SZÜLŐSÉG

Elhízhatnak a kialvatlan gyerekek

moon 2006. október 20., péntek 13:43

A kialvatlanság egyenes út az elhízás felé – állítja egy frissen megjelent brit tanulmány. Az alváshiány megzavarja a normális anyagcserét, így elhízáshoz, cukorbetegséghez és szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Távolról sincs vége, olvasson még »

Napló ikreimnek

moon 2006. október 20., péntek 13:21

Olvasónk, Orsolya ikerterhessége 31. hetének végén került be a kórházba gyakori keményedések miatt. A 34. hét végéig sikerült visszatartani a nagy eseményt, amit már elmondhatatlanul várt; szülése történetét gyermekeinek szóló levelében írta meg. Távolról sincs vége, olvasson még »

Cumisüveg ingyen?

Tünde 2006. október 20., péntek 08:43

Megkapjuk-e ingyen a 0 forintos áron feltüntetett terméket, milyen idióta holmikat árulnak és vajon futár vagy postás hozza a megrendelt árut? A Gabriell, a Bébibolt és a Kék Panda internetes áruházak tesztje. Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi egy kávét is megérez a magzat

moon 2006. október 19., csütörtök 15:05

Már napi egy-két csésze kávé is hatással van a magzatra, derül ki egy új amerikai kutatásból. Bár az eredmények alapján még biztosan nem változik a hivatalos egészségügyi álláspont, mely szerint csak a túl sok kávé ártalmas a terheseknek, a Nature szaklapban közölt kutatás szerzői saját hatáskörben azt tanácsolják a nőknek, várandósságuk alatt teljesen hagyjanak fel a kávéfogyasztással. Távolról sincs vége, olvasson még »

Marsbéli egér a rugdalózón

moon 2006. október 19., csütörtök 08:25

Édibédi kislányruhákkal persze Dunát lehetne rekeszteni, a Velvet Porontya azonban különösen elérzékenyült a mellékelt darabon. A rózsaszín rugdalózót gyermekkorunk kedvenc rágcsálója, az Egér a Marson képe díszíti. Távolról sincs vége, olvasson még »

Kórházi túlélő felszerelés

Tünde 2006. október 18., szerda 14:41

Mit vigyen a kismama a kórházba, ha eljött az idő, hogy életet adjon gyermekének? A Poronty segít összeállítani a szülés előtt álló kismamák kórházi csomagját. Ajánlott kellékek a szülőszobára, a kórházi napokra és a hazatérésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyíltszíni szoptatás

dexterke 2006. október 18., szerda 08:17

A szoptatás csodás dolog. Anya és gyermeke között a legszentebb, legbensőségesebb kapcsolat, melyet senki és semmi nem zavarhat meg. Otthon. De mit tegyünk, ha a kölök a Nagykörúton éhezik meg? Távolról sincs vége, olvasson még »

Eleven játszóház: kellemes meglepetés

Tünde 2006. október 17., kedd 17:10

A korábban kipróbált játszóházakhoz képest meglepően kicsi helyiségbe érkeztünk a lányokkal. A Rétköz utcai 180 négyzetméteren az első pillanattól otthonosan éreztük magunkat. Távolról sincs vége, olvasson még »

Császár közben sérülhetnek a bébik

moon 2006. október 17., kedd 13:51

Minden századik, császármetszéssel a világra hozott újszülött valamilyen sérülést szenved a beavatkozás közben, derül ki egy új tanulmányból. A sérülés kockázatának mértéke a császármetszéshez vezető okoktól függ. Távolról sincs vége, olvasson még »

Ovis Onassisok és terhes Gap-rajongók a Millenáris mögött

moon 2006. október 17., kedd 09:11

Őszi boltszemlénk újabb állomásaként a Kisrókus utcában nemrég nyitott Cucclikban jártunk, ahol márkás amerikai kismama- és gyerekcuccok között válogathat a nagyérdemű. Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyugtató mackófül

Tünde 2006. október 16., hétfő 16:05

Amikor Dorka kedvenc textil babája annyira bepiszkolódott, hogy elkerülhetetlenné vált a mosása, a kislány addig nézte könnyes szemmel a mosógépben forgó babát, amíg le nem járt a program. Sok gyermek ragaszkodik egy-egy tárgyhoz. De mire jó az agyonnyúzott takarócsücsök, a szakadt plüssmackó, a kopott játékbaba?

Petra Hugó maci nélkül nem hajlandó elaludni, Iván plüss rénszarvasának szőrét csipkedi, ha bizonytalanul érzi magát vagy álmos. Gyurikának alvó-denevére van, Málni pedig az orrát dörzsölgeti a tatunak nevezett pamut gyerektakaró csücskével. A gyermekek, ha nyugtalanító szituációba kerülnek, általában keresni kezdik kedvenc tárgyukat és azzal próbálnak vigasztalódni, ha anyjuk nincs a közelükben. Ez a tárgy lehet bármi, amit a gyermek kiválaszt. Távolról sincs vége, olvasson még »

Császármetszés fél nap vajúdás után

dexterke 2006. október 16., hétfő 13:30

Császárral szültem, és vessetek meg, nem bánom. Az úgy volt, hogy 10 nappal a kiírt időpont után még mindig semmi. A doki már egy hete kapacitált, hogy feküdjek be, úgyhogy a végén kénytelen voltam. Mondjuk már eléggé untam a hasamat is, meg a mindennapos ctg-re járást a mínusz tíz fokban. Távolról sincs vége, olvasson még »

Jegylyukasztás fél kézzel, avagy kalandok a piros hetesen

Tünde 2006. október 16., hétfő 08:20

Sosem felejtem el, mikor 8 hónapos terhesen a 8-as buszra felszállva birodalmi lépegetőhöz hasonló járással igyekeztem az egyetlen szabad üléshez, hogy a Hegyalja úton lefelé közlekedő buszon ne guruljak görögdinnyeként tehetetlenül a sofőr nyakába. Már a hátitáskámból is kibújtam és épp leüléshez készülődtem, mikor egy középkorú fazon nesztelen macskaként került meg észrevétlenül és huppant le előttem a székre. Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyermeket nyugtat a zuhanyhal

moon 2006. október 15., vasárnap 08:14

Előbb-utóbb a legtöbb gyereknél eljön az idő, amikor ordító rettegéssel fogadja fürdetési próbálkozásainkat. A víztől való undorkodásnak több oka is lehet, például az, hogy a zuhanyból előtörő erős sugár megriasztja a csemetét.

Franciaországban már erre is van megoldás: a zuhanyfejre húzható, fürdőkesztyűszerű bálna megszűri a vízsugarat, így az puhán érkezik a gyerek bőrére. Távolról sincs vége, olvasson még »

Köldökátszúrás terheseknek

moon 2006. október 14., szombat 08:19

A terhes nőket nyomasztó számtalan probléma közül bizonyára az egyik legfontosabb a testékszerek kérdése. A növekvő pocakból lassan kitüremkedő köldök ugyanis nem nagyon szereti a piercinget: a bent hagyott testékszerek feszítik a szöveket, gyulladást okozhatnak, vagy csak szimplán kényelmetlenek. Távolról sincs vége, olvasson még »

Intimtorna: a láthatatlan edzés

moon 2006. október 13., péntek 10:17

Napos délelőtt a Király utcában, az első emeleti tornaterem padlójára fektetett szivacsokon tréningruhás nők fekszenek csendesen. Egyikük se mozdul láthatóan, bár a terem közepén ülő vörös hajú nő egyre lelkesebb vezényszavakat kiabál: "Most kezdd el szorítani, szorítod, a legnagyobb erőddel szorítsd, és most engedd el!" Távolról sincs vége, olvasson még »

Pólus játszóház: erőszak a házikóban

Tünde 2006. október 13., péntek 09:16

Játszóháztesztünk harmadik állomásaként a Pólus Centerben található mikroméretű játszóba látogattunk el a másfél éves Pötyivel és a négyéves Málnival. Arra azonban nem számítottunk, hogy pofozkodás lesz a játék vége. Távolról sincs vége, olvasson még »

Fiúgyereket eredményez egy macskaparazita

moon 2006. október 12., csütörtök 15:44

A macskák által hordozott, toxoplazmózis nevű parazitával megfertőzött terhes nők nagyobb eséllyel szülnek fiút, mint lányt, derül ki egy új cseh kutatásból. A nyers húsban található élősködő általában a macskaalom cseréjekor fertőzi meg a gazdákat, bár a nem megfelelően átsütött hús fogyasztásával is el lehet kapni. Távolról sincs vége, olvasson még »

Rendeljünk cumisüveget!

Tünde 2006. október 12., csütörtök 14:09

Az otthon üldögélő kismamák anyagi lehetőségeit számos vállalat próbálja kiaknázni, köztük az internetes babaáruházak. A Poronty egyszerű vásárlóként tesztelte a hazai netes boltokat, elsőként a Bababirodalmat és a Bababörzét. Költséghatékonysági okokból mindenütt a legolcsóbb cumisüveget rendeltük meg, és vártunk, mi történik. Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikrocsipes kütyü bőgőmasináknak

Tünde 2006. október 12., csütörtök 09:27

Éhes, álmos, unja magát, fáj valamije vagy stresszes a csemete? A teljes idegösszeomlás szélére került spanyol elektromérnök mikrocsipes kütyüje állítólag 98 százalékos biztonsággal kimutatja, miért ordít a gyerek. Távolról sincs vége, olvasson még »

Iván gátvédelemmel érkezett

Tünde 2006. október 11., szerda 14:09

Judit barátnőm második gyermeke, Iván nővérkéjénél jóval könnyebben és gyorsabban jött a világra, olyannyira, hogy orvosa kis híján lekéste a nagy eseményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hulló hajú alvajárók

dexterke 2006. október 11., szerda 08:54

A kismamák hajlamosak romantikus ábrándokat dédelgetni arról, milyen csodás is lesz majd, ha megvan a baba, és otthon lehetnek vele. A terhességről szóló szakirodalmak részletesen tárgyalják a várandósság változásait, a szülés utáni nagy átalakulásról azonban gyakran szemérmesen hallgatnak. Pedig ilyenkor is hatalmas változások zajlanak az anyai szervezetben, ami az első gyerekes anyukákat gyakran váratlanul éri. A Poronty segít lélekben felkészülni a dologra - némi humorérzék sosem árt. Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem az anyatejtől okosabbak a szoptatott babák

Tünde 2006. október 10., kedd 12:37

Megdőlni látszik az a feltételezés, miszerint az anyatej hatással van a gyermekek intelligenciájára, írja a BBC. Korábbi kutatások szerint a hosszabb ideig szoptatott gyermekek szellemi fejlődése gyorsabb, és intelligenciájuk magasabb lesz, mint a rövid ideig vagy egyáltalán nem szoptatott társaiké. Távolról sincs vége, olvasson még »

Felhördül a bocilámpa

moon 2006. október 10., kedd 10:15

A gyermekjátékfejlesztők fantáziájából olyan dolgok születnek időnként, hogy az egyszerű ember a woodstocki fesztivál teljes kábítószerkészletének elfogyasztása után sem lenne képes hasonlókat kitalálni. Távolról sincs vége, olvasson még »

Hibás gén okozhatja a középfülgyulladást

moon 2006. október 9., hétfő 17:15

Süket egereken kísérletező brit kutatók megtalálták azt a gént, mely felelős lehet a gyermekek gyakori középfülgyulladásaiért, írja a BBC. Ez a betegség a gyermekek halláskárosodásának leggyakoribb oka: a brit egy év alatti gyerekek fele megkapja, az egy és három év közöttiek harmadának pedig rendszeresen középfülgyulladása van. Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés