagyarázhatja, miért érezzük magunkat minden látható ok nélkül rosszul, tehetünk ellene, és egyben megnyugodhatunk abban, hogy mindez normális és átmeneti.

shutterstock 247174633
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: tudja követni a kamasz zenei ízlését?

Divany.hu 2015. július 6., hétfő 19:32

Bevallom őszintén, harmic felett kitettem a megtelt táblát, és nem voltam hajlandó az aktuális slágereket magamévá tenni. Maradt a Nirvana, a Metallica és a jó öreg AC/DC a kedvenc, és mostanra már nem győzöm követni, kitől is mit hallgatnak a srácaim.

Nemrégiben viszont egy-egy listát tettek az asztalomra azzal a kéréssel, hogy keressem meg és írjam ki nekik a felsorolt számokat, így akaratlanul is szembesülnöm kellett a mai fiatalok zenei ízlésével. Az alábbi dalokból kiképzés nélkül nekem mindössze egyet sikerült beazonosítanom, lássuk, olvasóink hogyan oldják meg az ennek kapcsán összeállított kvízjátékunkat! 

shutterstock 226539883

Megadtuk a szám címét, még bele is hallgathat, utána pedig találja ki az előadó nevét! Igazán kemény arcok (és fülhallgató nélkül munkahelyről netezők) anélkül is találgathatnak, hogy meghallgatnák a bejátszásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mentsd fel magad az idomítás terhe alól!

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 6., hétfő 15:22

A szülők vállát nyomja a felelősség, hogy rendes embert kell faragniuk gyerekükből. Ezért a legtöbb anya és apa számára nemcsak arról szólnak a mindennapok, hogy ott és akkor megfelelően megoldódjanak a problémák, és jól érezze magát a család, hanem szemük előtt lebeg a cél: rendes, dolgos, becsületes, kedves, okos, szép, őszinte, hiper-szuper embert kell faragniuk ebből a babából, kisgyerekből.

Aztán rendre kiderül, hogy faragni nem is olyan könnyű, a gyerek egyáltalán nem úgy reagál, mint ahogy logikus lenne, és bár lehet, hogy végül egész remek ember lesz belőle, de akkor sem feltétlenül a szülők által megtervezetteket követve. Nem úgy, nem akkor, és nem annak hatására.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legtöbben még mindig botot dugnának az epilepsziás szájába

Puskás Pálma 2015. július 5., vasárnap 21:37

A gyermekkori és kamaszkori epilepsziák körülbelül minden századik gyereket érintenek hazánkban. Az epilepsziával élő gyerekek-kamaszok életét nem csak a betegség keseríti meg, mi több, gyógyszerrel jelentős részük rohammentessé tehető. A gyógyszer azonban nem véd a kiközösítés, a stigmák ellen, amelyek nagy részben a környezet tájékozatlanságából adódnak.

Az epilepsziával élő kamasz olyan nehézségekkel is szembenézhet, amelyek társait nem érintik - például nem úszhat be egyedül a Balatonba, és ha az rohamot provokál, akkor nem videójátékozhat és a stroboszkópot is kerülnie kell. A betegség egyes esetekben a továbbtanulást is befolyásolhatja, habár a közhiedelemmel ellentétben viszonylag kevés az olyan szakma, amelyet egy jól kezelt epilepsziás ne űzhetne.

Epilepsziás gyerekekről és felnőttekről, továbbtanulásról, stigmáról, Lila Napról és az elsősegélynyújtás szabályairól beszélgettünk Novoszáth Hannával, a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány önkéntesével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön szívesebben menne rákszűrésre a védőnőhöz?

LS , Primilla 2015. július 5., vasárnap 19:53

Magyarország nagyon rossz helyen áll abban a statisztikában, mely azt mutatja meg, hogy évente hányan halnak meg méhnyakrákban, és milyen a szűrési hajlandóság a nők közt. Hiába folyik a csapból is,hogy háromévente ajánlott elmenni az orvoshoz, hogy kenetet vegyen a méhszájról, és megnézzék, van-e bármilyen gond, és ha igen, akkor lépjenek az ügyben.

Ennek ellenére a 2003-ban elindult szűrőprogramon kevesebben vesznek részt, mint kéne, ezért is indítottak el egy projektet, melynek keretében már nem csak a nőgyógyászok, hanem a védőnők is végezhetnek méhnyakszűrést. A programban jelenleg nagyjából 344 védőnő veszt részt, és 534 településen elérhető, de ez a szám folyamatosan nő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt nem akarja látni a gyereke telefonján

mzd 2015. július 4., szombat 12:46

Vannak olyan dolgok, amikről nem szívesen találnánk fotókat a gyerek telefonján: bár a képzeletbeli dobogón biztos helyet kapnának a barátnő meztelen képei, ha megnézi a lenti galériát, még valamit felírhat a hárompontos listára - mégpedig a balesetveszélyes körülmények között készült felvételeket.

Ethan és Jake Smit teljesen átlagos 15, illetve 18 éves tinédzserek. Egy dolgot leszámítva: éppen parkourozni indultak Newportban, amikor - majdnem szó szerint - belefutottak a George streeti hídba. Jól meg is mászták az acélból készült szerkezetet, amit egy fejkamera segítségével fel is vettek, zárásként pedig lecsúsztak az egyik fémrúdon - közvetlenül a motorosok és autósok feje felett. Galériánkban megnézheti, mit láttak a művelet közben - ha másra nem is, arra például jók, hogy megtudja, milyen az, amikor megmászik valaki egy hidat. 

Az új menő: 170 ezerért tanulhat pofára esni a kamasz

Dívány 2015. július 3., péntek 14:05

Legyen a neve mondjuk, rollerdeszka. Mert az igaz neve amúgy Two Wheels Smart Self Balancing Scooters Drifting Board Electric, azaz kétkerekű, magától egyensúlyozó, driftelő elektromos roller-deszka, ami ráadásul tíz kiló, még sokkal inkább ráadásul 170 ezer forint. Cserébe viszont közel tíz km/órával visz minket el kábé tizenkilenc kilométer távolságra. Na persze, csak miután megtanul az ember vele közlekedni, ami ahogy az már lenni szokott, közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek a lenti videón tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyünk mártír-anyák!

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 3., péntek 10:20

Nehéz meghúzni a határt a mártírság és a jó értelemben vett áldozathozatal között. Az anyaság elképzelhetetlen áldozatok nélkül. Onnantól kezdve, hogy megszületik a gyerek, bizonyos értelemben állandó szolgálatban van az ember. Sokszor alkalmazkodnia kell a gyerek igényeihez, állapotához, nem pihenhet annyit, amennyit szeretne, nem csinálhatja azt, amihez épp kedve van. Ha valaki nem hoz áldozatot, akkor nem tudja ellátni anyai teendőit.

Igaz ez az apákra is, most mégis az anyákat szólítom meg, mert a mártírkodás sokkal gyakoribb probléma a nőknél. Valószínűleg ez azért van, mert a társadalmi normák inkább a nőktől várják az aktív, szinte állandó jelenlétet a gyerekek életében, így inkább az anyák számára válhat ez nyomasztóvá, és eshetnek túlzásba, csak, hogy megfeleljenek a vélt elvárásoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit inkább nem akar tudni a méhen kívüli terhességről

ST 2015. július 2., csütörtök 15:29

A terhesség jellemzően a legboldogabb időszak egy pár életében. A fogantatás tudatosulása után határtalan boldogság, majd egy pici aggodalom következik, hogy biztosan minden rendben legyen.

shutterstock 223663333

Ám sajnos vannak olyan esetek, amikor a boldogságot egy hirtelen jelentkező, erős fájdalom szakítja meg, és kiderül, hogy az embrió nem a méhüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fesztiválkisokos, hogy tudja hova szeretne menni a gyerek

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 12:50

Ahogy vége lett az iskolának, esetleg a vizsgáknak, és beköszöntött a nyár, a kamaszok jó része fontolóra veszi, hogy a barátaival elmenjen nyaralni. Ha pedig bulizni is szeretnének közben, akkor kézenfekvő, hogy egy fesztivállal fognak előállni. Hogy ne kapjon sokkot, elmondjuk, hogy hol mire számítson ha oda megy a gyereke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan „nyissuk meg” a kölyköt?

Cziglán Karolina, pszichológus 2015. július 1., szerda 19:14

Gyakori panasz a szülők részéről, akik gyereke közeledik a kamaszkor felé, hogy nem beszél a dolgairól, és nem tudja, hogyan kellene „megnyitni” őt. A kifejezés önmagában ellentmondásos, mert azt sugallja, hogy a szülő aktívan, akár erőszakosan tesz valamit: próbálja megnyitni a gyereket. Viszont akkor nyílik meg valaki, ha önszántából teheti, nem pedig nyomásnak kitéve.

A szülőkből ilyenkor a kíváncsiság, és némi ijedtség szól. Észreveszik, hogy kevesebbet kommunikál a gyerekük, és gyakran lerázza őket. Ez sokféle érzést kelt életre a szülőben. Egyrészt előidézhet egyfajta veszteségélményt, mert az anya, az apa átéli, hogy egy korszak véget ért: az az időszak, mikor ők voltak az elsőszámú lelki társ és mentsvár a gyerek számára.

Aztán ezzel kapcsolatban megélhet akár rivalizálást is a kölyök barátaival szemben, akikkel bezzeg órákig beszél, chatel a zárt ajtók mögött. Lehet benne természetes kíváncsiság azt illetően, hogy mégis, vajon mi van a gyerekkel, mi foglalkoztatja mostanában. Átélheti, hogy némi csorbát szenvedett az önértékelése, mert ő már nem is elég jó ahhoz, hogy rábízza titkait a gyerek, vagy tanácsot kérjen tőle. És meg is ijedhet, mert ha nem tudja, mi zajlik a csemetében, akkor hogyan veszi észre, ha segítségre lesz szüksége, ha bajba kerül?

shutterstock 239978956
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ráér nyelveket tanulni, de többre viszi, ha babaként kezdi

S-W. Zsó 2015. július 1., szerda 18:00

Egyrészt elismerés és tisztelet, ugyanakkor igen sok támadás is éri azokat az itthon élő magyar szülőket, akik úgy döntenek, születésüktől fogva egy idegen nyelven (is) beszélnek gyermekeikhez. Fürész-Mayernik Melinda angolnyelv-oktató, és a kétnyelvűségre nevelésben is jártas anyuka segítségével összegyűjtöttük azokat az érveket, amelyek szerint igenis érdemes minél előbb belevágni egy második nyelv átadásába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nevet keres a cuki kiselefánt!

etelka 2015. július 1., szerda 16:19

Néhány napja nagy volt az öröm Nyíregyházán, ugyanis megszületett az Állatpark második afrikai elefántborja. A kis jövevénynek egy hónapos korában szeretnének nevet adni, ugyanúgy, mint 2007-ben született társának, akit Jumanne névre kereszteltek.

A liberális állatkert nem szól bele a névadásba, sőt örülnének, ha a látogatók neveznék el a bébit, de annak is örülnének, ha K betűvel kezdődne a kicsi neve, mivel édeasnyja Kwanza névre hallgat. A legjobb ötletekből az elefánt gondozóit illeti a választás joga, így a javaslatokból ők választják ki a kis elefántbika nevét. A neveket folyamatosan közzéteszi az Állatpark, és július 19-én a végeredményről is tájékoztatják a  nagyérdeműt.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 293

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés