SZÜLŐSÉG

Tanítsa meg a gyereknek fehérnemű-szabályt és a rossz titkok fogalmát

Cziglán Karolina, pszichológus 2016. június 22., szerda 13:11

Minden szülő réme, hogy a gyermeke valamilyen erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. Az ember lelki szemei előtt a téma kapcsán olyan képek merülnek fel, amint a gyereket betuszkolják egy autóba és elrabolják, de a valóságban sokkal gyakoribb, hogy a bántalmazás, az erőszak a gyermek környezetében lévő személytől jön, sőt, gyakran nem egyértelmű a poronty számára, hogy ez most annak számít-e.

bigyoka

Amikor valakit megaláz a tanítónő az osztály előtt, amikor a szükségesnél több érintéssel „segít” a gyakorlatban a tornatanár, amikor a rokon vagy családi barát túl bizalmasan „fejezi ki a szeretetét”, akkor a gyerek csak azt tudja, neki nem esett jól, ami történt, zavarba ejtő, kínos volt, de nem tudja, normálisnak számít-e, joga volt-e hozzá a másiknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Le a bugyit és pucsíts!” – tanárok aláztak meg gyerekeket

(va) 2016. június 22., szerda 11:21

Komoly botrányt kavart az a májusban történt eset, amelyben a dömsödi általános iskolában egy azóta kirúgott takarítónő és néhány tanárnő úgy próbálta meg kideríteni, ki piszkolta össze a lányvécét, hogy a másodikos és harmadikos diáklányokkal lehúzatták a bugyijukat és felszólították őket, hogy pucsítsanak.

A Blikkhez eljutott információk szerint amikor a szülők panaszkodtak az eljárás miatt, az egyik tanár csak ennyit felelt flegmán: „öt év múlva úgyis lehúzzák a bugyiját.”

Távolról sincs vége, olvasson még »

Soha ilyen rosszak még nem lettek a középiskolai felvételik

dívány.hu 2016. június 22., szerda 09:02

Az idei középiskolai felvételik országos összesítésben nagyon gyengén sikerültek, a maximális 100 pontnak alig a felét szerezték meg átlagosan a diákok.

A nyolcosztályos iskolákba jelentkezőknél tavaly 69,6 volt az elért átlagpontszám, idén viszont csak 57,3. Ennél is gyengébb eredmények születtek viszont a hatosztályos, valamint a négyosztályos iskolákba jelentkezőknél.

Tavaly a hatosztályos felvételin 54,8 volt az átlagpontszám, idén már csak 54,1.

A négyosztályos iskoláknál pedig 52,7-ről 47,6-ra csökkent az elért átlagos eredmény. (MNO)

A korábbi években ezek az eredmények így alakultak:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha sárkányhimlőnek hívnák, többen oltatnának?

Brownie 2016. június 22., szerda 08:05

Poénból, de felmerült ez a költői kérdés is azon a sajtótájékoztatón, aminek apropója egy kevésbé vicces adat volt: az Országos Epidemológiai Központ friss jelentése szerint 2016. első negyedévében több mint 13 ezer bárányhimlős beteget regisztráltak. A súlyosan ragályos betegség fertőzési aránya az egy háztartásban élők között 87, a kórházi osztályon pedig 70 százalék.

Sok szülő továbbra is azon az állásponton van, hogy a gyerek igenis essen túl a bárányhimlőn, így egy életre védett lesz, mások azzal érvelnek, hogy ez az ártatlannak hitt betegség tüdőgyulladáshoz és agyvelőgyulladáshoz is vezethet.

Korábban már írtunk a betegséggel kapcsolatos elterjedt tévhitekről, ezt itt olvashatja el.  A beteg gyerek gyógyszerezésével kapcsolatos tényleg fontos tudnivalókat pedig itt találja, a lényeg, hogy aszpirint bárányhimlősnek soha!!!!.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Videó a csodáról: gyerek, aki önként zöldséget fal

ermiz 2016. június 21., kedd 09:08

A Daily Mail fedezte fel azt a videót, ami minden kisgyerekes anyának reményt adhat. Legalább egy gyerek létezik ugyanis a földön, aki megeszi a zöldségeket, sőt imádja őket. A két év körüli kínai kislány két tányérból válogathat, és még három adag levest is megiszik az étkezés során. A Facebookra kikerült videó alatt sokan mondták meg a tutit, pro és kontra a kislány evési szokásairól. "Túlsúlyos lesz" "Legalább nem zsírban sült zöldséget eszik" és más nyalánkságok ellenére mi csak irigykedünk, hogy van aki brokkolit, mindenféle leveles zöldet és gombát eszik ennyi idősen. 

Normális-e, akinek a gyerekére az úszómester sem szólhat rá?

Cziglán Karolina, pszichológus 2016. június 21., kedd 08:02

Nemrég arról írt valaki egy blogban, ahogy tanúja volt, hogy egy öntudatos apuka felháborodottan ordítva kérte ki magának, hogy az úszómester rászólt a gyerekére, amiért a medence szélén rohangál.

Felmerül a kérdés: milyen hatással lesz a csemetére ez a fajta sajátos „túlóvás”, ha egyáltalán annak nevezhetjük. Megóvjuk ugyan egy számára kellemetlen visszajelzéstől, ugyanakkor nem segítjük sem azt, hogy biztonságosan használhassa a medencét, sem azt, hogy képes legyen beilleszkedni a társadalomba, és elfogadni bizonyos szabályokat és tekintélyeket.

Korábban már beszéltünk róla, hogy lehetőleg ne neveljük a másik gyerekét (kivéve persze, ha kifejezetten ránk bízták), és átgondoltuk, milyen problémák fakadhatnak belőle, és mi az oka, hogy sokan nem szeretik, ha rászólnak a csemetére. Érthető, ha valaki szeretné megtartani a család és a gyerek privát szféráját, és nem kedveli, ha az idegen néni kéretlenül megosztja a véleményét a buszon arról, szabad-e így beszélni anyával, jó helyen áll-e, nem túl hangos-e, miközben a szülő is ott van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amúgy az állatkerti szabályok és tiltótáblák nem dísznek vannak

Szvetlana 2016. június 20., hétfő 19:48

Pár nappal ezelőtt egy kétéves gyereket rántott magával az aligátor a floridai Disney World Hét Tenger Lagúnája mellől. A kisfiú holttestét azóta megtalálták, több aligátort pedig megöltek a kisgyerek teste után kutatva. A tragédia előtt egy másik, az ezüsthátú nyugati síkvidékű gorilla esete is borzolta a kedélyeket, akit az állatkerti gondozók kénytelenek voltam megölni, miután egy hároméves kisfiú beesett az állat futtatójába. Ezek most véletlenek, tragikus balesetek, vagy egyszerűen annyit jelentenek, hogy nem ártana jobban odafigyelni a tiltótáblákra, a szabályokra, a gyerekünkre?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha idegroncs akar lenni, diagnosztizáljon Dr. Google-lel

ST 2016. június 20., hétfő 08:15

Nem egyszerű az élet, ha a párunk történetesen egy kissé túl komolyan veszi a betegségeket. Amikor egy meleg okozta lábdagadás, hip-hopp, trombózissá válik. Ennek a transzformációnak a katalizátora kivétel nélkül a google találati lista.

Hiszen ki is tudhatná jobban, mi a gond: egy doki, esetleg egy nyugodtan gondolkodó ember a környezetünkből, vagy a mindenható internet? Ha megvan a pánik, amit a magunk diagnosztizálása tud okozni, akkor hunyjuk be a szemünket, és borzongva képzeljük el azt, amit a gyerekünk google-ös diagnosztizálása tesz velünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a növényeket ne tartsa gyerek mellett!

ST 2016. június 19., vasárnap 16:02

A gyerekszoba kialakításánál igen körültekintőnek kell lenni, hiszen a kicsik olyan helyeken, és olyan dolgokkal is kárt tudnak tenni magukban, amire mi nem is számítanánk. Ennek megfelelően a sarkokat, éles szegélyeket érdemes lefedni, az ajtókat, fiókokat pedig úgy biztosítani, hogy azokat a gyerek ne csaphassa az ujjára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diákmunka nyárra: így lehet adómentesen

Primilla 2016. június 19., vasárnap 09:17

Itt a nyári szünet, amivel párhuzamosan egyre többször jut eszükbe a kamaszoknak a nyomasztó gondolat: valamit dolgozni kellene, hogy legyen pénzük a nyaralásra/Soundra-Szigetre.

De mit?

Amerikai családi filmekben gyakori jelenet, hogy a nagyobb kamasz gyerek lenyírja a szomszéd füvét, vagy lemossa az autóját – vagyis tulajdonképpen, hazai szakszóval diákmunkát végez. Itthon viszont ez a saját kapcsolatokon alapuló gyerekmunka mintha nem lenne túl népszerű dolog, holott bőven vannak előnyei. Az egyik legfontosabb érv mellette, hogy adómentes jövedelem származik belőle, le is vezetjük, hogy milyen feltételekkel, de soroljuk a további előnyöket is.

shutterstock 111970694

Az adómentesség a gyerekre, és arra is vonatkozik, aki megbízta őt a munkával. A házimunka után kifizetett bérnek más közterhei sincsenek, tehát nem kell félni, hogy váratlanul lecsap a NAV, vagy a munkaügyi ellenőrök, és úgy megvágják az embert, hogy attól koldul. Az egyetlen adminisztratív kötelezettség, hogy havonta (vagy több hónapra előre), egy ezer forintos regisztrációs díjért be kell jelenteni a „háztartási alkalmazottakat”, és akkor teljesen tiszta és legális a dolog. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akkor is sérül a gyerek, ha "csak" az anyját verik

Puskás Pálma 2016. június 18., szombat 18:06

Elég elterjedt tévhit, hogy a bántalmazó kapcsolatokban a terhesség alatt a bántalmazás alábbhagy vagy akár megszűnik. Sajnos ez nem így van, sőt, épp ellenkezőleg: a felmérések szerint a partnerkapcsolatban jelen lévő bántalmazás a női partner várandóssága alatt inkább erősödni szokott vagy épp ekkortájt kezdődik. 

A terhesség alatti szóbeli és fizikai bántalmazással kapcsolatban két fontos kutatás is napvilágot látott az elmúlt hetekben.

shutterstock 251370439

A kutatások arra irányítják rá a figyelmet, hogy a családon belüli erőszaknak ezen formája súlyos hatásokkal járhat a születendő magzatra, később pedig az anya-gyerek kapcsolatra nézve is. Ezek a hatások pedig nem „csak” pszichések: terhesség alatt szóban és/vagy fizikailag bántalmazott nők babáinál gyakoribb a koraszülés, az alacsony születési súly és az ezekből adódó összes komplikáció. Sajnos ráadásul azok a nők, akiket terhességük alatt bánt a párjuk, nagyobb eséllyel bántják később a megszületett babát – azaz a probléma súlyosan károsítja az anya-gyerek kapcsolatot is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilencéves kislány az Apple legfiatalabb programozója

(ja) 2016. június 18., szombat 16:00

Az indiai származású Anvitha Vijay Ausztráliában él, kilenc éves, és fiatal kora ellenére már jópár applikációt fejlesztett iPhone-ra és iPadre. A programozást Youtube-ról és más ingyenes oldalakról sajátította el – mindössze egy év alatt. A kislány appjai gyerekeknek szólnak, ezeket mutatta be az Apple Worldwide Developers Conference-en (WWDC), az Apple éves San Francisco-i fejlesztői konferenciáján, ahol kiérdemelte a rendezvény legfiatalabb programozójának címét, írja a News18.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiszámoltam, mennyi időm jut a gyerekre. Sírok.

(bj) 2016. június 17., péntek 10:25

A cikkben kísérletet teszek arra, hogy bemutassam és egzaktan kiszámoljam, hogy egy 8 órás munkarendben dolgozó anya (én) mennyi időt tud óvodás korú gyermekével tölteni (Anna), és ebből mennyi a minőségi idő, vagyis amikor nem a kaja-pisi-kaki-fürdés témakörben kell szolgálatot teljesíteni.

Leírom, hogy miről nem fog szólni a cikk; feminista kiáltványról, a női emancipációról, illetve arról, hogy miért kellett, illetve miért nem kellett volna a női egyenjogúság kiharcolása és az ezzel együtt jött 8 órás meló; panaszáradatról; miért, illetve miért nem kellett volna gyereket szülnöm erre a világra; miért, illetve miért nem gondolkodtam el ezen, mielőtt megszültem volna a kislányom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megérte várni: Szenilla szorosan Némó nyomában

Kiszler Máté 2016. június 16., csütörtök 16:25

A 2003-as Némó nyomában talán Pixar legsikeresebb filmje volt: hihetetlen profitot és egy Oscar-díjat is bezsebelt a nézők szeretete mellett. Így nem volt kérdéses, hogy lesz-e folytatás. Igaz, kicsit sokat kellett rá várni: Lauire Craig 2005-re már megírta, ezt viszont Andrew Stanton sztornózta, amikor átvette a helyét. Tizenhárom év után viszont végre itt a második rész, amely Szenillának ered a nyomába.

Egyszerű és nagyszerű

A ma bemutatott Szenilla nyomában főhőse tehát az első részből már jól ismert memóriazavaros doktorhal, aki még kiskorában elvesztette a szüleit, és most a keresésükre indul. A kalandban természetesen részt vesz az első rész főszereplője Pizsi, és persze a névadó Némó is. Ha pedig tudni szeretné, mit lehet ebből kihozni, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre szüksége lesz, ha babával utazik

ST 2016. június 16., csütörtök 08:17

Amíg az embernek nincsen gyereke, addig az utazást egy könnyű dolognak tartja. Őszintén szólva, amíg meg nem érkezett a fiam, én is azt gondoltam, hogy a babás párok csak szenvednek, és nem is igazán akarnak utazni, fontosabb nekik, hogy sírhassanak egy kicsit, hogy milyen nehéz dolguk van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teendők, ha nem jó a szex a szülés után

ST 2016. június 15., szerda 12:39

A szex az egyik legfontosabb kapocs, ami a házastársakat, párokat összeköti. A jó szex alapfeltétele a jó kapcsolatnak is, bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy nélküle is lehet harmonikus egy kapcsolat. Hosszútávon a kielégítetlen vágyak sajnos biztosan a kapcsolat halálát okozzák.

Nem véletlen, hogy nagyon sok nő félve gondol arra, mi lesz, amikor megszületik a gyerek. Azt tudjuk, hogy a szex a terhesség alatt a legtöbb esetben nem ellenjavallt, sőt! Nem is ezzel van a gond, hanem sokkal inkább azzal, ami a szülés után következik.

És legtöbbször nem az a baj, amitől előre félünk, a megváltozott test, a másmilyenség, hanem a megváltozott szerepek, a megváltozott kapcsolat, amire nem vagyunk felkészülve. Esetleg az, hogy hiába lenne kedvünk szerelmeskedni, testileg mégis vannak nehézségek, mint a fájdalmas közösülés, vagy éppen a kitágult hüvely. De ezek odafigyeléssel mind orvosolhatóak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigye dinólovaglásra a gyereket júniusban, ingyen!

Becca 2016. június 15., szerda 09:58

Dinoszaruszok lepték el Budapest különböző pontjait  úgyhogy nem hagyhattuk ki, hogy ne nézzük meg az ingyenesen látogatható őslénykiállításokat. Első körben az Árkád Bevásárlóközpontban kezdtük a dinoszaurusz keresést, aztán átnyargaltunk a Millenárisra, mivel egy pár őslény ide is került.

Eléggé nem tűnt életszagúnak épp egy plázába csoportosítani az ősállatokat, de persze az is érthető, hogy legalább forgalmas hely és a soppingoló szülőnek meg nagy segítség, ha a gyereket le tudják kötni az óriás dinók amíg ő vásárolgat. Sőt, a beharangozó szerint fotózkodni és dinólovagolni is lehet, ebből nekünk csak az első jutott, mivel túl későn érkeztünk a helyszínre és az interaktív programok nagy része csak délután 6 óráig elérhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikor szóljunk bele a testvérek vitáiba?

Cziglán Karolina, pszichológus 2016. június 14., kedd 15:39

Akinek több gyereke van, pontosan tudja, hogy a testvérek csatározása sokszor idegőrlő a szülők számára. A leggyakoribb forgatókönyv, hogy a harcok egész kicsi korban elkezdődnek, igaz, a kistestvér születésével még nem feltétlenül, bár a szülők rendszerint ekkor várják a testvérféltékenység felbukkanását. De akkor mindenképp, mikor már képes kúszni-mászni a kicsi, és megzavarja a nagy gyerek territóriumát, összedönti a homokvárát, elveszi, amivel játszani akart. Aztán folytatódik.

A kamaszok általában kötelezőnek érzik, hogy undokoskodjanak egymással, közben lehet, hogy hatalmasakat beszélgetnek, vagy össze tudnak fogni bizonyos kérdésekben. Ez a feszültség, ez a kényszer, hogy márpedig el kell határolódni a testvértől, hogy kell a konfliktus, rendszerint a felnőttkor eleje-felé múlik el.

Hogy felszíni, túljátszott viharokról van-e szó, vagy tényleg nem szeretik egymást a testvérek, lemérhető azon, vannak-e helyzetek, ügyek, amikben szövetséget alkotnak. Abból, hogy két ember vérszerinti testvér, sajnos nem következik automatikusan, hogy jóban lesznek valaha, de az igen, hogy gyerekként elkerülhetetlenek a csetepaték.

Ennek megvannak az okai, egyes elméletalkotók arra helyezik a hangsúlyt, hogy a szülők szeretetéért, elismeréséért folyik a versengés, mások arra, hogy bizonyos javakért, ami jelenthet előjogokat, lehetőségeket, akár konkrét területet a lakásból vagy tárgyak birtoklását.

shutterstock 363326666
Távolról sincs vége, olvasson még »

Elballagott az oviból? Nem baj, tovább jár

Primilla 2016. június 14., kedd 08:21

Hamarosan, egy szép, szerdai napon elballag a gyerekem az óvodából. Másnap, csütörtök reggel pedig feladom rá a mackónadrágot, és elviszem őt az óvodába, mintha mi sem történt volna egy nappal korábban.

nyerni ovi

Nem mintha azt gondolnám, hogy az óvodai ballagásnak – ami mögött közel sincs akkora teljesítmény, mint mondjuk egy diplomaosztó mögött – sátoros ünnepnek kellene lenni. Bár miért is ne, de hát ettől végül is mindannyian hajlandóak vagyunk eltekinteni, mivel úgysem sikerült összetrombitálni a családot. Osztálykirándulásra, fuvolavizsgára, munkaidőre hivatkoznak, ami eléggé indokolt távollétnek tűnik. Szóval tényleg nem a csinnadrattát hiányolom, amikor ennyire nem adják meg a lehetőséget, hogy ünnepeljünk, hanem a korszakhatárt, valaminek a lezárását.

Egyébként nem is olyan nagy baj, hogy nem húzunk éles határt, mivel ekkor kezdődik még csak az óvodai élet legjava. Szombaton buli lesz az oviban ugrálóvárral, és egy csomó jó programmal, a következő héten pedig kezdődik az óvodai úszásoktatás, oppardon, játékos vízhez szoktatás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberségből jelesre vizsgázott egy budapesti tanárnő

Dívány 2016. június 13., hétfő 13:28

Az Igazgyöngy Alapítvány, illetve L. Ritók Nóra munkássága már országszerte ismert, és egy fővárosi általános iskola tanára úgy döntött, a maga szerény módján, de megpróbál segíteni a civil szervezeten keresztül a mélyszegénységben élő gyerekeken. Osztályfőnökként arra kérte a nyolcadikos diákjainak szüleit, hogy búcsúképpen ne tárgyi ajándékokkal halmozzák el, ehelyett az ajándékra szánt pénzt az alapítványnak ajánlotta fel. 

"Sokat gondolkodtam, mire fordítsuk, ami illik ehhez a nagyszerű gesztushoz, és gyors visszacsatolást is ad, még a tanévben. Végül úgy döntöttünk, a legsikeresebb, legtöbb pályázaton sikerrel szerepelt öt, halmozottan hátrányos helyzetű igazgyöngyös nebuló kap egy rajzfelszerelésekből, könyvből álló csomagot. Egyikük, Gertner Maja már megkapta....és a többiek is megkapják hétfőn-kedden. Aztán a fotókat elküldöm majd a szülőnek, hogy továbbítsa az osztályfőnöknek. Aki megmutathatja majd az osztálynak" - írta Facebook oldalán L. Ritók Nóra.

 A tanárnő nem szerette volna, ha a neve nyilvánosságra kerül. "hiszen nem ezért tette, kérte ezt az egészet, a saját személyes példájával mutat egy olyan viszonyulást a gyerekeknek, ami egészen biztosan megérinti őket. És ez ad reményt arra, hogy egyszer jobb lesz a világ...." - zárta sorait az alapítvány igazgatója.

Gyerekjóga otthon - egyszerűen mesés!

(bj) 2016. június 12., vasárnap 20:16

A jóga jó, testnek és léleknek. És a gyereknek is. Ha csinálja. Ha csináljuk. Együtt. És ehhez nem kell több ezer forintot egy-egy felkapott jógastúdióban hagyni, elég, ha egy kicsit összeszedjük magunkat, és otthon vagy a szabad levegőn jógázunk együtt, megkötések nélkül.

Hogyan álljunk neki?

Először is tisztáznunk kell, hogy mi a gyerekjóga, illetve miben különbözik a „felnőtt jógától”. Erről részletesen írtunk ebben az interjúban, érdemes elolvasni.

Ahogy az egyik legelismertebb gyerekjóga-oktató honlapon írják, a gyerekjóga nemcsak testmozgás, sőt. Inkább játék, mese, drámajáték. Mindez egy időben, nagyjából 45 percen keresztül, de ha otthon vagyunk, úgyis felesleges az időt mérni, a gyerek tudatni fogja velünk, mikor elég neki a jógamóka! Az elején bizonyosan kevesebb ideig tud majd koncentrálni, de idővel és gyakorlással ez az idő kibővíthető.

A jóga nem vallás és nem is sport. Ez a mozgáskultúra, illetve inkább életfelfogás Indiából ered, ahol a jógik a természetben megfigyelték az állatokat és a növényeket, majd a legjobb tulajdonságokat elsajátították, leképezték, ezekből erednek az ászanák, a testtartások.

A gyerekjógánál azonban a test „mozgatásánál” sokkal többről van szó. Játékos formában hangokat utánzunk, pl. az mackóbrummogást, bagolyhuhogást, stb., amivel a felgyülemlő feszültségeket nagyszerűen le lehet vezetni, és közben a jógalégzés gyakorlására is fel lehet készülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti cuki videó: egy igazi focista kezét foghattam

Edicsek 2016. június 12., vasárnap 16:24

A Máltai Szeretetszolgálat és a Mol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket segített hozzá, hogy életre szóló élményt kapjanak: a Magyarország  - Elefántcsontpart mérkőzésen a monori Máltai SE kis focistái kísérhették a magyar válogatottat. A kalandjukról kisfilm is készült, melyet Reich Dániel, az Isteni Műszak című film operatőre készített. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: terhesen egyen sok gyümölcsöt!

Puskás Pálma 2016. június 11., szombat 19:02

A várandósság alatt érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani – ezt a tanácsot már évekkel ezelőtt sokat hallottam a védőnőtől, az anyukámtól, és a szomszéd nénitől is, hiszen abban van a vitamin. Ráadásul itt a nyár, amikor nem muszáj beérnünk az almával és a banánnal, hiszen sorra érnek a jobbnál jobb gyümölcsök.

Egy, a témában megjelent friss kutatás ráadásul újabb érvvel támogatja a dolgot: kiderült, hogy ha sok gyümölcsöt eszünk a terhesség alatt, akkor okosabb is lesz a gyerek. Úgyhogy elő a fonott kosárral és irány a piac! Jelenleg kapunk még epret, de már megjelent a cseresznye és talán néhány sápadt barack is, vagyis mindent megtehetünk a magzat IQ-jáért. De mi köze az étkezésünknek és a vitaminfogyasztásnak a gyerek későbbi szellemi képességeihez? 

shutterstock 173867840
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mekkora menőség már fénykardokkal elhegedülni a Star Wars zenéjét?!

Dívány 2016. június 11., szombat 10:57

Ugyan jó pár hónapja fent vannak a már Youtube-on a quebeci École de l'Harmonie St Édouard és École La Seigneurie diákjainak videói, valamiért csak most figyelt fel net a látványosan cuki koncertre, amit a Star Wars - Az ébredő Erő bemutatója előtt, a helyi mozikomplexumban adtak. 

A jelmezes, fénykarddá barkácsolt vonókkal hegedülő gyerekek hihetetlen koncentrációval adják elő a Star Wars filmek legismertebb zenéit, és akkor is rendületlenül játszanak, amikor Darth Vader és pár rohamosztagos is csatlakozik hozzájuk.

További videókért kattintson ide!

Most menő zenekaros pólókkal segíthet a Bátor táboros gyerekeken!

moana 2016. június 10., péntek 16:12

Tudta, hogy Pásztor Anna kislányként hogyan győzte le az őt fenyegető farkaskutyát? Hogy fél-e bármitől is Beck Zoltán? Hogy Gangsta Zolee a rosszullétig izgulta magát a fellépések előtt? Hogy mit tanított Varga Líviusznak az édesapja a félelemről? Hogy Fluor Tominak se mindig ment a laza szövegelés? A Bátor Tábort támogató pólókampányból ezt is megtudhatja, ráadásul nemcsak klassz pólókat vehet, de segíthet is velük.

Bátor Tábor alapítvány fő célja, hogy a súlyosan beteg gyerekek az élményterápia segítségével megtanulják legyőzni félelmeiket, és így erőt gyűjtsenek a gyógyuláshoz. Ennek támogatására most indul a Behind the Clouds kampányuk, amihez 15 magyar zenekar tagjait kérték meg, meséljék el, mitől is rettegnek és hogyan győzték le a félelmüket. A kampányban részt vett Ganxsta Zolee, Halott Pénz, a 30Y, az Ivan & The Parazol, Anna And The Barbies, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, a Punnany Massif, Rúzsa Magdi, a Vad Fruttik, a Wellhello, a Zagar, a Quimby, az Irie Maffia és a Csík Zenekar. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 293

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés