SZÜLŐSÉG

Gőzmozdonyként szülni

moon 2006. október 24., kedd 09:17

„Ha elfogy a levegőd, gyorsan fújd ki, és ha a méhösszehúzódás még mindig tart, gyorsan lélegezzél kettőt, a harmadikat tartsd benn, és nyomjál, mint egy gőzmozdony” – javasolja dr. Laufer Gábor, alias Mr. Spock, a Velvet szülész-nőgyógyász tanácsadója. Hogyan készüljünk életünk egyik legnehezebb, legmegrázóbb és legfelemelőbb élményére, mire számítsunk, és mit tegyünk, hogy minden a lehető legjobban menjen? Olvassa el itt a Porontyon. Távolról sincs vége, olvasson még »

A baba első cipője

olvir 2006. október 23., hétfő 10:39

Amikor a baba először feláll, az egész család összeszalad, hogy láthassa a mutatványt. Az első sokkhatásnak azonban hamarosan vége, mert ettől a pillanattól kezdve ez mindennapos eseménnyé válik. Nem sokkal később a kicsi megteszi az első lépéseket. Ilyenkor szokott felvetődni a kérdés: nem kéne a gyerekre cipőt adni? És ha szükség van rá, milyet válasszunk? Távolról sincs vége, olvasson még »

Rasztaséró, göndör sörény

Tünde 2006. október 22., vasárnap 09:11

A Poronty újabb idióta termékre bukkant, melyet csak kellőképpen lökött szülőknek ajánlunk. Hogyan csinálj bazári majmot a gyerekből? Varázsolj neki hosszú rózsaszín tincseket és tologasd büszkén a játszótéren! Vagy változtasd Bob Marley-vá, majd vidd el füves haverjaidhoz és szerezz nekik vidám perceket a látvánnyal!  Távolról sincs vége, olvasson még »

Szellemi változások a szülés után

dexterke 2006. október 21., szombat 09:15

Ez egy eleve hülye cím, mivel a kismama agyhalott. Ha azt gondoltad a terhesség alatt, hogy mindent elfelejtesz, kisbabával ezt olyan szintre fogod tökéletesíteni, hogy már arra se emlékszel, hogy mire kéne. Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhízhatnak a kialvatlan gyerekek

moon 2006. október 20., péntek 13:43

A kialvatlanság egyenes út az elhízás felé – állítja egy frissen megjelent brit tanulmány. Az alváshiány megzavarja a normális anyagcserét, így elhízáshoz, cukorbetegséghez és szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Távolról sincs vége, olvasson még »

Napló ikreimnek

moon 2006. október 20., péntek 13:21

Olvasónk, Orsolya ikerterhessége 31. hetének végén került be a kórházba gyakori keményedések miatt. A 34. hét végéig sikerült visszatartani a nagy eseményt, amit már elmondhatatlanul várt; szülése történetét gyermekeinek szóló levelében írta meg. Távolról sincs vége, olvasson még »

Cumisüveg ingyen?

Tünde 2006. október 20., péntek 08:43

Megkapjuk-e ingyen a 0 forintos áron feltüntetett terméket, milyen idióta holmikat árulnak és vajon futár vagy postás hozza a megrendelt árut? A Gabriell, a Bébibolt és a Kék Panda internetes áruházak tesztje. Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi egy kávét is megérez a magzat

moon 2006. október 19., csütörtök 15:05

Már napi egy-két csésze kávé is hatással van a magzatra, derül ki egy új amerikai kutatásból. Bár az eredmények alapján még biztosan nem változik a hivatalos egészségügyi álláspont, mely szerint csak a túl sok kávé ártalmas a terheseknek, a Nature szaklapban közölt kutatás szerzői saját hatáskörben azt tanácsolják a nőknek, várandósságuk alatt teljesen hagyjanak fel a kávéfogyasztással. Távolról sincs vége, olvasson még »

Marsbéli egér a rugdalózón

moon 2006. október 19., csütörtök 08:25

Édibédi kislányruhákkal persze Dunát lehetne rekeszteni, a Velvet Porontya azonban különösen elérzékenyült a mellékelt darabon. A rózsaszín rugdalózót gyermekkorunk kedvenc rágcsálója, az Egér a Marson képe díszíti. Távolról sincs vége, olvasson még »

Kórházi túlélő felszerelés

Tünde 2006. október 18., szerda 14:41

Mit vigyen a kismama a kórházba, ha eljött az idő, hogy életet adjon gyermekének? A Poronty segít összeállítani a szülés előtt álló kismamák kórházi csomagját. Ajánlott kellékek a szülőszobára, a kórházi napokra és a hazatérésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyíltszíni szoptatás

dexterke 2006. október 18., szerda 08:17

A szoptatás csodás dolog. Anya és gyermeke között a legszentebb, legbensőségesebb kapcsolat, melyet senki és semmi nem zavarhat meg. Otthon. De mit tegyünk, ha a kölök a Nagykörúton éhezik meg? Távolról sincs vége, olvasson még »

Eleven játszóház: kellemes meglepetés

Tünde 2006. október 17., kedd 17:10

A korábban kipróbált játszóházakhoz képest meglepően kicsi helyiségbe érkeztünk a lányokkal. A Rétköz utcai 180 négyzetméteren az első pillanattól otthonosan éreztük magunkat. Távolról sincs vége, olvasson még »

Császár közben sérülhetnek a bébik

moon 2006. október 17., kedd 13:51

Minden századik, császármetszéssel a világra hozott újszülött valamilyen sérülést szenved a beavatkozás közben, derül ki egy új tanulmányból. A sérülés kockázatának mértéke a császármetszéshez vezető okoktól függ. Távolról sincs vége, olvasson még »

Ovis Onassisok és terhes Gap-rajongók a Millenáris mögött

moon 2006. október 17., kedd 09:11

Őszi boltszemlénk újabb állomásaként a Kisrókus utcában nemrég nyitott Cucclikban jártunk, ahol márkás amerikai kismama- és gyerekcuccok között válogathat a nagyérdemű. Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyugtató mackófül

Tünde 2006. október 16., hétfő 16:05

Amikor Dorka kedvenc textil babája annyira bepiszkolódott, hogy elkerülhetetlenné vált a mosása, a kislány addig nézte könnyes szemmel a mosógépben forgó babát, amíg le nem járt a program. Sok gyermek ragaszkodik egy-egy tárgyhoz. De mire jó az agyonnyúzott takarócsücsök, a szakadt plüssmackó, a kopott játékbaba?

Petra Hugó maci nélkül nem hajlandó elaludni, Iván plüss rénszarvasának szőrét csipkedi, ha bizonytalanul érzi magát vagy álmos. Gyurikának alvó-denevére van, Málni pedig az orrát dörzsölgeti a tatunak nevezett pamut gyerektakaró csücskével. A gyermekek, ha nyugtalanító szituációba kerülnek, általában keresni kezdik kedvenc tárgyukat és azzal próbálnak vigasztalódni, ha anyjuk nincs a közelükben. Ez a tárgy lehet bármi, amit a gyermek kiválaszt. Távolról sincs vége, olvasson még »

Császármetszés fél nap vajúdás után

dexterke 2006. október 16., hétfő 13:30

Császárral szültem, és vessetek meg, nem bánom. Az úgy volt, hogy 10 nappal a kiírt időpont után még mindig semmi. A doki már egy hete kapacitált, hogy feküdjek be, úgyhogy a végén kénytelen voltam. Mondjuk már eléggé untam a hasamat is, meg a mindennapos ctg-re járást a mínusz tíz fokban. Távolról sincs vége, olvasson még »

Jegylyukasztás fél kézzel, avagy kalandok a piros hetesen

Tünde 2006. október 16., hétfő 08:20

Sosem felejtem el, mikor 8 hónapos terhesen a 8-as buszra felszállva birodalmi lépegetőhöz hasonló járással igyekeztem az egyetlen szabad üléshez, hogy a Hegyalja úton lefelé közlekedő buszon ne guruljak görögdinnyeként tehetetlenül a sofőr nyakába. Már a hátitáskámból is kibújtam és épp leüléshez készülődtem, mikor egy középkorú fazon nesztelen macskaként került meg észrevétlenül és huppant le előttem a székre. Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyermeket nyugtat a zuhanyhal

moon 2006. október 15., vasárnap 08:14

Előbb-utóbb a legtöbb gyereknél eljön az idő, amikor ordító rettegéssel fogadja fürdetési próbálkozásainkat. A víztől való undorkodásnak több oka is lehet, például az, hogy a zuhanyból előtörő erős sugár megriasztja a csemetét.

Franciaországban már erre is van megoldás: a zuhanyfejre húzható, fürdőkesztyűszerű bálna megszűri a vízsugarat, így az puhán érkezik a gyerek bőrére. Távolról sincs vége, olvasson még »

Köldökátszúrás terheseknek

moon 2006. október 14., szombat 08:19

A terhes nőket nyomasztó számtalan probléma közül bizonyára az egyik legfontosabb a testékszerek kérdése. A növekvő pocakból lassan kitüremkedő köldök ugyanis nem nagyon szereti a piercinget: a bent hagyott testékszerek feszítik a szöveket, gyulladást okozhatnak, vagy csak szimplán kényelmetlenek. Távolról sincs vége, olvasson még »

Intimtorna: a láthatatlan edzés

moon 2006. október 13., péntek 10:17

Napos délelőtt a Király utcában, az első emeleti tornaterem padlójára fektetett szivacsokon tréningruhás nők fekszenek csendesen. Egyikük se mozdul láthatóan, bár a terem közepén ülő vörös hajú nő egyre lelkesebb vezényszavakat kiabál: "Most kezdd el szorítani, szorítod, a legnagyobb erőddel szorítsd, és most engedd el!" Távolról sincs vége, olvasson még »

Pólus játszóház: erőszak a házikóban

Tünde 2006. október 13., péntek 09:16

Játszóháztesztünk harmadik állomásaként a Pólus Centerben található mikroméretű játszóba látogattunk el a másfél éves Pötyivel és a négyéves Málnival. Arra azonban nem számítottunk, hogy pofozkodás lesz a játék vége. Távolról sincs vége, olvasson még »

Fiúgyereket eredményez egy macskaparazita

moon 2006. október 12., csütörtök 15:44

A macskák által hordozott, toxoplazmózis nevű parazitával megfertőzött terhes nők nagyobb eséllyel szülnek fiút, mint lányt, derül ki egy új cseh kutatásból. A nyers húsban található élősködő általában a macskaalom cseréjekor fertőzi meg a gazdákat, bár a nem megfelelően átsütött hús fogyasztásával is el lehet kapni. Távolról sincs vége, olvasson még »

Rendeljünk cumisüveget!

Tünde 2006. október 12., csütörtök 14:09

Az otthon üldögélő kismamák anyagi lehetőségeit számos vállalat próbálja kiaknázni, köztük az internetes babaáruházak. A Poronty egyszerű vásárlóként tesztelte a hazai netes boltokat, elsőként a Bababirodalmat és a Bababörzét. Költséghatékonysági okokból mindenütt a legolcsóbb cumisüveget rendeltük meg, és vártunk, mi történik. Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikrocsipes kütyü bőgőmasináknak

Tünde 2006. október 12., csütörtök 09:27

Éhes, álmos, unja magát, fáj valamije vagy stresszes a csemete? A teljes idegösszeomlás szélére került spanyol elektromérnök mikrocsipes kütyüje állítólag 98 százalékos biztonsággal kimutatja, miért ordít a gyerek. Távolról sincs vége, olvasson még »

Iván gátvédelemmel érkezett

Tünde 2006. október 11., szerda 14:09

Judit barátnőm második gyermeke, Iván nővérkéjénél jóval könnyebben és gyorsabban jött a világra, olyannyira, hogy orvosa kis híján lekéste a nagy eseményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés